Jättekläderna har flyttat ut från butikerna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex

Jag tycker det är ganska svårt att hitta kläder jag gillar i butikerna just nu. Det jag tycker är snyggt och vill prova finns oftast inte i min storlek, och det som finns är för det mesta ganska tråkigt. Så att gå ut på provrundor är riktigt klurigt just nu får jag ju säga. Men en del lyckas jag faktiskt hitta ändå, och snart snart kommer festkläderna och då bör det finnas mer roligheter att testa. Tills dess så finns det ju alltid nätet. Men det är knepigare att testa och visa därifrån, för det blir lite dyrt annars helt enkelt med frakt, returer och ligga ute med pengar för plaggen.

HM har haft en plusavdelning kvar här i Malmö men nu har den också försvunnit. Jag frågade en säljare om de tagit bort den. Ja sa hon, det skulle göras om och de hade till och med fått förslaget att ta bort gravidkläderna. ”Som om ingen är gravid längre!” sa hon ganska upprört när vi kom in på det galna med att ta bort vissa avdelningar.

Jo folk är gravida och visst behövs gravidkläder, men behövs de mer än större storlekar? Gravidkläder behöver man kanske i slutet av en graviditet, men tjock är man fan hela tiden. Mer än 9 månader om året. Gravida kan dessutom också handla på nätet för den delen. Inget ont om dem, men som sagt, jag och många många andra vill också kunna shoppa i butik. Spontanhandla en klänning inför helgen, ett par jeans som kanske gått sönder och behöver ersättas, en tröja för att man är frusen. Eller bara för att man vill kunna prova direkt när man handlar.

Säljaren på HM tyckte att det nog var lite synd om tjocka, men hade absolut ingen koll på ”jättekläderna” som hon på riktigt kallade de större storlekarna. Hon ömmade som sagt var mer för mammakläder. Men hon sa också att HM har intentionen att förlänga sina kollektioner i butik. Alltså inte längre kläder, men att storlekarna sträcker sig längre upp även i det ordinarie sortimentet. Som de har i många plagg på nätet numera. Tanken är god och jag hoppas att den blir sann och håller i sig.

Tyvärr verkar till exempel Lindex gå åt andra hållet och kapa de större storlekarna allt eftersom. Jeans från stl 46 finns nu online, och väldigt många av de snyggare plaggen görs bara upp till storlek large eller 44. Jag har mailat dem och frågat varför, men inte fått något svar tyvärr.

Men några plagg som går upp i så kallade ”added sizes” gillar jag ändå. Allt är inte nattsvart på plus size himlen. Som klänningen jag har i två färger redan. Den röda jag hade i julas, och en grå. Nu finns den även i mörklila och den är väldigt fin, men en tredje är kanske att ta i…

Det är svårt att få till färgen på bild, men den är någorlunda såhär. Mörkt plommonlila. Länk lila klänning.Den finns även i grått. Länk klänning i grått.
Klänningen är smalt ribbad upptill och bredare samt utställd nertill. Sen är jag ju en sucker för handledsknappar också. Storlekarna går upp till xxl. Jag har xl på mig. En beige variant är på väg in till onlinebutiken såg jag.

Nu mina fina är det sovdags här (jag skriver ju nästan alltid på kvällen innan jag ska krypa till kojs). Imorgon är det torsdag och jag tänkte lägga upp lite planer för morgondagen innan jag drar täcket över huvudet. En sak som händer är att det kommer en hantverkare hit, och så ska jag åka till lägenheten och kolla post, vattna blommor, slänga in en bunke flyttkartonger (måste handla dem först bara) och en drös andra saker. Just det ja, börja kolla bloppis, plus allt jag säljer på Marketplace. Barnkläder anyone? Eller Lego? Här finns MASSOR.

❤️ Kram på er! ❤️

8 reaktioner på ”Jättekläderna har flyttat ut från butikerna”

 1. I helgen gick jag in i en enbart plusstorlekar och provade kläder i min ” vanliga” storlek 50/52, satt helt ok och det var nye mer med det. Gick sedan till Åhléns och tänkte inte ens prova kläder men blev så förtjust i en blus men den fanns bara upp till 46. Provade iaf och den satt perfekt. Provade en annan modell i 46, passade också. Köpte båda. Varför 52 i plus och 46 i vanlig modell? Konstigt.

 2. Lindex i linköping har kläder i butik upp till strl52! Så inte alla affärer iallafall dock har Linköpings hm tagit bort sin plus avdelning 👎👎

 3. Bara att använda ord som ”jättekläder” när man jobbar i butik är ju hur dumt som helst. De borde service-träna sin personal…

  Jag håller med om det du skriver, det tog lång tid innan jag behövde graviditetsplagg, och då räckte det med några få för resten köpte jag bara i lite större stl eller förlåtande modell (typ stretchiga klänningar) så kunde jag ha sen med. Min vanliga vikt har jag däremot en livstid, så att säga.

 4. Borde inte bara ALLA kläder finnas från storlek minst till störst
  Varför ska de som behöver en större storlek köpa särskilda kläder !?!
  Mycket märkligt tycker jag 🙃

 5. Har sett klänningen hos Lindex men inte fastnat för den förrän nu. Otroligt fin ju.
  Men en annan sak, vad är det för fint läppstift du har? Vill du dela med dig av den informationen? 🥰

 6. Alltså denna klänning är så snygg 😍 Måste nog köpa mig en.

  Att affärer plockar bort större storlekar är märkligt.
  Om jag tex som drar större stl oxå har barn så kommer jag beställa allt på nätet istället för att köpa i butik. Om fler gör som mig så kommer det innebära att fler butiker kommer få stänga. Den spontana shoppingen kommer försvinna hos oss som drar större stl.
  För mig är det lika naturligt att om det finns xxs, xs i en butik borde det oxå finnas xl, xxl

 7. Det är verkligen jättedåligt att större storlekar mer och mer bara finns att hitta på nätet. Jag gick ner i vikt för många år sedan, så att de övre storlekarna i affärerna bland de ”vanliga” storlekarna passade. Minns att det var otroligt skönt pga det stora utbudet jag plötsligt kunde välja på. Inte bara gå till den lilla plus zizerutan. Men nu drar jag större igen, och genast blir det beställa på nätet som gäller för att ha lite att välja bland. Stort tack för din blogg där du kommer med så många fina tips! Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *