Så var julen i Osby

Hej kära ni. Jag hoppas att ni haft en fin jul? Jag och Thomas drog upp till mamma och pappa och var framme vid strax efter lunch. Det blev kaffe och hembakta kakor innan vi sen packade ihop oss och åkte iväg några mil till Göteryds kyrkogård för att tända ljus på mormor och morfars grav.

När vi sen kom hem igen var det dags för Kalle Anka och sen såklart julmat. Jag älskar verkligen julbord och fattar inte folk som gnäller att de är sååå trötta på det efter att ha ätit det ett par gånger.

Varför tröttnar man när det finns så mycket att välja på? Märkligt.
Jag svidade om till julklänning och Thomas till jultröja lagom till maten. När jag sen såg de här bilderna höll jag på att skratta ihjäl mig för Thomas ser ut som frihetsgudinnan 😂😂
Inte lika tydligt på bilden med blixt, där ser det mer ut som lite diskreta gran-spikes 😄
När vi ätit, pratat och haft det mysigt så var det dags för julklappar. Jag tog givetvis på luvan som tillhör klänningen.
Jag har varit snäll i år så jag fick flera paket.

Efter klapparna spelade vi sällskapsspel innan det var sängdags. En annorlunda julafton mot vad jag är van vid med 4 pers istället för cirka 15. Men det blev en fin julafton ändå.

Juldagen tillbringades i pyjamas mest hela dagen. Jag i min nya julpyjamas som jag köper till varje jul, och Thomas i sin som han fick i julklapp.

Jag hade den här, plus julstrumporna på mig till vi skulle köra hem. Då blev det jeans och jultröja. Thomas behöll pyjamasen på hela vägen hem också. Han älskar verkligen den, haha.
Det var fint väder både på julafton och juldagen, dock utan snö. Men med frost på juldagen och himlen glödde i orange och rosa toner.
Innan vi åkte hem blev det middag. Salladen var vacker och god.
Själva huvudnumret var dock laxen och romsåsen. Så gott!

Jag har haft körkort länge men har inte kört så himla mycket för när jag bodde i Osby hade jag inte bil, och definitivt inte i Stockholm. Dels bodde jag centralt så jag behövde inte, plus att parkering i centrala Stockholm är svindyrt.

Här i Bunkeflostrand kör jag lite mer, men inga längre sträckor. Men när vi skulle åka hem från mamma och pappa var det jag som satte mig bakom ratten. Allt gick bra trots, mörker, halka, saltbilar, ambulanser och allt 😄

Kram på er!

4 reaktioner på ”Så var julen i Osby”

 1. Wow vilket tjusigt hus dina föräldrar har och vilka superfina bilder på er, snyggingar!

  Gott nytt år!

 2. Så härliga bilder! En jul med mycket mys!
  Håller med, Julmaten är God!!
  Jag tillhör dom som gillar lutfisk, det ska jag ha i januari.
  Nu får gärna 2021 komma med bättre tider!
  Gott nytt år till er båda!

 3. Åh en sån mysig jul ni fick och så fina ni var! Dina föräldrars hus var också mycket stämningsfullt. Det syns verkligen att ni trivs med varandra! Kan tro att dina föräldrar är glada för er skull!

 4. Helena i Västerås

  Verkar som om ni haft en mysig jul trots det annorlunda firandet i år.

  Håller med angående bilderna vid granen och frihetsgudinnan 🙂 men ni är fina ändå.
  God fortsättning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *