På besök i vackra Ystad

Godkväll kära ni. Vad hittar ni på denna lördag? Jag började dagen med Melodikrysset och sen har jag varit på Ikea en sväng idag för köttbullar och tittning på köksskåp, och sen på Willys för inköp av dasspapper. Himla tur att folk slutade upp ganska snart med bunkring av sånt så att vi alla kan torka oss där bak 😛 Det är tur att jag tog bild på alla tomma hyllor då i mars för det känns ganska osannolikt redan nu, och lär väl vara snudd på en urban legend om några år.

Klockan är nästan nio nu så det är kanske nån film på tv, för ja här är det tablåtv som gäller då jag inte har Netflix eller liknande. Eller så kanske jag läser en bok, vi får se. Det är alltså lördagen. Igår däremot var vi i Ystad för att hälsa på Thomas föräldrar och så fick jag en guidad tur av stan och stranden också. Vi har ju varit där förut, men jag vill ju såklart se mer av staden där Thomas växte upp. Ystad är en gullig stad, lite som ett dockskåp.

Thomas favorittillhåll i Ystad har alltid varit stranden. Vi har mest varit i Närheten av Ystad Saltsjöbad och badat då familjens badhytt dessutom ligger där. Men det finns fin strand även rakt ner från city.
Lite längre bort ligger ett område med radhus som ligger i mer eller mindre direkt anslutning till stranden. Där hade ju inte varit fel att bo när man blir äldre.
Jag tar inte selfies speciellt ofta för jag känner mig sliten och ful så det blir inte direkt någon bildbomb av mig på varken Instagram eller här. Men här fastnade jag på en bild ändå. Jag måste ju liksom ha bevis på att jag turistat lite.
Mer hav.
På gågatan inne i city ska man lyfta blicken från butikerna och titta uppåt istället.
Vad hände med arkitekturen egentligen? Man lade ner tid och möda förr, till skillnad från de fula betongklumparna som ofta byggs nu.
Fredag kl 18 i Ystad.
Skånska flaggan vid en liten hantverksbutik. De små tjocka fåglarna på pinne utanför var så söta, men nästan 700 spänn är lite för mastigt för mig. Även om det är konsthantverk. Men fina saker hade de.
Klostret i Ystad grundades 1267 och är ett av de äldsta och bäst bevarade klostren i Sverige.
Det finns gott om vackra blommor runt klostret.
Nästa gång får systemkameran åka med.
Nära klostret står den här lilla leende munken – Broder Eskil heter han. Han har stått där sen 1972 så man kan säga att jag och Eskil är lika gamla. Jag trodde att det kanske var en munk som levt i klostret men så verkar det inte vara för han bär inte samma dränk som franciskanermunkarna där hade. Så han är väl bara en godmodig liten stengubbe. Inget fel i det heller 🙂
Okej, en selfie blev det nere vid ankdammen.
På vägen hem stannade vi till vid en annan strand, en där det inte brukar vara folk och njöt av solnedgången.

Jag hoppas ni har en fin kväll och att söndagen blir precis så som ni vill ha den.
Kram på er ❤️

2 reaktioner på ”På besök i vackra Ystad”

  1. Jag älskar Ystad! Min man är uppväxt på landet strax utanför Ystad så vi är där tämligen ofta, att spendera sommarkvällar i Ystad är speciellt. Först ett dopp sen en god drink och middag på någon av alla fina restauranger 😃

  2. Jag är ofta i Ystad eftersom jag har släkt där. Nu längtar jag dit lite extra när jag ser dina bilder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *