Butter London på mina rosa naglar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko

Söndag är ju vilodagen (jag vet att det är lördag idag), i alla fall var den det för gud när fixade och trixade med jorden, människorna och allt det. Och den är nog vilodag för många av oss vanliga dödliga också. Dagen då man gärna skrotar runt i myskläder, äter sen frukost, tar sig ut för frisk luft om det är väder för det, hem för mat och för oss som är skönhetsintresserade så är det sen dags för ansiktsmask, hårinpackning och sådant. Och kanske fixa naglarna.

Jag fixar mina lite när som, men det blir ju som bäst när man har gott om tid och dessutom bra ljus. Jag har en tendens att måla dem om kvällarna framför tv’n i kasst ljus och det blir ju sällan så himla bra faktiskt. Nej på med läsglasögonen och ha gott om tid så blir det bäst för min del. Och låta bli att pilla med saker preciiis när jag målat. Thomas brukar påpeka att jag ska fippla så mycket precis när jag målat. Typ öppna en läskburk, klia mig, leta efter något i necessären eller annat som definitivt har nagelsabbar-potential.

Emellanåt(för det mesta faktiskt) är mina naglar kortkorta då de är så himla mjuka och lätt skrivar sig, får hack och går av. Är jag dessutom ute i trädgården och håller på kan man ju räkna med att säga bye bye till naglarna. Och nu är det ju snart dags att höstfixa i trädgården, men än så länge har jag faktiskt lite naglar att skryta med. Såna som faktiskt går över fingertopparna. Kortare på pekfingrarna dock för de håller jag väl på med mest antar jag. Ringfingernaglarna är alltid de som växer mest så jag antar att jag använder dem minst.

Den senaste tiden har jag använt ett ganska genomskinligt lack från Essie som heter ”Mademoiselle”. Dels för att det ser fräscht ut och dels för att det inte syns så tydligt om man råkar chippa det så lite färg går av. Med ett rött lack syns det direkt och det ser för jäkligt ut med skavda lack. Så jag har målat med det här ljusa. Och för några dagar sedan läst jag om att det är modernt med ljusa mjölkiga naglar. Så jag är alltså ganska modääärn. Sen är det också poppis med glazed donut vilket är typ skimrande ljusa naglar. Det har jag inte gjort än men det är snyggt så det testar jag säkert.

Det jag använt mig av är, förutom Essie-lacket, baslack och överlack samt droppar för att få torkning på sekunder. Allt detta från Butter London. Alla produkter från dem kostar 199 kronor så det är enkelt att komma ihåg priset.

Den här älskar jag! P.D Quick dry conditioning drops. En droppe på varje nagel efter överlacket och du har torra naglar på nolltid. Den enda nackdelen är flaskans utformning. Den är ganska ostabil när den står utan kork. Det ska den ju inte göra men jag skruvar inte på mellan varje dopp i flaskan. Jag tänkte på det men ändå var olyckan framme och givetvis välte jag ut mer än häften av innehållet. Så jäkla surt! Så nu håller jag i den samtidigt som jag doppar och droppar. Länk till Quick dry conditioning drops.

Jag hade förmånen att få ut ett presskit i våras och har därmed kunnat test Butter London som är nytt i Sverige. Eller var nytt då i alla fall. Och jag gillar det! Det enda är som sagt flaskformen på torkdropparna och så har det börjat bli små bubblor eller nästan som taggar när jag målar baslacket nu. Kanske har det blivit för gammalt? Jag fattar om det ska bli lite strävt för att själva färgen ska fastna, men det har blivit lite mer taggigt än strävt. Annars tycker jag att lacket sitter bra när man använder det här bas- och topplacket. Och då är jag en sån där lacket annars ramlar av efter 2 dagar.

De här färgerna och övrigt har jag testat. Jag är ganska kass på att ta fram och använda nagelband- exfoliator men jag behöver det så jag ska försöka bättra mig där.

Nu ska ni inte titta så noga på mina korta naglar som säkert målades framför tv’n i våras. Och allt i närbild blir ofta fult för den delen. Men här är det färgen, den är fin. Den kan ni titta på. Jag tror att det är Dearie me. Sen är den lite mörkare i verkligheten än vad som syns på bilden.

De här färgerna finns och en del av dem går att köpa hos till exempel Lyko. Jag vill testa en röd. En röd-röd liksom men jag vet int om det är Her Majesty’s Red, Come To Bed Red eller Smashing som är den där riktigt röda. Sedan skulle en Union Jack Black också sitta fint. Och en Ace (den plommonlila) vore snygg i höst. Även n grå London Fog lär funka till det mesta nu i höst. Länk till Lyko

För några år sedan målade jag naglarna i alla möjliga färger men de senaste åren har det blivit mer klassiska färger som rött och rosa i olika nyanser. Eller svart. lite tråkigt kanske så jag har plockat fram några färger jag gillar och lagt dem i en ”de här färgerna använder jag nog i höst”-låda.

Nu ska denna här gå och ta sig en dusch så får ansiktsmasker, naglar och sånt vänta tills imorgon på vilodagen. För här är det snart matfix innan det är dags att plocka ihop barnen och deras prylar och köra dem till mamman. Ha en fin lördag alla ❤️

1 reaktion på ”Butter London på mina rosa naglar”

  1. Har du tips på nagellack som inte torkar ut nagelbanden så mkt?
    Mina nagelband blir så torra och trasiga när jag använder nagellack så jag undviker mer och mer att måla naglarna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *