Min härliga midsommarhelg i Osby

Det blev ingen krans i håret i år för jag hittade inga blommor att binda med. Men det bra ändå 😀

Hej mina fina. Jag hoppas ni mår bra och att ni haft en bra midsommarhelg. Vädret var ju för en gångs skull helt underbart med BÅDE sol och värme. För egen del åkte jag upp till Osby i torsdags kväll då Thomas ändå var iväg och jobbade. Så jag firade med mamma och pappa. Och hann också med att träffa flera av mina närmaste vänner vilket var SÅ himla härligt. Så jag har verkligen tankat kärlek under helgen som gick.

På torsdagskvällen när jag kom upp satte vi oss på altanen och tog ett glas vin och då kom en av mina allra äldsta vänner (jag har känt henne sen jag var 3) och hennes bror som bor granne med mamma och pappa förbi med bilen och stannade till och kom in och pratade en stund där ute på altanen. Jag har inte träffat varken Annika (eller Peter för den delen) på flera år, inte sen vi båda bodde i Stockholm tror jag att det kan vara.

Midsommarafton startade med att jag och pappa körde ner till torget för att se om vi fick tag i jordgubbar. Och det fick vi! Superfina nyplockade gubbar som kostade 100 kr för 3 liter så det var ju dessutom ett jättebra pris med tanke på att ica och såna tog 55-60 spänn för en liter små fula gubbar. Så jag köpte en extra liter som jag tog med mig ner till sjön för det var liksom dags för premiärdoppet.

Det har bara inte blivit något bad tidigare men bättre sent än aldrig så jag var nere och slängde mig i vattnet flera gånger. Så härligt. Och under tiden jag satt där fick jag meddelande från Malin som sa att de skulle vara just där jag var några timmar senare. Grilla, snapsa, leka och ha kul ett helt gäng som hon brukar umgås med. Och ville att jag skulle komma dit.

Men först åt vi såklart matjessill och potatis och en nubbe till det. Det är ju så himla gott! Kanske inte snapsen, men det andra. Jag älskar matjessill.

Efter maten fixade jag till mig och hällde sen upp varsitt glas cava till oss innan vi alla tre gick ner till sjön. För Malin tyckte absolut att mamma och pappa skulle med. Och efter lite trugande så hängde de på. Så kul!

De två målarna i samspråk om målar..saker. Eller vad de nu pratade om. Jag är så glad att pappa och mamma hängde med som sagt.

Änderna ville också vara med.

Några av oss som var med. De andra höll på med nån frisbee-lek här. Jag tror att vi kanske var 15 personer där.

Jag älskar verkligen den här platsen vid Eksäter vid Osbysjön.

En selfie i solnedgången. Jag trivdes verkligen så bra i den här klänningen dessutom.

Vi var många som drog oss ut på bryggan då och då. Jonas kom och kollade in min fotosession då jag fotade sjön, änderna, solnedgången och ett par av mig själv, haha.

Jag hängde på när det var dags för kubb. Och ja jag fick ner ganska många men mitt lag förlorade ändå. För det mesta vill jag absolut vinna, men det här kubbspelet var evighetslångt så det gjorde liksom inget för jag tror att vi alla bara ville att vi skulle bli klara då, haha.

Mitt lag 🙂

Solen hann gå ner under tiden vi spelade klart 😀

Jag kände inte alla som var med där under kvällen ,men jag hade de flesta och de jag inte kände eller hade träffat var ändå välkomnande och trevliga mot både mig, mamma och pappa så jag måste säga att jag hade en så himla bra midsommarafton.

Sen kom midsommardagen och då hade jag och Rebecca bestämt att ses. Hon och jag har varit vänner länge och umgicks när vi båda bodde i Stockholm. Sen flyttade hon till Norrköping och nu nyligen flyttade hon också ner till Skåne med sin (snart) 3-åriga dotter. Så de dök upp hos mamma och pappa och så stack vi tre iväg för att bada.

Jag drog ihop en rulltårta på morgonen som jag sen garnerade efter badet med hjälp av Otilia (Rebeccas dotter).

Det blev ingen tårta på midsommarafton som jag egentligen hade tänkt så därför gjorde jag den dagen efter och det passade ju faktiskt ännu bättre. Och jag gjorde den som jag hade tänkt! För baka är inget jag gör alls ofta.

Och sen blev det grillning också innan Rebecca och Otilia drog hem till sitt. En jättefin midsommardag.

I söndags se så träffade jag först min vän Stina och hennes man Hasse som gifte sig för några veckor sen. De var också på besök i Osby så vi passade på att kramas och snacka en stund innan jag sen cyklade hem till Lena som bor nära mamma och pappa. Vi har inte heller träffats på flera år så det var så himla kul att äntligen ses! Och sen kom Rebecca och Otilia förbi en sväng igen innan jag tog tåget hem till Bunkeflostrand på kvällen.

En fin helg där jag fick träffa mamma och pappa, vänner och ha det härligt.
Kram på er! ❤️

5 reaktioner på ”Min härliga midsommarhelg i Osby”

  1. Ja den var härlig. Hoppas du hade detsamma 😊 Klänningen är från Ellos och heter Bernadett men den är tyvärr slutsåld.

  2. Vilken underbar helg du fick trots att din käraste inte var med. Ser ut som en idyll där i Osby hos dina föräldrar och i omgivningen!

  3. Underbar helg du fick där. Tack för alla fina bilder! Dina föräldrar bor verkligen så idylliskt!
    ☀️🌺🍀💕

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *