Suit up även i större storlekar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för H&M

En sak jag har svårt att hitta i klädväg (ja det är ju mycket iofs) är kavajer och kostymer. De flesta kavajer i större storlekar är raka tält som inte gör någon med midja glad. Jag vill ha en kavaj som är lite insvängd i midjan, hur svårt ska det vara att tillverka såna liksom? Samma sak med många skjortor, de är också ofta ganska raka i modellen. Men nu har jag hittat en kavaj, och tillhörande kostymbyxa som föll mig i smaken.

Den här kavajen är utan slag och med en liten hyska man kan knäppa om man känner för det. Byxan har gummiband i midjan. Kanske inte så jäkla vackert egentligen, men det sitter bara baktill så fram är linningen ”normal”. Och för min del som har större rumpa än midja och därför har svårt att hitta brallor som sitter bra tycker att det är bra med gummibandet faktiskt. Länk kavaj. (Finns även i rosa) Länk byxa. (Finns i flera mönster och färger)

Tanken var att testa med ett vitt linne under men de jag hade tagit in i provhytten visade sig vara sammanhäftade med ett larm så tji fick jag och tog därför min vanliga vita topp under. Men givetvis kan man ju ha ett fint linne med spets kanske, eller ett ribbat för lite sportigare look, blus för business eller tshirt för en casual look. En svart kostym är alltid bra att ha i garderoben.

Jag har storlek 52 i kavajen och den sitter bra på mig. Det handlar ju en del om storlek på byst och hur bred man är över ryggen. Jag har 85F för den som vill göra en ungefärlig jämförelse. Kavajen finns i stl xl-4xl. Men det finns liknande på övriga damavdelningen. Länk här.

Och så byxorna. De kan man ju ha till det mesta när man inte har dem som kostymnederdel 🙂 Tror jag drämde till med stl 54 i byxorna.

7 reaktioner på ”Suit up även i större storlekar”

  1. Hej Louise!

    Det finns ett koncept som heter AnnoAnno, det hade varit himla roligt om du hade haft möjlighet att testa det. Känner du till konceptet? https://annoanno.se

    Mvh Anna-Märta

  2. Byxorna har jag redan köpt, har dem i svart och rutigt, de är jättesköna. Nu blev jag sugen på kavajen också, den är riktigt fin. Tack för tipset!

  3. Jag beställde detta på nätet, men provade i H&Ms provhytt när jag ändå var ute på provrunda 😊 Fast på ”vanliga” dam(inte plus) har de säkert det i butik.

  4. Hej. Jag har för mig att jag tog 54. Har inte dem här (är hos T) så kan inte dubbelkolla, men ganska säker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *