Ny ansiktsmask och skrubbigt kaffe för kroppen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns

Genomskinlig, grå, mörka ringar, gärna med lite röda fläckar här och var. Känns det igen? Så ser i alla fall min hud ut just nu. Jag hoppar fasen till när jag går förbi en spegel på morgonen. Hu! Det bästa vore ju att bara dra iväg på en solsemester någonstans så man ser mer levande ut sen. Men det är inte alla som varken har tid eller råd till detta.

Så vad göra istället? Jo pyssla om dig lite extra. Bada, skrubba huden, gör ansiktsmask, smörj in dig med brun-utan-sol(kommer förkorta med bus, så ingen tror att jag menar att jag ska busa som i att ringa på dörren hos grannen och springa iväg innan de öppnar), och färga ögonfransar och bryn.

Det är i alla fall vad jag själv gör. Igår förberedelser (skrubba kroppen och ansiktet, lägga ansiktsmask och smörja med sköna krämer). Idag har jag gått loss med bus i både ansikte och kropp. Allt med nya produkter som jag testar.

Den här kaffeskrubben ska vara i duschen står det, men den funkar såklart i ett bad också. Om man håller upp kroppsdelarna ovanför ytan och är beredd på att vattnet ser ut som blaskigt kaffe. Att skrubba kroppen före bus gör att gamla hudceller försvinner och därmed blir färgen jämnare. För hur kul är det med de där bruna fläckarna vid armbågar, knän, fotknölar och andra ställen?
Nu är jag ingen superskrubbare för jag håller inte på speciellt länge, det har jag inte lust med helt enkelt. Det är säkert bättre att göra det längre, men jag resonerar att ett par minuter är bättre än inget alls. Coconut coffee scrub från Frank Body finns bland annat på Sephora

Det känns verkligen som att ta en näve kaffebönor och gnugga loss. Känslan efteråt är så himla skön, man behöver ingen bodylotion för huden blir mjuk och smidig. Jag tog dock inte detta i ansiktet då kornen är så pass grova att det lär göra mer skada än nytta i fejset. Använd hellre en ansiktsskrubb (jag själv använder The Fairy scrub från Palina). Det blev en hel del kaffepulver kvar i badkaret efteråt. Jag spolade ner dem , men det vore kanske bättre att torka upp dem och kasta i soporna tänker jag. Så det inte blir stopp någonstans alltså.

Jag tvättade såklart bort sminkresterna också när jag plaskade runt i badet, så att jag sen var ren och fräsch som en nyponros. Eller det var jag inte – bara ren. För mer nyponroskänsla lade jag den här ansiktsmasken från N.C.P- Revitalization Mask. Den ska vara extra bra mot synliga tecken av åldrande. (inte för att det är något fel i att åldras, men jag tillhör inte dem som tycker det är vackert med rynkor. Inte på mig själv i alla fall. Inte än). Masken innehåller extrakt från blåklint som förbättrar hudens vitalitet, och hyaluronsyra som tillför huden fukt. Något den desperat behöver på vintern.

Jag har hunnit testa den två gånger och tycker att den ger ett fint glow. Perfekt när man vill stråla lite extra. Så mask först, sen smörja in, sen smink. Och när det kommer till smörja in så kör jag först serum, sen ansiktskräm och en dutt med ögonkräm. Länk till masken här. (serum, 24 h ansiktskräm och ögonkräm finns i samma serie om man vill gå all in med ett och samma märke).

Såhär glowig utan filter blev jag första gången jag använde masken. Ja och så smink också såklart 😉

Idag har jag som jag skrev förut dragit på brun utan sol för att få lite färg och slippa spök-looken. Men jag väntar med att skriva om den till jag ser det färdiga resultatet imorgon. Och så tänkte jag ju färga ögonfransarna också. Jag ska se om jag kan få till en vettig bild på det också.

Kram på er!

2 reaktioner på ”Ny ansiktsmask och skrubbigt kaffe för kroppen”

  1. Vilka härliga tips! Lite roligt med ett badkar fullt av ”kafferester” – undrar vad en oinvigd hade gissat på att det hänt där?! In med en brännare under badkaret sen kokar man kaffe till ett helt regemente? 😀

    Läste förra kommentaren (av Ann-Marie) och vill gärna ge ett tips, om man är ovan vid att använda BUS. Personligen tycker jag det är allra bäst och enklast med BUS i sprayform när det handlar om ansikte och hals. Jag får mycket jämnare och finare resultat med spray än i andra former (som mousse t.ex). Kanske jag som är klantig men ändå. Jag har själv ett spray som jag TROR är från L’Oréal, men är inte hemma nu så jag kan dubbelkolla det. Bara ett litet tips från mig som inte alls är Louise, men ändå. 😊

  2. Hej. Funderar på att använda brun utan sol i ansiktet. Har du någon bra produkt att tipsa om?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *