Vaccinerad och dömd enligt en del

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex

I fredags var jag inne i stan en sväng. Så otroligt varmt och jag hade klurigt nog tagit på mig en svart klänning dagen till ära 😛 Knappt varmt alls…. Puh! Anledningen till att jag tog bussen till Kronprinsen var inte shopping eller nåt sånt, utan för min andra Pfizer spruta. Det gick bra och jag har inte haft några biverkningar förutom lite extra trött och öm i armen. Annars inget. Så nu är även jag fullvaccinerad.

Att jag vaccinerat mig är ett ganska självklart val för mig. Dels för att jag drabbats av flera luftvägssjukdomar de senaste 10 åren, som Twar flera gånger, Mycoplasma och även Borrelia som satte sig bland annat där. Nu är jag frisk från allt det med feber i över ett år, huvudvärk, ont i kroppen och allt vad det var. Dock har jag hostan kvar. Flera år efter dessa sjukdomar så hostar jag. Nu är det inte skitofta som det var för bara ett par år sen (bland annat på Aftonbladet där jag satt och hostade så hela kontorslandskapet hörde mig. De måste avskytt det där), utan mest bara på morgonen nån timme efter jag gått upp. Då hostar jag så jag kräks. Och ibland på kvällen. Det är lite standard här att någon av Thomas eller barnen ropar ”corona!” när jag sätter igång.

Med tanke på det här att jag blivit ganska sjuk och att det sitter i läääänge så känner jag att nej, jag vill inte riskera att bli väldigt sjuk och kanske dö. Jag är dessutom tjock och då är jag ännu mer i riskzonen. Så jag tackade ja till vaccin.

Dock inte utan att ha läst ganska mycket och även lyssnat en del på vad vaccinmotståndarna har att komma med. För jag har såna i min närhet. Flera som inte kommer att vaccineras och deras anledningar är lite olika. Så jag har försökt att ha ett relativt öppet sinne och lyssna. Men oftast blir jag förbannad. Som när det sitter en kärring och snyftar och bölar för att i höst kommer alla som vaccinerats att dö för det gjorde djuren i en undersökning i Usa. Där mådde de bra först och sen dog de. Så i höst kommer vi alla som vaccinerats att dö. Okej, det är att hårddra hennes uttalanden, men det är inte bara hon om resonerar så. Att vi som nu fått spikprotein i kroppen kommer att dö. Det ska vi ju alla, men alltså ganska snart. Som till hösten. Om man inte dricker tallbar, för då kan man överleva. Inte lönt att köpa ny höstkappa med andra ord.

Men jag har såklart läst annat också och inte bara lyssnat på domedagsprofeter och foliehattar. För alla som inte vill vaccineras är ju inte det. Visst kan jag fundera över vad det är vi får i våra kroppar och att det inte finns långtidsstudier på det. Så är det ju. Men jag har tagit beslutet att jag inte vill riskera att bli allvarligt sjuk. Och på det större planet så hoppas jag att vi ska bli av med viruset och kunna börja leva mer normalt igen med kramar, släkt och vänner, resor, fest och annat.

För att fira att jag fått mina sprutor gick jag på vägen hem inom Lindex och köpte mig en present (ok, egentligen gick jag in för att kolla badkläder eftersom de har 20% på det och inte för att fira något). Ett par söta örhängen. Jag fattade dock inte hur de skulle öppnas och frågade en säljare. Hon kom på och när jag inte såg och tog ett steg närmare för att se hur man gör så bokstavligen hoppade hon bakåt och sa i halvpanik ”inte så nära!”. Jag tänkte helt enkelt inte på det. Fan vad skönt det ska bli när det blir mer normalt igen.

Så söta och finns även i silver. 79,50 kr är dessutom helt överkomligt. Länk här.
Först hade jag dock tänkt de här blomrankorna men valde de andra. Nu går jag ändå och funderar lite över dessa och att de ju vore fina i sommar. Midsommarörhängen. Även dessa finns i silver och kostar 79,50 kr. Länk örhängen.

Så nu är jag alltså vaccinerad men jag håller avstånd, tvättar händerna och följer rekommendationerna så gott jag kan (att storhandla gör jag dock inte ensam även om man bör det). Men nu börjar jag faktiskt så smått att planera för en resa till Stockholm för att träffa vänner. Flera av dem är även de fullvaccinerade så det blir inte massdöd och förstörelse om jag träffar dem och till och med kramas.

Gör kloka val vänner. Kram på er! ❤️❤️❤️

4 reaktioner på ”Vaccinerad och dömd enligt en del”

 1. Jag tänkte kommentera ditt hår 🙂 Reagerade på att det såg så fint och glansigt ut och när jag efter det läste ett äldre inlägg om Olaplex inser jag att det verkar vara något bra. Vet inte vad det är men ska härmed googla. Kram

 2. Att vaccinera mig var en självklarhet. Skulle inte för allt i världen avstå det. Alternativet kan ju vara att dö i Covid och det vill jag inte. Jag har nog lite svårt att förstå de som inte vill vaccinera sig och då också potentiellt föra smittan vidare till andra. Om dessa också förlitar sig på att andra vaccinerar sig och att samhällssmittan på så sätt går ner, ja det tycker jag inte är riktigt rätt. Men som någon skriver ovan, man bestämmer själv.

 3. Tack för en jättefin blogg, Louise!
  Jag läser den med glädje!
  Nu undrar jag hur det har gått med din sömnutredning?Ha en fin midsommar önskar Helena

 4. Hej
  vad skönt att höra en bra reflektion av detta med vaccin. jag jobbar som sjuksköterska och kommer inte att ta detta vaccinet, då jag anser att det är framtaget i all hast och de kliniska prövningarna inte är klara innan 2023 Jag har dock full respekt för dem som väljer att vaccinera sig 🙂
  Det är ju det här med att ha respekt för andras val .
  Tack för en bra blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *