Så trött på alla jävla hamstrare och hysteriker

Hej på er kära läsare. Jag hoppas allt är fint med er såhär i virustider? Jag hade egentligen inte tänkt skriva om Corona här i bloggen för man får ju liksom det matat precis överallt nu. Alla pratar om det, nyheterna informerar, sociala medier spekulerar. En del människor är sansade, andra mer åt det hysteriska hållet. Just det där senare blir jag lite rädd för.

Jag förstår de som verkligen tillhör riskgrupperna, att de håller sig ifrån folksamlingar, undviker affärer i viss mån osv. Riskgrupperna som jag förstått det är gamla, människor med luftvägssjukdomar, hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och något mer. Men många reagerar som om just deras sjukdomar(alltså inte de som räknas till riskgrupperna) innebär livsfara direkt! De bunkrar som fan. Köper pasta, ris, frysta köttbullar, fryst kyckling och så den stora snackisen – toapapper!. Varför i helvete bunkrar folk toapapper? Hur mycket räknar de med att skita den närmsta tiden? Och varför bunkrar friska människor som inte tillhör riskgrupper överhuvudtaget? De skapar ju en lavin med sin framfart i butikerna. De köper upp allt så det inte finns kvar till oss som kommer sen och handlar normalt. En del dras ju med i detta och tänker att om nu andra hamstrar dasspapper så måste ju jag också göra det osv.

Pasta är väldigt eftertraktat av hamstrarna. Så här ser det väl ut i hela landet just nu.

Jag kan ju säga att vi hamstrar INTE. Än är det inte tal om att butikerna inte kommer få in mat. Tvärtom får de extra leveranser nu.
Rådet man får är att stanna hemma om man är sjuk, tvätta händerna ofta och noga (det hoppas jag att folk gör i vanliga fall också, men om inte så är det ju bra om de börjar med det nu), man kan ju undvika att ta i hand om det känns läskigt. Vill man låsa in sig och sin eventuella familj i några veckor får man ju göra det om man nu inte har ett jobb att gå till. Men jag fattar inte varför fullt friska människor med fullt friska barn ska stanna hemma och undvika kontakt med yttervärlden. För de allra flesta som drabbas kommer covid 19 att te sig som en förkylning (kanske så pass illa som en mancold), eller influensa. Oskönt såklart, men inget man dör av eller behöver bli halvt hysterisk över.

Toapappersbalarna har en strykande åtgång. Tror hamstrarna att Corona innebär kraftig diarré?

Jag undrar i mitt stilla sinne om alla som tycker sig (utan fog för det) tillhöra riskgrupper brukar vaccinera sig mot influensan som kommer varje år? Bunkrar de toapapper då också utifall att? Jisses.
En del blir arga och tycker att man minsann bör ta efter andra länder och stänga gränserna, stänga skolorna, stänga allt.
Jag själv kan säkert bli smittad, det är inte alls otroligt med tanke på att Thomas jobbar med att flyga och därmed träffar en massa människor. Så visst finns risken, och ja jag har haft en massa luftvägssjukdomar som twar flera gånger, mycoplasma, borrelia osv, så jag kanske åker på en rejäl släng. Vem vet? Eller så kommer jag inte alls att smittas. Jag tänker i alla fall inte gå omkring och oroa mig i onödan. Och om jag blir sjuk så kommer jag givetvis att stanna hemma, precis som annars när jag är sjuk.

Det finns säkert flera av er som läser som tycker att man visst borde ta efter grannländerna osv. Tyck det i så fall, men jag kommer inte att debattera detta i kommentarerna. Det här är bara ett inlägg för hur jag själv känner.
❤️❤️❤️ Sköt om er vänner och luftpussar till er ❤️❤️❤️

12 reaktioner på ”Så trött på alla jävla hamstrare och hysteriker”

 1. Jag funderar mest på hur det blir i samhället vid en ”riktig” kris. Jag menar inte att förringa Corona, absolut inte, men det är ju inte heller så att det i nuläget är en total katastrof. Ändå beter sig folk ganska hysteriskt som synes i mataffärerna. Hur blir det då när skiten på allvar träffar fläkten??? (Oavsett om det har med Corona att göra eller pga något helt annat)

 2. Ja det är fint att se att folk ställer upp för varandra och handlar åt sjuka och utsatta, och att man som i ditt fall delar med sig snarare än egohamstrar för sig själv och sin familj så får andra klara sig bäst de kan. Lovar att hålla utkik efter svart kavaj. Tror dock att det är lättast att hitta dem på nätet. Men ska kika på till exempel Zizzi. Kram

 3. Ja alla gör som de tycker är bäst. Själv kommer jag inte att preppa och ser det inte som en skyldighet heller. Mina föräldrar är också i riskgruppen men inte heller de har bunkrat eller isolerat sig. Blir de sjuka får jag steppa in och hjälpa till.

  Vad gäller diarré har jag inte hört något om att man blir väldigt dålig i magen av Covid 19, mer bara hosta, feber, halsont och huvudvärk. Jag själv som har en jättedålig mage i vanliga fall hamstar inte dasspapper utan klarar mig bra ändå. Men jag känner ingen med Covid 19, utan har bara läst chattar med några som varit sjuka(och inte nämn ngt om kass mage), jag jobbar heller inte i vården så jag kan inte uttala mig om det, men antar att du har mer info. Det förklarar ju i så fall att toapapper är hårdvara. Hoppas du håller dig frisk och kry 🙂

 4. Jag har saker hemma så att jag klarar mig i ungefär två veckor just för att jag inte ska behöva gå ut och riskera att smitta andra om jag blir sjuk. Jag tillhör ingen riskgrupp och därför är det min skyldighet att vara beredd så att jag kan vara hemma. Just pasta och burkmat har jag inte handlat för det äter jag inte till vardags men lite extra frysta grönsaker (äter normalt sett mest färska men måste jag hålla mig hemma är det bra med frysta), quinoa/bulgur och ägg bland annat. Blir jag sjuk kommer jag få vara hemma i två till fyra veckor beroende på längd på sjukdomen. Det är mycket lättare för mig att förbereda mig för det än vad det är för min mamma som är i riskgruppen. Hur länge ska hon förbereda sig för? När är det här över? Det vet vi inte. Jag tror det är relativt få som hamstrar hysteriskt, de flesta ser nog till att klara en karantän utan att handla överdrivet. Det är bara att det är många som gör samma sak just nu, men varor finns så för alla friska som går till affären är det ju ingen fara.

  Sedan, ja diarré är en del av sjukdomsförloppet för ganska många av de som blir sjuka.

 5. Instämmer med dig,Louise! Ett tips,om man som jag har en autoimmun sjukdom o tillhör riskgruppen,och inte får tag på t.ex alcogel är att gå med i en grannar-i mitt kvarter-grupp på FB,så gjorde jag o undrade om nån hade en flaska alcogel över…och oj vilken respons,folk är så vänliga! Och produktionen av toapapper kommer inte att upphöra,så ingen behöver hamstra det. Saknar också en svart kavaj som är figursydd,och har plats för större byst,(utan att axelbredden därmed blir jättebred)! Tipsa mer om du hittar nån!🌷

 6. Håller med dig Louise! Tyckte att Clara Lidström sa det bra i sin blogg, att vi som är friska och inte tillhör någon riskgrupp har en skyldighet att leva på som vanligt och följa myndigheternas rekommendationer. Sköt hygienen och stanna hemma om du är sjuk så hjälps vi åt att minska spridningen, svårare än så är det inte.

 7. Jag tycker att vi ska vara försiktiga med att döma människor i dessa tider. Tv och tidningar öser på rätt bra med vad man ska göra och inte göra. Det i kombination med restriktioner från förskolor, skolor och arbetsplatser gör att man inte riktigt vet hur man ska bete sig eller vad man ska tro på. Vi får vara glada att vatten och el fungerar och att mataffärerna får påfyllning.

 8. Man kan ju faktiskt handla mat på nätet och väldigt ofta få det hemkört till dörren t o m. Min dotter har precis flyttat till Umeå, 100 mil bort. Detta visar bara hur egoistiska människor är, bara jag får bryr jag mig inte ifall grannens barn inte har blöjor eller mat.

 9. Ja håller med till viss del men känner mig trygg att ha lite extra hemma ifall jag hamnar i karantän 14 dagar . Visst för de flesta som en tuffare influensa men man måste ändå stanna hemma länge vilket kan ställa till det. Vår arbetsplats säger 14 dagar efter man blivit frisk, kan ju vara en månad.
  Jag vill heller inte riskera att smitta andra framförallt våra äldre och är därför mycket försiktig med folksamlingar etc så jag inte får smitta och sen för den vidare innan jag inser att jag har den. Arbetar administrativt på ett sjukhus och ser väldigt mycket med corona just nu, en del med lätt astma sedan tidigare blir VÄLDIGT sjuka och behöver andningshjälp så corona kan bli väldigt tuff.

 10. Jag håller med ovan! Onödigt med hysteri men jag har lite mer grejer hemma än vanligt så jag klarar mig om jag blir sjuk! Att hålla folk/barn hemma är väl för att stoppa spridningen och få läget under kontroll så man har resurser att ta hand om dem som inte klarar av sjukdomen. Jag och många andra med mig är nog fullt medvetna om att vi skulle klar ev smitta utan problem… vad jag förstår att bekanta i min nära omgivning som har blivit smittade så är de inte speciellt sjuka så risken finns ju att man tror man är ok och går ut och smittar andra… därav tror jag på att försöka hålla sig lite för sig själv de närmsta veckorna så att spridningen stoppas. Men… hysteri behövs inte!

 11. Illa om ens toapapper sinar och man tänkt handla men det finns inget att köpa för andra bunkrat upp för flera månader. Bjuda hem vänner med förbehåll att de fpr ta med sig eget toapapper?
  Trist om man ville ha pasta till middag, men det blev inget flr att andra eventuellt ska äta pasta om tre månader.
  Vi som måste gå till jobbet och bara kan handla kvällstid kommer till tomma hyllor. Helt galet!
  Jag tror en del bliviit hysteriska när de fått restriktioner på jobbet.

 12. Jag kan också tycka att hamstringen går till överdrift men min son t.ex, har köpt toapapper och torrvaror så han klarar sig minst 2 veckor. Han bor 35 mil från oss och känner ingen på orten. Vem ska handla åt honom OM han blir sjuk? Han tänker inte gå ut och riskera att smitta andra om han blir förkyld eller får influensa. Han oroar sig inte för egen del men är förberedd om han blir sjuk. Då tycker jag att hans ”hanstring” är bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *