Om helgen rumpsmärtor skor melodifestival och sånt

Hej mina fina. Har ni en bra söndag? Jag sitter här med en kopp te och skriver och hör hur Thomas fixar macka i köket(jag fick också en leverpastejmacka nyss) och ska snart ge sig ut i trädgården. Tanken var att jag också skulle försöka mig på lite lite trädgårdsarbete idag. Åtminstone klippa ner ormbuskarna. Men det har SNÖAT inatt så det är vitt ute. Och snöat skriver jag med stora bokstäver för nästan den enda nederbörden som kommer här annars är regn. Men inatt den 5 mars så..när det först var stjärnklart, sen kom snön och sen stjärnklart idag också. Och nu soligt och fint. Och kallt. För snön ligger kvar. Annars räcker det att öppna fönstret och nysa ut så smälter snön här. Med det sagt så nej, jag går inte ut och klipper när det ligger ett lager snö på ormbunkarna.

Te och dumle, men jag hann få en smörgås innan jag högg in på godiset så de får bli efterrätt.

Annat sen sist? Tja i fredags var både jag och Thomas på vårdcentralen. Han för att byta förband på såret på benet som kom av rosfebern, och jag för att träffa kiropraktorn. Jag har nämligen haft svinont i rumpan de senaste veckorna. Det hugger så jag tappar andan från ländryggen ner i skinkorna så jag har svårt att resa mig och sådär. Extra ont gör det när jag suttit länge. Så det behövdes göras något för jag orkar inte krypa i trappor och ha skitsvårt att ta på skor och byxor. Och självklart har jag tappat extra mycket saker på golvet nu som jag måste böja mig ner och plocka upp…bah!

Jag fick en akuttid i fredags klockan tio hos en där Thomas varit tidigare. Först pratade vi om mina besvär både i röva och även artrosen, lipödem, ibs och huvudvärk så han fick hela bilden. Sen tryckte han på triggerpunkter runt svanskotan och fy fan vad ont det gjorde. Och höfterna, aaah! De är jätteömma i vanliga fall pga lipödemet, och nu ännu värre. Sen knäckte han till ryggen och även nacken. Och drog rätt mina ben så det blev lika långa då det vänstra är 1,5 cm längre än det högra. Så jag har varit lite öm och trött. Men jag gillade kiropraktorn som jag tror även är sjukgymnast så jag ska tillbaka till honom den 22/3.

Det känns bättre i rumpestussen men det gör forfarande ont så jag stönar av smärta emellanåt när jag reser mig eller ska gå i trappa eller sånt. Det kan ta några dagar men förhoppningsvis släpper låsningarna då och så tar jag ipren och voltaren om vartannat för att häva inflammationen i ländryggen. Att stå framåtböjd är dock ganska okej när jag väl kommit ner i den positionen. Så därför hade jag tänkt ormbunkarna. Men snön kanske var bra så att jag väntar lite till.

Mer från helgen då? Jo jag har hämtat några paket och jag har invigt skor. Och kollat melodifestivalen.

Mina nya dojor från Skechers ser kanske ut som stora båtar på just den här bilden. Men de är i storlek 38 (jag kunde kanske haft 37 i just den här modellen förvisso för de är ganska stora) plus att jag har små händer så de ser extra stora ut, hehe. De väger dessutom typ ingenting och det uppskattar ja med skor. Lätta, med tjock sula och bra svikt och dämpning är vad denna artrostant behöver. De här finns i flera olika färger men det blev svarta för mig. Lite tråkigt kanske men å andra sidan passar de till allt.

Det kom ett presskit från Ida Warg med Schampoo och balsam. Det är ju så kul med pressprover som jag får testa och utvärdera ❤️ Det ska bli spännande att testa denna duo som ska vara bra mot krånglig hårbotten. Jag återkommer med vad jag tycker jag provat.

Ja och så var det ju melodifestivalen då…

Jag tycker att det har varit några bra men också många kassa låtar i år. Programledarna har varit lite för barnsliga för min smak kanske. Jag brukar annars älska Jesper Rönndahls humor men här tyckte jag att den gjorde sig bäst i segmentet sevärdheter i de olika städerna. Men de har väl skött sig helt okej annars tycker jag. Jag vet inte vad jag har för favorit att vinna faktiskt. Jag tippade rätt igår från semi till final även om jag kanske inte var så förtjust i Kianas låt utan tyckte nog faktiskt mer om Raggen går i så fall. Den gör mig glad och jag gillar glad-låtar.

Jag vet att många håller på Loreen och den låten var okej. Nu är jag ju inget fan av hennes musik och tyckte inte alls om Euphoria till exempel så..tja. Men jag är inte sådär himla brydd om vem som vinner och ska vara med i Liverpool. För Eurovision är definitivt inte min smak av musik. Det finns en och annan låt men de flesta är så tråkiga och likformiga. Jag kan inte nynna på förra årets segerlåt från Ukraina om så mitt liv hänger på det. Så vem som representerar Sverige…tja…det spelar kvitta för min del faktiskt men svenska Mello är kul att titta på.

Och så till Linda Bengtzing. Vem i hela helvete har stylat henne? Det hon hade på sig igår såg helt ärligt inte riktigt klokt ut.

Pärlorna i håret var väl okej…men det andra. Nån halvtransparent kroppsstrumpa med inbyggda vantar och till det en explosion i denim. Där en färgburk i sin tur exploderad.

Det var bara fult. Riktigt fult. Sen fattar jag inte varför det skriks så mycket, men det kanske blir väldigt hög volym i arenorna när folk reser sig och ska bege sig. Hur som haver så kan jag ju säga att vi inte tittade vidare.

Bara en bild på Malins rosor hon fick när vi firade hennes 10årsdag. De har hållit sig fint i en vecka (hon ville inte ta med dem hem till mamman så därför är de kvar här, så jag fotade och skickade bild till henne igår).

Just det, jag kommer lägga in ett inlägg med en lättviktsjacka till salu klockan 17. Den är typ smaragdgrön och det är mamma som haft den så jag säljer åt henne. Storlek 50/52 så ni vet. Eventuellt lägger jag upp något mer, jag får se vad jag hittar. Skulle ni vara intresserade av skor i storlek 38 framöver? För en bloppis alltså. Nu ska jag dricka upp mitt te, göra övningar från Joint Academy (artros app) och sen gå upp och duscha och testa mitt nya schampoo-kit.
Kram på er! ❤️❤️❤️

3 reaktioner på ”Om helgen rumpsmärtor skor melodifestival och sånt”

  1. Hej! Jag går till Azzam Muhammed(tror han stavar så, men det räcker att säga Muhammed kiropraktor) på Victoria Vård och Hälsa i Limhamn.

  2. Åhh får jag fråga var du hittat sån bra kiropraktor? Letar fortfarande efter att ha testat flera. Jätte tacksam för svar💐

  3. Hej, här kommer första rapporten från Lipp-ödem op. 2,5 h tog det ej narkos, 4liter inflammerat lipödem togs från baksidan av låren. Nu 3-e dagen efter op. Och jag mår bra, det värsta är kompressionsbyxorna som ska vara på i flera veckor…gahhhh. Hela familjen måste hjälpa till att få upp de och knäppa…phu. Vet att jag kommer behöva göra en op till för framsidan låren oxå….
    Allt ok just nu, fortsättning följer…..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *