Jag fick både prinsen och grodorna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar föCellbes

Godmorgon raringar. Torsdag idag och Thomas kommer hem efter 4 dagar i Chicago. Det här med att vara gräsänka titt som tätt pga hans jobb är lite tufft faktiskt. En sak som är säker är att jag behöver ett husdjur att krama och prata med. Ett sällskap helt enkelt. För det jag har nu är lite…eeeh….jag får inte supermycket tillbaka av dem. De är tre stycken nu. Gröna. Jag pratar om grodorna i dammen. Jag går på riktigt ut och pratar med grodorna varje dag. En av dem är ganska kaxig och simmar mot mig när jag kommer ut. Faktum är att jag kommit så nära att jag kunde peta på honom, och Thomas hade honom typ i handen. Så han är rolig 🙂

Så jag pratar alltså med grodor. Jag tror att jag behöver en katt eller hund faktiskt, haha.

Frogwhisperer, det är jag det 😛
Som vi kämpat med dammen. Häromdagen håvade vi upp cirka liter alger. Och det var inte bara att håva och kasta bort, nope vi lade lite och lite i stora baljor. Varför? Jo för att ta bort alla salamanderyngel så de skulle överleva. Vi fiskade med händerna och håvar. De är små små, men vi lyckades separera cirka hundra yngel som vi sen släppte tillbaka ner i dammen. Dock behöver vi håva bort ännu mer alger som ligger på botten. Allt detta skrämde skiten ur grodorna. Eller, inte han den lille kaxige, men de andra två. Faktum är att jag inte sett till groda 3 på två dagar nu. Men jag vet inte riktigt vem av dem det är som försvunnit 🙁
Jag har bättre bilder med min systemkamera, men den här tog jag idag. En av mina små älskar att ligga bland näckrosbladen.
Och den andre sitter helst på en sten och solar. De är söta, men jag behöver inte pussa dem för jag har redan min prins.
Och där har vi storgrodan i ny klänning. En i samma modell som en röd jag visade häromdagen.
Tessan heter den och länk har ni här.
Och ja, det är en replika. Vi har inte snott den lille havefrue på riktigt även om vi har nära till Köpenhamn 😛 Hon sitter där och vaktar grodorna och salamandrarna när jag inte har tid.

Idag får jag krama och prata med Thomas, men det blir nog en liten sväng ut till grodorna i alla fall. Det går ju inte att låta bli.
Ha en fin tordag vänner.
Kram från Grodtanten ❤️❤️

6 reaktioner på ”Jag fick både prinsen och grodorna”

  1. Jag vill ocksa ha grodor och salamandrar i tradgarden, Gud vad mysigt det skulle vara! Daremot forstor mina tva vilda hundar all vaxtlighet utom varan 6m hoga kaktus…. I huset jag bodde i forut hade vi det lummigt och fint med frukttrad, blommor och mysiga stenar som tyvarr drog till sig (giftiga) ormar, sa jag tror jag far vara nojd som det ar nu.

  2. Ser ju nästan ut som en lite krokodil på ena fotot:) så härligt ni bor. Ja jag bor också i Malmö så det är härliga och bekanta vyer du fotar!

  3. Tycker det var lite gulligt att du pratar med grodorna. Måste säga att dammen blev väldigt bra, måste vara trevligt att ha vatten i trädgården, som drar till sig djur.

  4. Superfin klänning som klär dig förträffligt 💕
    Du är inte ett dugg konstig för att du pratar med grodorna, jag pratar också med de djur jag stöter på (har ju inget husdjur av praktiska & bekväma skäl). Jag tror att de flesta pratar någon gång med ett djur/växt eller t.o.m med TV:n 😃
    Kram 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *