New York del 1

Vad sägs om lite bilder från New York såhär en vecka efteråt? Jag fyllde ju år den 17e november, plus att vi firade 4 år tillsammans den 16e (det är väl över 20 år sedan vi träffades första gången men nu firar vi från den dagen då jag kom ner till Malmö för att leta lägenhet och Thomas följde med mig). Så det var dubbelfirande. Thomas bjöd med mig till New York som födelsedagspresent för man får inte åka med gratis som en del trott.
Vi hade cirka 20-22 timmar i New York så det var snabba ryck. Men trots den korta tiden hann vi ändå med en del.

Skål och välkommen med på resan till New York
Vi tog en sväng över Grönland på vägen dit. Tyvärr hann jag inte fota när vi flög över Grönland men det var väldigt coolt med alla snöbeklädda berg.

Det hade ju varit gött med en plats i businessclass men det var fullt. Fast en helt egen rad på Plus var inte heller fel. Sen kan det också hända att jag fick sitta i cockpit när vi lyfte från Köpenhamns flygplats 🙂

Den snygga pursern på flyget mot New York. För den som inte vet så är pursern den som är kabinchef och alltså chef över flygvärdinnor/värdar och stewards. Både män och kvinnor är flygvärdinnor /värdaroch stewards (det är alltså inte de manliga flygvärdarna som kallas stewards) men skillnaden är att en steward är den som har hand om köket. Man serverar också i de olika positionerna, men mindre som purser och steward då man har andra plikter också. Så Thomas var alltså chef på den här flygningen (överstechef för planet är kapten) så jag smet fram till honom lite då och då 🙂

Jag blev uppassad med mat och dryck som en drottning.

Det blev en del bubbel, men inte så att jag blev fullsåklart. Flygningen tog 7 timmar så det blev både mat, ostar, vin, snacks och godis. Så hungrig behövde jag då rakt inte vara.

Arve(hur han nu stavar) var en av besättningen och när han ville ta en bild på mig och Thomas så var han snabb att smita in i bilden själv. Honom gillade jag verkligen (alla var jättetrevliga).

Hello New York

Tadaa! Framme i New York och på plats i bussen in till hotellet.

Och där dök Manhattans skyline upp. Vi flög till Newarks flygplats, men till våren nån gång kommer Sas att flyga till JFK också. Men nu var det alltså Newark.

Framme vid hotellet. Det här är precis utanför hotellentrén.

Kapten och Purser med Manhattan bakom sig.

Puss på dig älskling på 4 årsdagen ❤️

Thomas hoppade direkt upp i soffan för att kolla utsikten. De brukar bo på det här hotellet men han har inte fått den här utsikten tidigare….

…och den var ju inte illa pinkad om man säger så.

Vi drog upp på taket där utsikten var ännu finare.

Det började skymma och då blir bilderna sådär gryniga tyvärr. Men vi skålade i alla fall i bubbel häruppe.

Fatta, lilla (nåja) Louise i The Big Apple 😀

Efter att vi kastat in väskorna och skålat så var det dags att snöra på gympaskorna för en tur in på Manhattan.

Hotellet ligger i Jersey och därifrån kan man ta The Path som är tunnelbanan under Hudsonfloden in till Manhattan och här utanför ligger Ground Zero där Twin towers stod. Dock han jag inte kolla in ground zero den här gången då vi fick plocka russinen ur kakan och jag valde bort ground zero den här gången.

Men tro mig, det var inte sista gången jag var i New York. Dock och det är ett STORT dock, så ska jag ha fått kortisonsprutor i knäna först inför nästa gång för det gjorde något så fruktansvärt ont att gå runt där. Men jag är glad att jag gjorde det….Fler bilder kommer i nästa inlägg så att ni inte tröttnar på ett såntdär låååångt inlägg med tusen bilder där man till slut bara scrollar utan att egentligen titta. Sån är jag i alla fall.
Så…see ya later 😉

Kram!

8 reaktioner på ”New York del 1”

 1. Åh, så fina bilder. Kunde verkligen följa dig på resan. Ser framemot nästa gång av resebilder.
  Ja Ne York kan man uppleva många gånger.
  Hoppas du får komma dit igen.
  Nä inte är det gratis att åka med även om det är Stand by biljett eller liknande. Fin present av Thomas.
  🥰

 2. Nej,nej kan aldrig bli för mycket bilder. Och allra helst från New York. Så fortsätt lägg in bilder. Vill åka dit igen,så ge mig inspiration 😍

 3. Hej igen Louise!
  I min kommentar så såg jag att det stod ’fina knän’ vilket var Fel! Dina skulle det stå förstås. 🧡

 4. Jättekul att se bilderna, kan inte bli för många🥰
  Grattis till både er och dig i efterskott😍

 5. Tack för bildvisningen! Snygg han är din Thomas! Så jobbigt med att gå med fina onda knän, bra att förbereda med kortison nästa gång, kortison fungerar alltid. Vilken härlig utsikt från hotellrummet! För min del är det ok med ”tusen bilder” tycker bara att det är skoj 😆. Ser fram emot nästa och nästa omgång!🍀 Glad advent på dig fina Louise!🧡

 6. Så roligt att se bilder och läsa om din första vistelse där. Jag ÄLSKAR NY. Maken är amerikan och vi har bott där en tid tillsammans i New Jersey. Jag har flugit till Newark alla gånger utom en även de gånger jag bott på Manhattan eftersom JFK flygplatsen är så rörig och tar otroligt lång tid att gå igenom där.
  Jag sprang tjejemilen NY 2015 och det var det roligaste jag har gjort, bodde då nära nedre delen av Central Park. Har min svåger och svägerska där så jag åker då och då men senast var det före pandemin. Hoppas det blir igen till våren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *