Jag fixade till mina osynliga fransar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko

Hej mina vänner. Jag hoppas ni mår bra? Själv mår jag lite kasst när jag tänker på bloggen och hur kass jag är på att uppdatera. Jag tänker hela tiden att jag ska bli bättre men så har det inte blivit det. Men efter semestern med barnen (till mitten av augusti) ska jag ta itu mer med den.

Nu när det dessutom varit varmt så in åt helvete rent ut sagt, ja då orkar man inte göra så många knop. Inte utan ac i alla fall och det har inte vi, så med 29 grader i huset om kvällarna blir det mest att pusta och stånka och inte göra så mycket mer än att kolla lite tv. Okej, en del lajbans saker som att tvätta högar av kläder, lakan och handdukar, och sen vika ihop när det är klart får ju skötas ändå. Och viss dammsugning. Matlagning. Sådär. Fast helt ärligt blev det ganska light matlagning när Thomas var i New York i helgen och jag var ensam. Då kände jag inte alls för att göra något avancerat framför en varmt spis. Hua!

Idag har jag gjort lite av varje, som att rensa i dammen, diska och plocka, svabba terassen och lite sånt. Jag klämde också in att färga ögonfransarna innan jag åkte till Emporia för att köpa en ny bikini. Mer om bikinin imorgon tror jag det blir. Jag ska se om Thomas har lust att ta en bild då kanske.

Men fransarna har jag som sagt färgat. De är blonda och i stort sett osynliga när de får vara sig själva. Det gillar jag dock inte. Speciellt som jag har brungröna ögon. Så jag tog mig äntligen tid att slänga på färg. Jag vet att jag skrivit om det förut men jag tänkte att det kanske är någon som inte vet hur hen ska göra och kanske vill ha tips. Igen.

Förutom att färga fransarna så satt jag och tryckte lite på diverse saker som kunde vara en pormask eller liknande. Sånt som inte syns men som jag trycker så mycket på att det blir en tjusig böld ibland. Därav fingret i fejset för jag har varit där och tryckt. Under fingertoppen alltså. Än är där ingen böld som väl är 😉 Men här är jag i alla fall färdigfärgad på fransarna.

När jag färgar använder jag inte såntdär franspapper för det är mer bök än hjälp. Jag smetar istället på rejält med fet kräm under ögonen och på ögonlocken. Undvik dock själva fransarna för om man fetar ner dem fäster inte färgsmeten lika bra.

Jag ser alltid till att ha ett helt gäng tops redo, samt fuktar fyra, fem pads att ha till att ta bort färgsmeten med sen. Jag tar också fram timern på mobilen så jag kan dra igång tidtagningen direkt efter färgen är ditsatt så att jag kan blunda sen innan det börjar svida och bränna.

Sen blandar jag ca 2 cm färg från tuben med kanske 12-15 droppar oxidant. Dvs själva vätskan som gör att fransarna håller färgen. Man får liksom hack-blanda ihop det i en liten kopp typ äggkopp. Jag har lagt beslag på en av Malins mini dock-te-koppar som är helt perfekt att ha som bland kopp.

När smeten är blandad kletar jag på ganska generöst och sen drar jag av det som hamnat utanför med topsen. Gör det direkt för annars hinner det sätta sig på huden. Så smeta och sen topsdra. Sen är det bara att köra igång timern på en ca 15 minuter. Kortare tid för ögonbrynen, ca 10 min för mig. Men det beror ju på hur intensiv färg man vill ha.

Varsågoda, mina porer i närbild. Och ögonfransarna.
Den här gången valde jag svart. Annars har jag kört på blåsvart. Men den här blev lika bra. Jag tänkte passat på att köra lite brun färg på ögonbrynen också, men hittade inte färgtuben så jag har precis beställt en ny. En bra sak är att de nu har fler nyanser att välja bland. Länk Refectocil färg.
Ange kod Erika Louise Flink i kassan för 20% rabatt(gäller såklart inte bara refectocil så passa på att köp annat du kan behöva).

Och glöm inte själva aktivatorn. Jag tar den här lättflytande varianten, men den finns i mer krämig formula också. Länk oxidant.

Jag tror att jag ska ta fram den där ringlampan jag beställde, eller som Thomas köpte till mig snarare, och testa att fota med den imorgon för jag har en massa saker jag vill visa men jag vet att T har annat att göra än att springa runt och ta bilder av mig så jag ska försöka få till det själv(fast bikinibild ska jag be om) 🙂

Stor kram till er! ❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *