Ljust både ute och inne

Inlägget innehåller reklamklänkar till Cellbes

Hej mina fina. Hur mår ni? Jag mår bra här hos mig. Igår hade vi ju kalas för Malin, det blev lyckat och hon blev glad för alla presenter så det känns skönt 🙂 Så det är en sak på pluskontot. En annan är ljuset. Det härliga med att det blir ljust tidigare och mörkt senare, jag läste häromdagen att det är cirka en timmes skillnad per vecka just nu uppe i norra Sverige hur länge det är ljust från soluppgång till solnedgång. Det är inte lika stor skillnad här i Malmö, men skillnaden hur länge det är ljus på kvällarna ökar med cirka en kvart varje vecka mär man kollat solfilmen på nyheterna. Så otroligt skönt, för jag och de flesta med mig behöver verkligen mer dagsljus nu efter en lång mörk vinter.

Men det är ju ändå mörkt nu vid kvart i sju som klockan är nu och då gillar jag smålampor för att öka myset. Det är lampor i fönster och lite överallt. Nu har jag även skaffat mig en att ha i köket så man slipper ha taklamporna(spottar) tända när man inte är i rummet. Dels för att spara ström och dels för att slippa tända och släcka hela tiden.

Jag ville ha en med en fot som inte tar så stor plats men som inte har en lampskärm. Den här fick det bli. Den finns även i vitt men jag tyckte att den blev för mycket shabby chic för min smak. Den här är lite åt det hållet men inte hela vägen liksom. Jag tycker att den passar bra där. Sen ska jag skaffa en annan, finare glödlampa till den.

Det blev skillnad också när jag bytte plats på vattenkokaren och lampan för då kunde jag peta undan sladdarna mycket mer för en renare look. Just nu har Cellbes bra rabatt (40% på de jag visar här) på alla sina lampor och det var därför jag passade på. Länk fyr-lampa.

Faktum är att jag även köpte en lampa till mitt skrivbord. En som jag tittat på länge men som jag slog till på nu. Den passar mitt gamla skrivbord bra tycker jag.

Det är mycket kvar att göra i rummet där mitt skrivbord står, vi ska renovera en hel del till våren. Men jag skaffade ändå lampan nu. Sen får det bli ett skrivbordsunderlägg också som döljer fläckar och sånt. Jag hade det här innan med min stora klumpedunsdator jag fick 1999 tror jag det var. Så skrivbordet blev lite slitet. Men det har sin charm, jag vill absolut inte ha ett nytt skrivbord och jag letar dessutom efter en stol som passar till i stilen. Det är ingen brådska (ska som sagt renoveras runtom) men jag hoppas hitta en som passar snart. Och kanske en svart telefon istället 🙂 Lovar att visa när det är klart. Men nu ser ni lite hur det blir med lampan i alla fall. Länk svart lampa.

Ha en fin kväll vänner. Kram på er ❤️

1 reaktion på ”Ljust både ute och inne”

  1. Om du oljar in skrivbordet, så mättas mycket av bordets märken och blir mindre synliga för en längre tid och sedan får man olja in igen. Har använt teakolja t.ex. Torka av det som inte går in i bordet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *