Nästan 51 och snart ifatt alla man tyckte var gamla…

Onsdag idag och två dagar kvar till min födelsedag. På fredag fyller jag 51 år. Alltså, när jag ser siffran ser det så gammalt ut, herregud. När man var liten tyckte man att 20 var gammalt, sen 30, 40 och 50 var ju nära döden. Och nu är jag även över femma nolla.

Jag vet att man ska vara glad för att man får bli äldre och allt sånt. Men jag tycker på riktigt att det är tråkigt att framförallt känna hur kroppen förfaller. Och jag erkänner också att jag tycker det är tråkigt med rynkor, slapp, tunnare hud, torrt hår, grått hår och sånt. Och så munnen! Dels rynkor runt den men också att läpparna blir tunnare, munnen är ju fasen snart borta. Hua! Och det här gäller alltså MIG.


Sen finns det ju några guldkorn i att bli äldre också, som att man inte är lika brydd om vad folk tänker om en till exempel. Osminkad i pyjamasbrallor på Ica – who cares? Det hade jag inte känt för 10 år sen.

Vad sägs om några man tyckt varit gamla? Men som liksom inte är det längre… De första två har ni säkert koll på:

Alfons Åberg pappa. 36-42 år beroende på vilken bok i ordningen man läser. Honom är jag förbi för längesen (varför ser han ut som Alfons morfar?)

Farbror Melker från Saltkråkan (eller Snorkråkan som min bror tyckte det var kul att säga för att reta sin lillasyster…). Torsten Lilliekrona var 43 år. Jag är 8 år äldre än honom. Oh yes, så är det.

Och sen har vi den här. Den senaste ålderschocken…

Ni vet The Golden Girls. Eller Pantertanter som den döptes till på svenska. Jag tycker att de är så himla roliga, speciellt Dorothy(till höger) och även Rose (till vänster) är så bra. Men alla fyra (mamma Sophia är inte med just här) gör ju serien till vad den är.

Och här till ålderschocken. Visste ni att Rue McClanahan som spelade Blanche var 51 år när serien började spelas in? Som jag alltså! Herregud. De är ju GAMLA. Ta in det ni 😉

Och nästa ålderschock fick jag för sen stund sen när jag kollade åldern på den här snubben. I första avsnittet skulle Blanche gifta sig med Harry. Jag såg det igen för inte så längesen (därav de suddiga bilderna jag tog på tvn) och tänkte att varför tog de en så gammal man att spela hennes blivande man? Och så kollade jag upp hans ålder nyss…alltså…Han var 59 år när avsnittet sändes. Kanske till och med 58 när det spelades in. Inte 75 eller så som man kan tro av bilden, utan 58 eller 59. Jag är snart jämnårig med honom! (då alltså…ni fattar..han är ju död nu).

Så att tja…grattis till mig då 😛

Ps. Ni får gärna läsa det här men spår av ironi..och en gnutta allvar…välj vilket själva. Haha.

Kram på er!

6 reaktioner på ”Nästan 51 och snart ifatt alla man tyckte var gamla…”

  1. Grattis på födelsedagen! Och ja man blir förvånad… eller kanske chockad haha. Men har man såna tantfrisyrer så är det ju klart att man ser gammal ut. Det är annat nu! Är själv 56 och kan inte identifiera mig med tanterna 😉

  2. Tack för dagen skratt. Jag är själv nyligen fyllda 50. Skrattade högt åt Farbror Melker, herregud 43 det hade man aldrig trott..😂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *