Konfirmation och födelsedagsfirande

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Cellbes

Hej på er. Måndag igen, fy fasen vad tiden rusar på. Jag vet att jag säger det ofta, men det ÄR ju så. Det har redan gått en veckan sedan vi firade Oscar. Både att han konfirmerades förra söndagen och att han fyllde 15 nu i torsdags. Så det var firning av konfirmation en dag efter och födelsedagen några dagar i förväg.

Det regnade och blåste så håret blev väl sådär liksom… 😀

Efter en del velande så blev det till slut den här klänningen på konfirmationen. Den var lagom fin till kyrkan tänkte jag, för vi skulle inte till den ”riktiga” festen som hölls hos mamman. En rosa spetsklänning som jag haft i några år men inte använt. Men nu så. Den finns fortfarande kvar, men det ser ut som om halsringningen är lite mer v-ringad nu. Jag har den här i rött också och tänkte beställt en svart men den var slut i min storlek. Det bästa med en sån här klänning är (förutom att den är fin) att man slipper stryka den. Bara fram med den ur garderoben och på med den. Fast jag tvättade först för den luktade gammal dammsugarpåse efter att ha legat nerpackad i en låda länge och väl.

Skovalet var kanske inte det vackraste man skådat. Men det var för att jag tänkte att det är ändå ingen som ser i kyrkan, och sen skulle vi gå över gräsmattor och grusgångar för att fota konfirmanderna efteråt. Bäst att inte äventyra höftkulorna med klackar då tänkte tant. Men de här är fula ser jag nu så de kommer jag nog bara att ha till långa klänningar där man inte ser skorna typ. Aja, skit samma. Jag hade dessutom svart väska till så det matchade iaf. Men om ni gillar klänningen så har ni länk här. Länk rosa spetsklänning.

Jag blev helt tårögd när de små raringarna (de såg såna ut i sina kåpor iaf) gick in i kyrkan. ”Vår” konfirmand är den tredje från vänster. Sen stod det ett gäng på andra sidan också. De var tio stycken som konfirmerades och tio tidigare på dagen.

Efter konfirmationen svidade jag om i skogen där jag drog på en annan klänning för vi skulle vidare och köpa duk på Ö&B och kollade även på Hornbach innan. Visst kan man ha spetsklänning där också men nä, jag tog en annan. Den kommer i nästa inlägg eller så.

Sen på måndagen kom barnen hem till oss och så även deras farmor, farfar och Thomas moster. Samt min mamma. Det går inte än att fixa så att pappa kan komma, men förhoppningsvis senare i år. Men mamma kom i alla fall och det var jag väldigt glad över.

Först blev det en bubblig drink (det gäller att servera snabbt för bubblorna smälter på nolltid) med mixade jordgubbar, fläder och smaksatt bubbelvatten (tog med granatäpple). Och så snacks till det.

Födelsedagsbarnet(han var ju redan konfirmerad och haft sin fest, så det kändes viktigare med 15 årsfirandet den här dagen) var så stilig i sin kostym. Och jäklar i havet vad ungen växt under de här åren jag varit med i bilden. Vi hade samma skostorlek då, det har vi INTE nu 😀

Eftersom det varit så varmt hade jag ingen lust att så vid spisen med varm mat, så det blev smörgåstårta. Självklart skickade jag med en stor bit till pappa också. Och tårta. Det var jordgubbstårta med jättegod fyllning (recept här). Dock glömde jag ta bild på den och det blev inte heller på dukningen (med nya duken) och inte heller på den knallblå klänningen jag hade på mig. Jag hade fullt upp med kökstjänst så att jag ens kom ihåg att ta på smörgåstårtan var ju ett under i sig, haha.

Sen var det paketöppning och såntdär. En kul dag, om än att det ÄR mycket att göra och tänka på. Vi var ju bara 8 pers men med förberedelser och sånt så hade vi lika gärna kunnat vara 15 till, för man gör ju typ samma saker ändå. Förutom att det blir mer disk 😛

Det var den måndagen det. Nästa födelsedag att fira är pappa som fyller 80 den 6:e augusti.

Ha en fin kväll vänner. Kram ❤️

1 reaktion på ”Konfirmation och födelsedagsfirande”

  1. Tack för fina bilder från konfirmander och födelsedagsfest 🥳, så trevligt allt verkade! Din rosa klänning var också som en dröm, så jätte, jättesöt och satt som en smäck på dig! Du är duktig att ordna och fixa så det blir gott och bra. Thomas måste känna sig stolt över dig. Kram 🥰.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *