Liten foundation-skola

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds

Jag älskar foundations och tycker att det är riktigt kul att testa nya. Jag har provat dyra, billiga och mitt emellan. Såna som ger mycket täckning och de som ger mindre. Såna som ger glow (eller fettglans i vissa fall) och de som är matta. Så jag har en hel del foundation-erfarenhet får jag väl säga. Sen att kalla det skola vetefasen, men jag tänkte dela med mig av hur jag gör och vad jag tycker och tänker.

I det här inlägget använder jag mig av en cc- cream (står för colourcorrecting) från Lumene. Den är medeltäckande och jag tycker att den är väldigt bra. Den jämnar till min hud och förbättrar den, snarare än att ge en ny yta liksom. Och vi är många som tyckt och tycker så om den här krämen som hyllats av både proffs och amatörer sen den kom ut.

Ultralight, Light, Fair, Medium, Tan, Deep tan är de sex nyanserna som finns på Meds.se som jag länkar till. Men den finns i 10 nyanser på några andra sidor som Lyko. Dock är de dyrare där än på Meds.se som just nu har kampanj. Länk till Meds här. Men om man inte hittar sin nyans av de sex (speciellt om man behöver mörkare toner) så finns det som sagt var 4 till på andra sidor.

Jag har provat mig fram och kom fram till att just nu när man är vinterblek är Fair den nyans som passar mig bäst. Som jag sa till mamma när jag hjälpte henne med en foundation och hon var rädd att den var för ljus, så är det så att man ska vänta nån minut tills den liksom smälter in i huden. Först då ser man hur nyansen verkligen blir. Så bli inte förskräckt om den ser lite för ljus ut direkt vid applicering. Sen ska man ju självklart inte se ut som ett spöke heller – då är den för ljus.

För några år sen var rådet att man skulle välja nån nyans ljusare än sin egen hud. Något jag inte brytt mig om för det är i mina ögon lika knas som att välja en för mörk. Jag vill ha en som är så nära min egen som möjligt. Och det är väl ungefär det som de flesta makeupartister också går på numera.

Vill man sen ha lite mer färg än ens vinterbleka egna så kan man ju ta lite lite av en mörkare, eller blanda ihop till en något mörkare, och applicera den på kindbenen och var man nu vill se lite brunare ut. Men inte över hela fejset a la brunkräm på 80-90 talet. Är det knepigt så kör hellre på med foundation i rätt färg i hela ansiktet och borsta lite lätt med en bronzer över kindben, kanske lite i pannan och eventuellt dutt på näsan.

Var dock försiktig med näsan för jag tycker det ser helt knasigt ut när man kör på med rouge, bronzer eller highlighter på näsan. Som en lysande knapp mitt i ansiktet. Nej, inte fint.

Här är nyanserna jag har av Lumene CC cream. Det är fair som jag har nu, och tan som jag har senare. Och som jag blandar ihop. Länk Lumene cc-cream färg Fair. (scrolla lite neråt på sidan jag länkar till för att se de sex nyanserna). Två nyanser när de inte är dyrare än de här från Lumene, är något jag gärna kostar på mig så att jag har att blanda till rätt nyans både nu och framåt när jag blir solbränd.

Hej hej, osminkad och inget filter eller något som ni som fattar 😉 Det brukar jag inte ha överhuvudtaget på mina bilder här för den delen.
Här har jag sminkat halva ansiktet med ”fair”. Ingen primer eller något annat för att ni ska se hur foundationen är på mig. Det torra rynkiga under ögonen får ni på köpet. Jag hoppas det försvinner snart.
Osminkade sidan.
Sminkade sidan. Inte riktigt klart vid näsan och så, men ni ser ju kinden i alla fall.

Osminkad och sminkad sida vid sida.

Jag brukar använda olika appliceringar. Just nu är jag i en period med att bara använda fingrarna. Ibland är det bara makeupsvamp, och ibland pensel. Jag är periodare helt enkelt. Svamp är himla fint men det gäller ju att tvätta den ofta för annars luktar den så jäkla illa och det är inte bra för huden heller för den delen att fjutta runt med en halvrutten svamp. Så använd hellre fingrarna i så fall 🙂

Färdig! Förutom läpparna och hårfix då, men ansiktet är så gott som klart.

Ha en fin kväll alla. Kram på er ❤️

2 reaktioner på ”Liten foundation-skola”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *