Jag glömde att jag ska banta…

Hej på er. Här sitter jag vid datorn med en kopp te och en bit blåbärspaj. Och lite vaniljsås till det. Okej, mycket vanlijsås för det ska det vara till paj. Så är det bara. Dock fick jag lite dåligt samvete för den där pajbiten och delade den med Thomas. För bara en liten stund innan pajen åkte fram så mailade jag med en kompis och hon berättade att hon lyckats gå ner 15 kilo och mådde så mycket bättre. Så jäkla bra! Det sa jag också till henne och blev peppad på att själv komma igång och försöka knipa x antal kilon. Inte så mycket för utseendets skull som för måendet.

En del som försöker gå ner i vikt gör det för att känna sig snyggare, passa in i normen om vad som anses attraktivt. Jag förstår det. Andra kanske är som jag och har någon sjukdom(atrtros i mitt fall) som gör att man mer eller mindre måste gå ner för att få mindre akut smärta. Och för att kanske få en operation om man är överviktig. Och då menar jag alltså inte överviktsoperation, utan för att det är större risk att sövas och opereras om man är tjock. Så sjukvården vill ofta att man ska banta först. Och för en artrospatient blir det förmodligen bättre läkning om man inte har lika mycket tryck på det opererade området (tänker främst knän).

Sen finns det såna som vill känna sig piggare, friskare och starkare och därför börjar träna och äta nyttigt och därmed tappar kilon på vägen. Skälen är många och säkert är det ett flertal som kombinerar anledningar till varför man vill gå ner i vikt. Jag vill det av alla anledningar ovan. Bli snyggare(i mina egna ögon), bli piggare och starkare, bli mer motståndskraftig (corona är ju extra farligt för tjocka till exempel) och som sagt, få mindre ont. Det senaste är det allra största skälet, för att ha smärta natt och dag tär på både sömn och livskvalitén i övrigt. Sen blir det ju enklare att leka med Malin (Thomas 7åring) om jag blir mindre och smidigare.

Det är svinsvårt men jag måste försöka nu. Faktiskt. Så paj och godis får helt enkelt försöka begränsas till helgerna. Full fart framåt vänner!
Kram

7 reaktioner på ”Jag glömde att jag ska banta…”

  1. Heja heja!!
    Ville bara säga att jag själv håller på med en viktnedgång efter mycket smärta i knän och rygg.. Började i maj och har kört strikt LCHF hela tiden. Fuskat totalt 5ggr.. Har gått från 143kg och är nere på 93kg nu. Då har jag inte tränat någonting alls, endast kosten! Jag är tyvärr ingen träningsfantast så för mig har lchf ”räddat” mig 🙂 ett tips bara!

  2. Det är bara kämpa på! Har själv gått ner 30kg för hälsans skull och mår för det mesta bättre. Inte ont i knä och höft längre vilket är ett stort plus! Jag har lagt om min kost men äter vad jag vill när jag vill men i måttliga mängder. Äter mer kalorismarta livsmedel. Byter t.ex. ut smör på mackan mot färskost, vanlig ost mot ost med mindre fetthalt, grädde mot matgrädde osv. Jag har använt appen Lifesum för att räkna kalorier. Det har fungerat för mig. Kan rekommendera att följa koststudion på Instagram för bra tips på kalorismarta livsmedel och ett bra förhållningssätt kring mat. Lycka till!

  3. Jag hejar på dig! Tänk på att när du kommit förbi de första 14 dagarna så lättar allt. Sötsuget avtar väldigt mycket efter 14 dagar och magsäcken har krymt ihop något så du blir mättare fortare. Ett visst antal kilon försvinner också på 14 dagar vilket är en fin pepp. En god cirkel har startat. Lycka till i din strävan att må bättre!!

  4. Ja Corona blev peppen jag behövde! Jag anslöt mig till ett lokalt gym som har viktgrupper där man får träning, kostschema med intester och uttester. Vägning inför PT’n varje tisdag så man vill inte fuska 😀 jag hade lyckats gå ner lite innan, totalt nu snart 20 kg. Med viktgruppen har jag gått ner 11 kg på 13 veckor. Jag känner mig piggare, starkare och snyggare. Orkar busa med mina barnbarn! 😍😍Jag kan verkligen rekommendera detta! Vi är 10 tjejer i gruppen så vi peppar och stöttar varandra. Ett gym som säljer plussize träningskläder! Bara en sån sak! 👍🏼 Kör Louise! Du fixar’t

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *