Jag önskar att du forfarande vore här

Idag skulle den här killen ha fyllt 55 år. Min storebror Mikael. Han blev 43. Jag saknar honom. Jag saknar att ha en bror, ett syskon. Jag försöker att inte gråta men det är svårt, för att inte säga omöjligt. Men jag försöker också tänka på allt som var roligt och bra idag.

Som hur vi lekte ”stubbe”. En hittepålek där han fångade mig med täcket, som var rolig till en början men som på syskons vis ofta slutade med att jag skrek ”mammaaaa” då han tyckte det var lite extra kul att hålla fast mig. Men jag minns det med ömhet för det var då min fem år äldre bror ville leka med mig. Med fem år emellan är man ju inte alltid på samma plan om man säger så.

Jag minns också hur vi upp i vuxen ålder höll på med interna skämt som hur vi skålade på ”cowboy vis” som vi sett i en film där de tog en snaps genom att typ kasta den uppåt och in i munnen. Så kunde vi skåla på släktkalas i smyg, genom rummet om vi inte satt nära varann.

Eller Conny Ray. Han som trollade i Godmorgon Sverige och istället för Hokus Pokus eller Abra kadabra eller liknande sa ”hej hej Conny Ray” och viftade med armen. Det blev en sak mellan oss och som jag gjorde i liten skala, bara för honom och mig, på hans begravning.

Idag skulle han fyllt 55. Jag minns min bror med ömhet och säger grattis. ❤️ ❤️ ❤️

7 reaktioner på ”Jag önskar att du forfarande vore här”

 1. Helén Nilsson

  Louise,
  Jag har inte glömt att det just idag skulle firats en födelsedag. Mikael är väldigt ofta i mina drömmar och han kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag kan inte ens tänka tanken på att förlora något av mina syskon. Så oerhört smärtsamt .Stora kramar till dig ❤️❤️❤️
  Helén

 2. Ja så oändligt sorgset att mista sin bror. Jag vet inte om du har berättat om honom tidigare men detta var fint! Blev han sjuk eller vad hände? Kram på dig.

 3. Tänker ofta på Mikael och när han kom på sin lille cykel ute på gården där vi bodde på Skogsgatan. Eller när han var med oss i stugan. Förstår att han är saknad. Kram på dig

 4. Nathalie Ahlqvist

  En stor kram till dig och en stor kram till storebror i himlen ❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *