Låt sol och hav lindra när det gör ont

Hej på er. Idag har varit en ganska pissig dag rent ut sagt. Trots sol och allt har jag inte så mått bra inuti. Inte fysiskt alltså, men det känns nästan fysiskt också när själen värker. För att försöka lindra det cyklade jag ner till havet en sväng. Jag tänkte att havsluft nog kan göra susen och blåsa bort lite grubblerier.

Ribersborgs strand har ett helg gäng bryggor längs med vattnet och några är mer poppis än andra. Till exempel föredrar ungdomar en och barnfamiljer en annan skulle jag tro. Jag har inte så mycket koll förutom att T-bryggan iaf har varit populär. Närmaste bryggan från mitt är Kallbadhuset, eller ”Kallis”.

De andra bryggorna är såna man kan bada från vilket är finfint. Att slippa vada en halvmil för att doppa sig tackar man för. Ok man får gå på bryggan, men det är ju enklare än att kryssa mellan stenar och tång i vattnet.

Vänder man sig och har havet i ryggen ser man de stora gräsfälten, cykel/gångvägen och utanför går Limhamnsvägen. Jag bor cirka där vid pilen nånstans.

Eftersom jag inte hade ätit varken frukost eller lunch fick det bli en baguette på stranden. I flaskan vanlig Pepsi max hemifrån. Den där med raspberry är ganska god, men inte till mat.

Det blåste lite för kallt uppe i sanddynerna för min smak så när jag tuggat i mig halva mackan jag tog hojen och drog ner till en busken på gräsfältet istället.

Musik är också bra när man är låg. Sen ska man kanske inte göra som jag gjorde och lyssna på ledsam musik. Men det är iofs skönt att gråta också ibland. Det kan släppa lite på trycket liksom.

Det här solcellsdrivna batteriet köpte jag på Emporia för ett par månader sen när en massa gymnasieungdomar hade utställningar med sina små företag där. Ett par killar hade såna här batterier att sälja så jag slog till eftersom jag har funderat på ett ändå. Väldigt bra att ha med sig när mobilens batteri tryter, och om man som jag glömmer ladda sin vanliga powerbank, så laddas den här av solljus. Det behöver inte vara klart, bara det är dag. Men skarp sol borde kanske ladda den snabbare? Jag vet inte alls får jag erkänna.

Ja det var min tisdag det (okej, jag gjorde mer än att vara vid havet 1,5 timme, men inget vidare intressant att skriva om).
Ha en fin onsdag vänner och var rädda om er. Kram!

5 reaktioner på ”Låt sol och hav lindra när det gör ont”

  1. Havet har alltid tröstat mig i mina låga stunder. Har mitt hav på cykel eller bilavstånd. Jag måste gå och känna kraftiga havsvindar, då
    mår jag bra.
    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *