Nu har jag beställt jacka och kappor minsann

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Det börjar bli jack- och kappdags nu. Idag blåser det järnet här nere i Malmö även om det inte är så kallt. Men det kallare vädret kommer, det är ju bara så när det är höst. I vinter lär vi väl få ha dunjackan och tjocksockarna på inomhus också när elen är så jäkla dyr. Jag ska inte gå in på politik i det här inlägget utan konstaterar bara att vi lär dra ner värmen nån grad i vinter och eftersom jag fryser lätt så lär det bli en del tips om tjocka gosekläder framöver. Men nu är det främst ytterkläder då Cellbes har 200 kr rabatt på jackor och kappor nu. Och rabatter är ju alltid trevligt. Jag själv har beställt hem några jackor och kappor att testa, sen om de passar och jag vill behålla är en annan femma.

Jag har jackor och kappor i svart, beige, mörkblått och mörkgrönt (en päls jag inte minns om jag sålt eller ej). Inte så himla upplyftande färger i sig, men det kan man ju alltid piffa upp med en halsduk om man känner för det. Men jag är också sugen på en knallig jacka och Cellbes har bland annat den här modellen på täckjacka. Den finns i tre färger och nej, jag valde faktiskt inte svar den här gången…

…för jag valde den här cerisa, eller fuschiafärgade varianten av jackan.. (den blå såg jag först när jag redan hade beställt). Finns från 34/36 till 62/64. Jag tog en storlek större än min vanliga. Det behövs kanske inte alls men jag vet att täckjackan jag köpte förra året var liten i storleken så jag chansade på den här. Jag har iofs en annan också där jag tog min vanliga och som passar…Så vi får väl se.
Länk täckjacka (du kan välja de andra färgerna också via den här länken såklart).

En teddypäls ser ju så gosigt ut. Jag har en teddyliknande jacka men pälsen är lite längre på den. Så den här som är mer riktig teddy verkar intressant tycker jag. Dock vete 17 om en så rak kappa funkar över mina höfter och rumpa. Jag är tveksam. Det är alltid problemet för mig som är päronformad, dvs att kappor så ofta är gjorda för raka personer. Min kropp är allt annat än rak och om om det ska passa över höfterna blir det för stort över axlarna och tvärtom. Men jag beställde den här för man VET ju inte riktigt. Länk teddykappa.

Kappan ser ju så fin ut på henne. JFinns från 34/36 till 62/64. Jag tog min vanliga storlek 50/52.

Och så tänkte jag testa den här svarta kappan. En som inte ser så lång ut och som har slag på kragen. Celles har annars kört hårt med skorstenskrage på sina kappor de senaste åren, och jag har en som jag älskar. Men nu vill jag testa med vanliga slag där man matchar med en snygg halsduk (det ser lite bart ut i halsen annars). Jag vet inte om den här också är rak i modellen eller om den kanske är lite a-formad. Den ser ju så ut på bilden så jag kan ju hoppas på lite utsvängt så att höfterna, rumpan och magen får plats. Finns från 34/36 till 62/64. Jag tog 50/52 i den här så får vi se om den funkar. Länk kappa.

Nu vet jag som sagt inte om kapporna och jackan kommer att passa och självklart kommer jag att fota och visa när jag får hem dem. Men jag vill ändå passa på att tipsa då rabatten ju gäller nu och kanske inte när jag väl kan visa hur kläderna sitter på mig 🙂

Nu ska jag dra på mig en tröja och fästa upp håret ordenligt och gå ut i halvstormen och plocka upp fallfrukt från äppelträden och plommonträdet för vidare transport till tippen. Sen ska jag nog ta och plocka ner några och göra en paj eller två. En plommon(aldrig testat) och en äppelpaj. Dock lär det inte bli idag.
Ha en fin kväll vänner. Kram! ❤️❤️

1 reaktion på ”Nu har jag beställt jacka och kappor minsann”

  1. Plommonpaj är jättegott men använd handskar när du ska ta bort kärnorna. Fingrarna blir inte fina av plommon. Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *