Knäckande värme och måsjävlar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Godmorgon mina fina. Jag hoppas att ni sovit gott? Jag har sovit som en sopa tyvärr. Dels pga pinka stup i kvarten (kanske 7 ggr i natt) och värmen. Det är underbart med sommar men jag gillar inte alltför många grader. 25 är nog max för denna här. När det blir uppåt, och över 30 så vet jag knappt vart jag ska ta vägen. Förutom till vatten. Ner i havet eller kyla av mig med trädgårdsslangen har varit grejen den senaste veckan. Men på natten går ju inte det. Jag önskar mig en bra aircooler för det blir alltid så vansinnigt varmt här i huset på sommaren. Att lägga sig när det är 29-30 grader i sovrummet är pest. Nu när jag sitter här i sängen och vi haft tvärdrag hela natten så är det nere i 25,9.

Och när man har öppet fönster kommer ju det där andra med bland annat att det blir ljust vid fyratiden. Men framförallt måsarna! Dessa jävla helvetes måsar! De skriker halsen av sig och gör mig helt mordisk. Thomas sover dock hur bra som helst. Men inte jag. Och med mindre sömn och värme som knockar mig blir jag lite halvirriterad emellanåt. Så att det ska bli lite sämre väder ett par dagar gör mig inte så mycket faktiskt. Då kan jag få energi att till exempel städa huset för det är då icke vackert här just nu med sand som dragits in, saker vi inte orkat bära ner i källaren, tvätt som ligger utanför garderoberna, dammråttor och sånt däringa. Städning behövs med andra ord. Och så kommer jag få mer energi till att ta bilder och blogga. Promise!

Just det där med tvätten utanför gardroben istället för inuti beror inte bara på värmeslag utan också på platsbrist. Det finns för lite förvaringsutrymme i det här huset helt enkelt, och då bland annat för mina kläder och skor. Men just kläderna har vi fixat mer för nu eftersom jag såg en annons på Marketplace igår om en svinbillig Hemnes byrå (Ikeabyrå) som jag kollat efter länge. Och nu låg där en för 200 spänn i Limhamn. Så jag skrev direkt och fick den. Iväg och hämta och kånka i värmen, men det gick det också. Som tur var bodde de i villa så vi slapp fem trappor utan hiss typ. Så nu ska här organiseras!

Det ska plockas undan, vikas kläder, ställa gamla dammiga byrån (sa ju att det behövs städas här) på annat ställe och sådär. Sen blir det fint.

När jag ändå håller på tänkte jag hänga upp nya, mörkläggande gardiner också. Jag beställde från Cellbes så nu blir det spännande att se om de passar in eller ej.

De här ska förhoppningsvis stänga ute värme och ljus tänker jag. Länk mörkläggningsgardiner.

Nu tänkte jag strax ta och duscha och skölja bort Olaplex som suttit i håret sen i går vid 19 nånting. Det vore väl fasen om håret inte ser bättre ut nu efter en sån dunderkur 🙂 Sen frukost och sen kanske Emporia för att kolla in en kaftan på Indiska.Fota några saker för bloggen. Och sen städa. Och förmodligen duscha igen. Typ så ser min söndag ut.

Jag hoppas att ni alla får en härlig söndag oavsett väder och vad ni ska hitta på.
Stor kram! ❤️

3 reaktioner på ”Knäckande värme och måsjävlar”

  1. Air coolers är skräp. Köp en portabel AC istället. När vi hade 28 grader ute så fick vi ner tempen inne till 17 grader. Underbart!
    Ändå så lyser solen på vårt hus ända från morgon till kväll utan att nån skugga.
    Jag blir sjuk när det är för varmt så AC är det bästa vi nånsin köpt.
    Måsarna kan du ju stänga ute med öronproppar.

  2. Uh, det låter inte heller så bra. Då är det bättre här vädermässigt även om jag kroppsligt inte mår så toppen. Hoppas värmen letar sig upp till er snart.

  3. Idag regn och +10 i Luleå. Hade gärna bytt med dig. Skicka gärna upp värmen norrut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *