Jylpynt de luxe och bloppis på g

Hej på er! Nu har det hunnit gå några dagar igen utan att jag uppdaterat bloggen men det är helt enkelt för att det är så himla fullt upp. Barnen är här nu i fyra dagar och då är det inte många slöa minuter vill jag lova. Eftersom de inte är här så ofta blir det desto mer intensivt. Och innan de kom var det att röja och städa järnet eftersom det ser ut som en bomb efter flytten.

Obs! Innan jag skriver vidare så tänkte jag berätta att det kommer en bloppis här snart. Vi har inte riktigt bestämt tid och sådär men det blir snart så håll utkik. Det är 30 klänningar som mest är i storlek 48 och xl, några i 50 och ett par i 44/46. Det är inte mina klänningar utan en vän som rensat och som frågade om vi kunde köra i min blogg. Och det kan vi ju! Jag ska strax ringa henne och bestämma mer. Men nu vet ni att ni ska hålla utkik om ni är sugna på klänningar.

Igår var vi med barnen en sväng på Vellingeblomman för att kolla in julen. Förra året drog vi till Tivoli i Köpenhamn för att se på allt julefint där, men det går ju inte i år. Eller jo, Thomas och barnen får åka dit då han är dansk medborgare, men jag får snällt stanna hemma i så fall. Så det blev Vellingeblomman.

Mitt krav var att om det var mycket folk så ville jag inte gå in pga Corona och hatar mycket folk som trängs även i vanliga fall. Men det var det inte. Inte alls faktiskt. Vi tog en tur ut i trädgården för vi trodde att det skulle vara juligt där också, men det var det inte. Bara en massa gamla vissna pumpor och sånt från Halloween. Fint då, men trist nu. Så för den som besöker Vellingeblomman – ni kan skippa utomhuspyntet.

Inomhus var det som sagt inte heller trångt, men däremot väldigt mycket julpynt. Herregud så mycket julpynt! Det finns miljöer med vitt ( kulor, vita tomtar, änglar, glitter, fjädrar och sånt går allt i vitt), rosa och rött. Jag tycker det är fint med det där vita, men njäe, jag vill icke ha bara vitt i granen eller vita tomtar och annat pynt. Här ska det helst gå i rött och silver om jag får välja (det får jag).

En gran får innehålla vad den vill. Här är det mest bara kulor, glitter, ljus och polkagriskäppar. Men jag skulle mycket väl kunna tänka mig lite sånt här också.
En söt skridsko är ju aldrig fel liksom.
Eller en sko som den skoälskare jag är. Vi köpte varsin pepparkaksform och jag valde då en i form av en sånhär klackasko. Tomas tog ett flygplan, Malin en unicorn och Oscar valde en fisk. Don efter person 😀
En röd svan med glitter kan man också ha på julen. Varför inte liksom?
De hade också byggt upp många miljöer som här ett isbjörnsberg, och nedanför åkte björnarna skridsko till musik om man tryckte på en knapp. Tror ni att jag tryckte? Ja det gjorde jag 😉

På kvällen blev det hamburgare som var och en fick montera ihop efter tycke och smak med grönsaker och såser, samt olika sorters bröd. Sen blev det Disneyfilm och soffmys.

Just nu är Malin hos kompis och Thomas och Oscar ute en runda så jag har lagt mig i soffan med en kaffe och datorn i knät. Helst skulle jag kura ihop mig under ett täcke och sova en stund, men risken finns att jag inte kommer vakna mer ikväll för jag är helt sjukt trött. Lika bra att köra på och låta kaffet göra sitt liksom.

Och just det ja, det kommer en bloppis sen med mina saker också. Ytterkläder, jeans (har så himla många par då jag inte hittar rätt för just mig), skor (kan ju inte gå i sånt med klack pga mina dumma ben), halsdukar (jag är helt chockad över hur många jag lyckats samla på mig, och här i Malmö behövs det i stort sett inte halsduk och mössa pga mest regn och noll snö på vintern). Men jag meddelar i tid när den kommer. Fast först Tess bloppis alltså 🙂

Kram och ha en skön kväll. ❤️

2 reaktioner på ”Jylpynt de luxe och bloppis på g”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *