Lite från helgen som gått

Hej på er. Jag hoppas att ni haft en fin helg och att ni som har möjlighet kunnat fira pappor idag. Jag är kvar hos mamma och pappa men det blir inte så mycket till firande idag eftersom pappa ska in på koloskopi imorgon så ingen mat för honom utan bara förberedelser med pulver och sånt (går inte in närmare på det där…). Chokladasken han fick imorse får vänta tills imorgon kväll, så få han njuta extra då istället.

Tanken var att jag skulle ner till Bunkeflostrand idag men tågen strular som alltid, jag är så jävla trött på tågtrafiken i Sverige. Varför ska det alltid vara så mycket strul? Det är förseningar, nedrivna kontaktledningar, löv på spåren, sol på spåren och idag har de tydligen vagnbrist? Är det någon som snott vagnarna? Hur kan det bli vagnbrist? Till följd av det så är det ersättningsbussar till Hässleholm och sen en halvtimmes väntan där på ett förmodat fullproppat tåg där det finns risk att jag får stå. Sen är det två bussar till innan jag är hemma.

Med inflammation i höfterna och artros i knäna är det otroligt jobbigt att stå ens en halvtimme och ner till Malmö vill jag inte tänka på. Eftersom jag inte är gammal och gråhårig lär ingen resa på sig heller. Det är samma sak på bussar, om jag sitter på platser som är främst för personer med rörelsehinder så försöker jag liksom utstråla artros och ont. En tant jag pratade med föreslog att jag ska ha käpp med mig så jag slipper blängade från eventuella pensionärer som vill ha min plats. Så…jag åker imorgon när jag slipper strulet (vad det verkar i alla fall).

Nu är gräsmattorna räfsade här vilket är skönt. Det här var den sista men också den lövigaste av dem alla och inte ett enda löv kommer från träd från mammas och pappas trädgård utan alla är från grannens träd som hänger in över deras. Har sagt åt mamma att be tanten såga ner i alla fall det som hänger in på deras tomt. Just här var det fint väder men en halvtimme senare kom regnet så jag var blöt in på skinnet när vi var klara. Hua!

Vi var ju förresten på soptippen igår också och jäklar vad arg jag blev där. Så arg att första delen av lövräfsningen gick på ren adrenalin. Förra gången vi var där så kom vi inte in för mamma skulle fylla i nåt papper. Så det gjorde hon. Men inte hade de registerat hennes körkort ändå så vi kom inte in den här gången heller utan fick trycka på en knapp så personal skulle komma. Mannen i bilen bakom som väntade på att komma in klev då ut och undrade om han kunde hjälpa till och stack in sitt körkort så bommen öppnades.
Och helvete vad sur den lille skiten som jobbade där var för det. För att vi körde in. Han viftade och stoppade oss som värsta polisen.Jag förklarade att vi inte hade bett om hjälp utan att mannen stack in kortet och att vi var på väg till deras lilla hus för att fråga vad sjutton som är fel nu då? Ja men ni kan ju inte köra in! Det blir ju FEL! Så himla otrevlig var han och skällde ut oss. Och då jäklar fick han tillbaka. För om det är något jag inte tål så är det orättvisa, det ser jag rött av. Så han fick sina fiskar varma. Sa till mamma att jag borde hivat ner honom i en av containrarna när jag ändå höll på 😛

I fredags passade jag på att testa mitt nya röda läppstift lite snabbt. Dock målade jag lite FÖR snabbt så det blev inte så vackert, får visa bättre sen. Mamma och pappa tyckte hur som helst ändå att det var för rött och inte snyggt alls. Jag tycker inte som de. Jag gillar knallrött. Fast helt med rätt smink och outfit kanske.

En anledning till att jag skulle behövt åka hem är det här. Lego! Det ligger lego utspritt över golvet som ska byggas klart men det är bara jag som bygger för att få undan skiten så vi kan sälja av det. Några byggen är dock klara (man behöver ju bygga ihop för att se så alla delarna är där då det legat i lådor med andra byggen) och upplagda till försäljning. En ska komma ikväll och köpa men det får Thomas helt enkelt fixa själv. Det här och ett gäng andra är till salu om ni skulle vara sugna…;)

Det var lite av min helg det. Nu ska jag ta köra bort till Ica en sväng tror jag, och sen hem igen för att sätta mig och leta efter jobb.
Kram och ha en fin kväll vänner.

2 reaktioner på ”Lite från helgen som gått”

  1. Ja fy fan rent ut sagt, smärta sänker en så himla mycket. Och när den inte riktigt syns(förutom att man har gångstil som en gammal tant) så tas det inte så mycket hänsyn. Hade jag varit du och åkt ofta (det gjorde jag när jag bodde i Sthlm) så hade jag nog fasen tagit med käpp ibland och hoppats att folk då flyttar sig. Stor kram!

  2. Har samma problem, men artros i höger höft som gjort mig totalt snedbelastning vilket gjort att jag fått inflammation i vänster knä. Kan knappt gå ordentligt längre. Bor i Stockholm och fullproppade tunnelbanor där ingen reser sig för man inte ser gammal och skröplig ut för övrigt. När jag kommer hem gråter jag av smärta och får ligga i soffan hela kvällen för att avlasta kroppen. Usch!🥺

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *