Kan en salongsolaplex rädda mitt hår?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko

Hej på er! Är ni ute och badar idag? Kanske solar ni? Själv är jag inomhus och fixar en massa saker, dock i bikiniöverdel eftersom jag är så jäkla varm så högg jag det minsta plagg jag hittade i morse. Så kan jag gå ut i trädgården emellanåt utan att nya grannarna får skrämselhicka om jag råkar kuta runt topless här.

Men de dagar jag inte är inne och fixar så är jag också ute och solar lite emellanåt. Och då hoppar jag upp och spolar av mig med vattenslangen titt som tätt. Vatten som kommer från egen brunn och som luktar…brunn. Inte gott med andra ord och jag tvättar håret på kvällen.

Samma sak om vi varit vid havet och badat. Detta även om jag tvättat håret dagen innan, eller kanske samma morgon( ivanliga fall brukar jag tvätta varannan till var tredje dag, det är bara just nu när det är så varmt det kan bli varje dag emellanåt). Och så bleker solen mina strån. Ja ni fattar vart nog vart jag vill komma – sommaren sliter på håret.

Nu råkar ju mitt vara slitet och frissigt redan innan trots att jag är snäll mot det med olika inpackningar och dyra shampoon. Men det har förmodligen med mående, ålder och även att håret blivit lockigare med åren som gör att håret blivit så torrt och knasigt.

Hur som haver så glömmer jag emellanåt den här kuren jag skrev om för ett tag sen – nämligen Olaplex. Den ska laga svavelbindningarna i håret på ett sätt som inte inpackningar gör. Jag vet inte vad en svavelbindning i håret är men det låter ju jättebra att den lagas. Allt som kan repareras är ju bra tänker jag. Helst ska den hemma-Olaplex (no 3) användas efter salongsbehandling med deras Olaplex som man som vanlig konsument inte kan köpa. Men det funkar ju att använda den utan också. Men jag är bra sugen på att göra en salongsbehandling.

För nu har jag beställt mig en ny flaska svavelbindare. Det här är alltså ingen inpackning utan en kur så man ska ändå hålla på med inpackningar. Men den återfuktar håret och stärker det. Kanske inte så mycket som jag önskar (det finns nog ingen produkt som gör det. Jag har i alla fall inte träffa på någon) men det blir bättre.

Och som sagt, om jag gör en salongsbehandling och sen är duktig på att följa upp hemma med den här en gång i veckan så kanske jag kan få tillbaka mitt hår igen? Att det vill växa till sig en bit. För nu växer det, men samtidigt som det växer i botten så blir det slitet och frasigt i topparna så det blir liksom plus minus noll i resultat.

Har ni gjort Olaplex på salong och hur kände ni efteråt? Eller har ni några kanontips på kurer som verkligen funkar för ett torrt och frissigt hår?
Kram på er!

14 reaktioner på ”Kan en salongsolaplex rädda mitt hår?”

 1. Har hört av min frissa om K18 som ska göra underverk med trasigt hår! Har själv ett bra hår men hörde henne tala sig varm om detta med annan kund. Det reparerade på något sätt… säker dyrt men kan kanske vara värt om håret är helpaj

 2. Jag har köpt K18. Jag kan inte riktigt beskriva vad den gör 😅 men jag tycker den är bra. Man kör 6 gånger i rad och sedan var 3-4 tvätt. Mitt hår är som livets risbuske men detta gör faktiskt skillnad. Tyvärr SKITDYR, men den känns bra. 5 ml kostar typ 200 spänn. Men för mitt korta (page) och fina hår räcker å andra 1 ml per gång.
  Jag har även tänkt låta håret vila från fön, plattång, rullborstar och allt sådant nu under sommaren…

 3. Min tanke är att Olaplex kanske är mer som första hjälpen men att det måste till nåt mer inifrån? Sen tror jag som andra säger att man inte ska tvätta håret för ofta. Min systerdotter har fått otroligt långt och välmående hår och hon har slutat med p-medel, lägger sig aldrig med blött hår och tar multivitaminer. Sen vet jag andra som kör med balsammetoden och det funkar för dom.

 4. Mitt hår är extremt torrt och frissigt, dessutom blivit tunnare med tiden. Vad jag förstår så beror det i mitt fall på underfunktion i sköldkörteln . Har du kollat upp det?
  Annars är ju värme från diverse fönar/ plattänger/ värmeborstar ett förstörande moment för håret.
  Kram Mija

 5. Hej!
  Tycker jag hör mycket om olaplex, både bra och dåligt. Grejen är den att har du ett trasigt hår så har du ett trasigt hår. Jag har svårt att tro på allt vad olaplex lovar. Tänk såhär: du har en stol. Du råkar bryta sönder ena stolsbenet, men det går inte riktigt av. Om du tejpar det, kommer stolen vara lika stadig och hel som innan?
  Egen brunn tillsätter oftast massa metaller som man inte vill ha. Jag skulle rekommendera dig att göra en rensning hos frisör (crystal gel) som får bort alla metaller, beläggningar, avgaser osv. Sedan använder du ett schampo + balsam + inpackning som är anpassat för just ditt hår. Har du lockar och friss så behövs maaaassa fukt!! Tvätta helst håret 1-2 ggr i veckan och använd alltid schampo och balsam! Schampo öppnar upp håret och rengör. Det ändrar även ph-värdet pga av detta. Balsam sluter håret och återställer ph-värdet. Inpackning 1 ggr/veckan.
  OCH bleka håret är det värsta man kan göra mot ett hår då det inte är en färg utan tar bort alla pigment och bryter ner håret inifrån.
  Lycka till!
  Mvh frisör

 6. Hej! Trist med ditt hår. Det som fungerat för mig är att sluta göra slingor, blåsa det samt tvätta mer sällan. Har även använt Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 effects serum vilket är toppen för mitt hår! Hoppas du hittar det som fungerar för dig.
  Tack för en bra blogg och att du delar med dig även av livet och inte enbart mode, blandningen gör att jag återkommer.

 7. Jag tror mer på att klippa bort det som är slitet och sedan se till att man äter rätt.
  Trist men sant. Läs på om vitaminers vikt för håret! B-vitamin hjälpte mig med båda hud och hår.
  Kan ditt hård kvalitet må ditt övriga mående? Det brukar iaf synas på mig när jag inte mår bra.

 8. Finns ju liksom inga mirakelprodukter. Om ditt hår är så eländigt är det nog bäst att sluta bleka det och tvätta mer sällan. Nåt jag gör varje dag är 100 borsttag med en borste med träpiggar och sen avslutar med en svinhårsborste. Det sätter fart på blodcirkulationen och ger håret den bästa inpackning den kan få, det egna fettet från hårbotten. Funkar otroligt bra!

 9. De senaste 15 åren har jag aldrig tvättat håret mer än 1 gång i veckan och undviker blekningar, ja solen bleker på sommaren men det går bra, och hårets kvalité är bättre än någonsin! Tjockt, glansigt vilket det inte var innan när jag höll på med det mera. Men rekommenderar dig också en bra behandling på salong, det brukar vara värt.

 10. Jag tror att den bästa kuren är att tvätta håret mer sällan.
  Värt att testa?
  Om du idag tvättar 1 – 2 gånger kommer det bli skillnad bara att gå över till var tredje dag. Ditt hår och hårbotten kommer älska det!
  Googla och spana in vad som händer vid tvätt ofta. Tror inte Olaplex kan rädda då, trist men…
  Mitt hår är också torrt och inte blev det bättre efter 45 års tröskeln…
  Min sambo är frisör och fönar gärna mitt hår efter tvätt. Jag avstår dock till vardags då värme är kasst för håret trots de bästa värmeprodukterna.
  Friss och torrhet är inge kul men jag tycker avhållsamhet från tvätt funkar bäst.
  Mycket bättre än olaplex, som jag använder ibland.
  Det är en vanesak, ge den nya vanan ett par månader och kolla vad som händer!
  Lycka till!

 11. Jag har långt, självlockigt och snustorrt hår som går av väldigt lätt. Jag har tyvärr inte fått något resultat alls av Olaplex salongsbehandling. Det enda som har hjälpt är b-vitamin, hårolja (från Lernberger Stafsing, som är utan silikon). Men det som (tyvärr) har gett den allra största effekten är att tvätta håret sällan (två, max tre ggr/vecka), inte använda plattång eller hårfön alls samt att bleka slingor väldigt sällan.

 12. Det enda som ”botade” mitt tunna trasiga hår var att sluta bleka, av den naturliga färgen blev det glansigt och fint och sunt. Och jag har näääästan börjat gilla den råttfärgade naturliga tonen. 😅 Du har aldrig funderat på att ”go natural”?

 13. Har tjockt, slingat och frissigt hår och mitt hår blir väldigt mjukt efter en salongsbehandling med Olaplex.
  Hemma använder jag No.3 och No.8.
  Älskar 8:an.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *