Julgranar önskelista samt Osbybesök

Hej kära ni. Japp, nu har det gått sådär löjligt lång tid igen utan blogginlägg trots att jag lovat både mig själv och er att det inte ska bli så långa glapp. Men det har varit mycket den här veckan med möten, Thomas barn har varit hos oss, hosta till förbannelse med snor och trötthet som bonus, och tusen andra saker. Och igår(torsdag) åkte jag upp till mamma.

Att jag åkte upp till Osby var för att pappa skulle komma hem på besök tillsammans med fysioterapeut och arbetsterapeut från sjukhuset i Hässleholm och motsvarande personal från Osby kommun. Detta för att kolla på hur det skulle funka för pappa att bli utskriven och hemskickad. Och så mätte de en massa för att mamma och pappa sen ska kunna ansöka om bostadsanpassning. Så jag kände att jag ville vara med och ställa frågor som mamma kanske inte tänkt på och lyssna på vad som sades så att jag också hört så det inte blir missuppfattningar och kanske saker som inte hörts.

Eventuellt blir det att pappa kommer hem innan jul, men vi vet inte än. Jag vet inte heller hur det ska gå till rent praktiskt att fixa allt innan dess då det inte finns dusch (enbart badkar) på nedanvåningen, säng, lift och annat som behövs. Och eventuellt fixa dörrkarmar och annat om inte en ny, lite smalare rullstol får plats den heller (den har har är för bred så knogarna kläms). Så det är en hel del som ska fixas innan.

När jag ändå är häruppe i Osby så har jag hjälpt mamma att ta ner(från ovanvåningen alltså) och sätta ihop den nya julgranen. För första gången blir det en konstgran i det här huset och det är ju tur att vi fixade en på rean efter jul förra året för det är så jäkla bökigt att yxa till och fixa med en riktig gran. Nog för att jag hade kunnat hugga till stammen och sätta granen på plats, men jag är glad att jag slipper.

De egna granarna i Bunkeflo är redan klädda. Både den inne och den i uterummet. Jag tar bilder sen så får ni se mina fullsmockade granar 😀 Det är myyycket kulor, pärlgirlanger, rosetter, glitter och grejs i de granarna ska ni veta, hehe. Ska det vara så ska det vara rejält. Glesa granar med minimalt pynt är inget för denna här 😉

Imorgon lördag tänkte jag lösa Melodikrysset och sen blir det att åka iväg och hälsa på pappa en sväng. Sen får jag se vad som händer. Det blir nog en del att sitta vid datorn och jobba också. Samt att näthandla julklappar. Jag har inte så många att handla till i år, så det är inte sådär himla besvärligt och jag brukar mest tycka att det är roligt att hitta på passande klappar till mina nära och kära. Tilla mamma och pappa vet jag redan det mesta och nästan klar. Svårast är Thomas för han byter i stort sett allt jag köper, så där blir det sällan rätt. Så att hitta på till honom är det allra knepigaste.

Och till mig då? Ja jag tänker att jag nog får julklapp av mamma och pappa, samt av Thomas och det jag önskar mig är kanske ett par örhängen från Caroline Svedbom, något fint silverhänge till silverkedjorna jag fick när jag fyllde år, ett par sneakers från Sketchers, en klocka från Swatch och sen älskar jag ju väskor också(det kommer dock ingen någonsin att köpa till mig då alla tycker att jag har för många som det är). Sen måste det inte vara någon av de här sakerna heller, utan något billigare som en badolja, hårinpackning eller nåt blir jag också glad för.

Nu har klockan hunnit slå över till lördag medans jag skrev så nu tänker jag krypa ner i bäddsoffan med två täcken och försöka sova. Håll tummarna för att jag inte hostar ihjäl mig när jag lägger mig ner (det lär jag göra).
Kram på er ❤️

2 reaktioner på ”Julgranar önskelista samt Osbybesök”

  1. Hoppas att det blir bra med anpassning i hemmet för din pappa! Att få vara i sitt eget hem är ändå bästa livskvalitet. Ha en bra jul och nyår! Önskar att du blir hostfri strax! Själv är jag både förkyld och hostar, sådana tider nu. Ska bli roligt att få se lite bilder igen när du orkar!
    🎄God Jul!

  2. Ja maken är alltid svåraste, jag brukar ge en upplevelse vi gör tillsammans, i år blir det A chorus line på Stadsteatern med efterföljande middag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *