Marknadsbesök och födelsedagsfirande

Hej mina fina. Har ni det bra i värmen? Här är det okej just nu när jag ligger i soffan och fönstren öppna och klädseln är bh och trosor. Igår försökte jag vara i solen en del och sprang in i källaren och duschade var och varannan minut för att svalka mig. Till slut lockade dock skuggan mer och jag lade mig under ett träd och somnade en stund. Det händer aldrig att jag somnar utomhus så värmen däckade verkligen mig. Idag har det varit ganska disigt men jag satt ändå i solstolen nån timme, samtidigt som jag stack in och fixade med tvätt och sånt under tiden.

Nu har Thomas kommit hem efter dagens flight till och från Grekland (jag skjutsade iväg honom vid kvart i fem i morse) och det är semester. Imorgon hämtar vi barnen som ska vara här två veckor. Det är den enda långa ledigheten vi har med dem på hela året så det ska bli kul för annars när det är 4 dagar (hämta första och lämna fjärde så det är inte ens fyra hela dagar och är det skola går ännu mer bort) så hinner man inte göra så mycket, men nu ska vi försöka hitta på lite. Vad har vi inte spikat än.

En sak vi hittade på sist de var här (lämnade dem i söndags) var att sticka iväg till Kiviks marknad. Innan den marknaden var jag dessutom uppe i Osby hos mamma och pappa för att gå på Hästveda marknad förra onsdagen.

Det var jättefint väder om än blåsigt så håret flög vilt och när vi testade langos och sillmacka tänkte jag att de kommer blåsa loss och hamna smack i mitt i ansiktet. Dock var det mest gräddfil och sånt som kladdade loss 😀 På bilden är det dags för den traditionella sillamackan. Den såg jag inte till på Kivik faktiskt så jag vet inte om det är bara i Hästveda? Jag passade även på att köpa en påse marknadskarameller och där träffade jag en rar tjej som läser bloggen så det var himla kul. Jag blir så glad när ni ger er till känna ❤️ Det är lätt att tro att man liksom bara skriver till de närmast sörjande annars trots att jag ser siffror som tyder på att ni är fler. Men siffror är liksom inte på riktigt på nåt sätt. Så att träffa er är jätteroligt.

Både jag och mamma hade vinden i håret där när vi satt och åt våra sillar. Bilden på pappa blev dock…tja..han var inte beredd och satt och tuggade loss så jag är en snäll dotter och låter bli att posta den, hehe. Hon i hatten får bli en bonus, jag har ingen aning om vem det är.

Innan vi åkte till marknaden i lördags så firade vi Oscars födesedag i fredags. Han hade redan fyllt år, men givetvis ville vi fira en gång till här så det blev skönsång och frukost på sängen.

Thomas tyckte att han skulle få alla paket på en gång i sängen, men listig som jag är så tyckte jag att det var smartare att locka med att det finns fler paket att hämta vid frukostbordet så att han kom upp ur sängen. En fjortonåring sover ju gärna till lunch annars…Sen blev det kalas med släkten där både farmor, farfar och kusinerna från Norge kom. Dock ingen bild på detta.

På lördagen blev det Kivik. Det kändes ju sådär när vi körde mot dessa svarta moln. Det blev mycket riktigt ösregn också, men bara på vägen dit för när vi kom fram oc klev av bilen skingrades molnen…

…och det blev såhär fint väder. Sån himla tur vi hade!

Malin ville gärna åka Pariserhjulet även om det verkade väldigt läbbigt.

Så vi tog oss en tur. Eftersom det var så fint väder och underbar utsikt över havet så hängde jag också med upp.

Först tyckte hon att det var läskigt men till slut vågade hon till och med ställa sig upp så att hon kunde se utsikten ovanför plasträckena 🙂

Mat ska man ju också ha så jag tog mig en pizzaslice.

För min stilige kille blev det burgare och Malin högg in på en langos med svinmycket nutella. Oscar ville inte ha något just då så han åt senare. Så ni inte tror att vi svälter det arma barnet 😛

Underbart väder även på vägen hem som gick förbi Ystad där vi släppte av 14 åringen.

Sandalerna blev inköpet på Hästveda marknad och de svarta sneakersen köpte jag i Kivik.

Platta sulor som jag inte kommer kunna gå långt i, men jag tänker att det blir nog tillfällen där jag inte måste gå så långt för jag blir glad av färgerna av dessa 🙂

Skorna kommer bli bra till klänning när man vill ha ett par nätta, men sköna dojor. Först tänkte jag ta rött, sen rosa, vita liknande har jag reda så det blev svarta till slut.

Det var ett litet uppsamlingsheat av vad som hänt på sistone. Nu ska jag fixa vidare här och vi ska handla och sånt innan kidsen kommer imorgon. Dock ska jag försöka fota och skriva lite mer frekvent. Puss och kram på er ❤️

3 reaktioner på ”Marknadsbesök och födelsedagsfirande”

  1. Tack snälla Annelie. Det gör mig jätteglad att höra. Det är ju när jag hör från dig och andra som läser som jag förstår att jag har er som tycker om att titta in här. Stor kram! ❤️

  2. Tycker så mycket om din blogg och kanske är det roligt för dig att få veta att jag tycker mest om att läsa det vardagliga och som i detta inlägg foton till det, tankar och funderingar stort som smått.

  3. Hur upplevde ni Kiviks marknad? Som du säkert vet har det ju stormat om den i år. Var det lika mycket folk och knallar som vanligt?
    Har fått höra så mycket och är så nyfiken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *