Födelsedagsfirande och middagsbjudning

Inlägget innehåller en reklamklänk för Cellbes

Hej vänner. Sådär, nu har jag hunnit fylla år, fira det, ha fest dagen efter, varit bakis dagen efter det, och sen åkt hem igen och gjort en massa hemma. Mer om det senare i ett annat inlägg. Men tillbaka till födelsedagen.

Den började med frukost på sängen. Jag älskar att få frukost på sängen och det är nästan ett måste på födelsedagen. Jag skojade med Thomas och sa att jag vill ha en räkmacka och varm choklad. Räknade dock inte med det utan köpte en muffin och en yoggi som kan kunde servera mig. Inget krångel liksom, haha.

Men! Han överraskade mig rejält där och hade gått upp och tinat räkor och fixat en räkmacka och varm oboy som han serverade på min gamla nallebricka 😀 Och en powerking för koffeinet (jag mår oftast illa av kaffe numera).

Sen packade vi ihop lite pinaler och åkte upp till mamma och pappa i Osby för att fira med dem eftersom de inte kan komma ner pga pappas tillstånd eller vad man nu ska kalla det. Så vi körde upp och började med tårta och kaffe innan vi drog på arbetskläderna och gick ut för att fixa ute. Thomas högtrycksspolade plattorna och jag fixade i förrådet innan det var dags för middag som bestod av räksoppa och toast med ost. Jättegott! Vi skålade även i varsitt glas cava, dock inte Thomas som sen körde hem igen på natten.

Självklart bytte jag om till middagen, fyller jag år vill jag vara fin! Här är jag med mitt 18-åriga jag 😀

Det var skitsvårt att hitta ett ställe med bra ljus så bilderna blev rätt kassa på kvällen, fy fasen vad jag vill ha en ny mobil. Eller så får jag helt enkelt börja fota med vanlig kamera igen. Men ni ser ju klänningen iaf. Det är en av de där spetsklänningarna som jag har i både rött, rosa, svart och grönt. En för varje tillfälle liksom, hehe. Just nu har Cellbes som så många andra Black Friday (black week) erbjudanden så klänningen och mycket annat är rabatterat. Så passa på om ni vill ha en fin röd klänning 🙂 Länk röd spetsklänning.

Suddigt men här är vi, jag och mamma ❤️

Sen dagen efter skulle mamma och pappa ha lite bjudning då min barndomsvän Malin, hennes kille Micke, samt Malins föräldrar Janne och Annika skulle komma. Det var inte för att fira min födelsedag utan bara middag ändå. Jag stod för dukningen och eftersom vi inte hade någon köpt bukett gick jag ut i trädgården och letade. Jag klippte årets sista rosor och tillsatte cypress för en vintrig känsla.

Det blev cypress på bordet också. Enkelt men fint.

Jag glömde ta foto på maten som först var löksoppa till förrätt och sen blev det en gryta med fläskfilé,grädde, cornichons och syltlök och vad det mer var. Ett recept mamma hade sett på Nyhetsmorgon där Dante Zia lagade det. Det var så gott! Jag ska leta upp det på köket.se och testa själv. Sedan blev det drinkar och Malin åkte hem och hämtade shots hon tyckte att vi skulle testa. Som vi skrattade och hade en väldigt kul kväll.

Dock kan jag väl ångra shotsen och kaffe Karlsson för helvete vad jag hade ont i håret dagen efter. Eller, det var värre än så. Värsta baksmällan på många år så jag låg pall hela dagen. Nu drack jag inte SÅ mycket egentligen (shotsen var 2or) men eftersom jag dricker väldigt sällan, och då nästan aldrig mer än max två glas numera, så mådde jag verkligen skit. Vid 51 borde man väl ha lärt sig 😛 Men det händer ju inte så ofta som väl är. Sen kunde jag ändå inte åka hem då det var en explosion i Eslöv så tåget var inställda.

Det var min helg. I måndags tog jag tåget hem igen och lyckades pricka just det tåget som gick innan de stängde spåren igen pga risk för ny explosion. Så allt gick väl 🙂 Väl hemma var det att plocka undan skålar, baljor, rulla matta osv. Men mer om det sen som sagt.

Det är ju som sagt var Black Week nu så det kommer en del inlägg nu framöver med tips på sånt jag gillar till mig själv och annat som kan vara julklappstips. Så om ni inte gillar sånt så är ni härmed varnade 😉

Stor kram och TACK alla som gratulerade mig på min födelsedag! Ni är bäst! ❤️❤️❤️

1 reaktion på ”Födelsedagsfirande och middagsbjudning”

  1. Vilken mysig födelsedagsfest hemma hos föräldrarna‼️Plus fest dagen efter😀…jag tycker att det verkar så trevligt jämt hemma hos dina kära, de kan konsten att ha kalas 🥳 och göra umgänget trivsamt‼️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *