Jag är tjock och har bikini i år också

Den här bilden lade jag upp på Instagram för ett litet tag sen. Ett foto med mig i bikini där överdelen sitter lite på sniskan och jag har foppatofflor på fötterna för att slippa den geggiga bottnen. Jag hade lite smink på mig för vi hade varit och hälsat på mormor den dagen som var midsommardagen. Med det vill jag ha sagt att det är ju ungefär så här man ser ut när man ska bada. Jag gör det i alla fall. Jag ser icke chic ut med perfekt hår och en massa halsband, örhängen, armband och grejs. Nä om jag är på stranden eller vid nån pool så är det sol och bad som gäller och jag orkar icke bry mig om hur jag ser ut. Okej, lite mascara för så fåfäng är jag. För med vita frallor så ser man lätt lite halvsjuk ut 😉 Plus att jag tycker att jag blir finare med mascara.

Så resonerar jag. Sen om man vill piffa sig är det inget fel i det heller, för var och en bli salig på sin tro. Det jag vill ha sagt är att ja, jag är tjock i år också men nej, jag tänker inte låta det hindra mig från att ha bikini, eller för den delen en tajt klänning. Jag bär vita shorts om jag känner för det, även om man kanske ser smalare ut i mörka. Jag har bredrandigt på mig. Mina bikinibehåar är inte de där stora med breda axelband, för det vill jag inte ha. Trosorna däremot är höga för det är bekvämt. Kort sagt, jag har det på mig som JAG tycker om. Det JAG trivs i. Jag tänker inte begränsa mig på grund av någon annans eventuella tankar om att tjockisar helst inte ska finnas, och om de finns ska de i alla fall helst inte synas. Absolut inte ta plats! Och då menar jag inte rent fysiskt.

Jag vet att det tyvärr finns såna människor. Det ser man ofta i olika kommentarsfält. Det är som om tjockishatarna triggar varandra till att bli elaka. Jag ser också kommentarer när en stor tjej visar sig i bikini så är hon modig. Nej, man är inte modig för att man har bikini som tjock. Det är naturligt. Jag fattar i och för sig vad de menar, så ingen skugga på de som skriver så. Absolut inte! Men det jag tycker är modigt i så fall är att man riskerar en massa elaka kommentarer om man lägger upp avklädda bilder i sociala medier. Att kunna ta det och hantera sånt, det är modigt. Att man ska ses som modig för att man precis som andra kvinnor har bikini på sig, det är galet och sorgligt.

Jag önskar så att man ska accepteras oavsett om man är smal, tjock eller mitt emellan. Att det inte ska ses som något utöver det vanliga att en kvinna av modell större har bikini, tajt klänning eller vad det nu må vara. Så kära ni, fortsätt njuta av sommaren precis som ni är.
❤️❤️ Puss o kram! ❤️❤️

14 reaktioner på ”Jag är tjock och har bikini i år också”

 1. På riktigt. Du vet inte ett jävla dugg om mig, mer än vad jag väljer att dela här. Tror du att jag skriver om allt i mitt liv? Vet du vad jag gör åt mitt mående? Nej just det, det vet du inte så håll bara din stora kärft stängd. Mådde du bättre av att skriva ditt inlägg? Tror du det fick mig att må bättre, eller att jag fick nån slags aha-upplevelse av ditt inlägg? Och vet du, ”vi skattebetalare ” innebär även jag. Och jag hjälper säkert till med DIN sjukvård, eller kanske dina ungars? Du tillför inte ett enda dugg med ditt inlägg så ja, jag tar säkert bort det. För som du sa, om man inte mår bra ska man ju jobba på att må bättre. Att ta bort negativa, bittra människor runt sig är en bra sak att göra.

 2. Tycker du det är rättvist att vi skattebetalare skall stå för kostnaderna för den sjukvård du behöver/kommer behöva pga din övervikt som du faktiskt kan göra något åt?
  Sen är det också allmän kunskap inom vården att tjocka människor ofta har inre problem eller är olyckliga med den plats dom befinner sig på i livet.
  Visst du ska inte skämmas för att du är fet men du borde göra något åt det och inte försöka få det att se ut som det är något helt normalt och ok.
  Jag vet alla dina vänner blåser dig full med varmluft men du vet med dig själv hur du egentligen känner.
  En kommentar du inte gillar och luftslottet rasar.

 3. Christoffer Fahlström

  Hej Louise!

  Hoppas att du mår väl och har en härlig sommar. Visst denna sommaren är ju lite speciell med tanke på omständigheterna..
  Jag fann en artikel du hade skrivit angående ensamhet där jag kände igen mig. Det var på så sätt jag hittade dig. Jag måste få säga att du är jättevacker på dina bilder. Du ser ut som en gudinna:)
  Var rädd om dig!
  Kram!
  /Christoffer Fahlström, Jönköping

 4. Klokt skrivet! Men även om man vet att man inte ska bry sig om vikt/andras åsikter så är det svårt emellanåt.. Jag försöker fokusera på att njuta av sol, bad och strandliv och inte tänka på utseende etc. Många kramar till dig!

 5. Nu kan jag inte hålla mig, måste bara kommentera!
  Du är ju bara BÄST! Modig. Vettig. Inspirerande. Jag har läst din blogg i hur många år som helst, kommer aldrig att sluta 😉
  Önskar dig en fortsatt fin sommar ☀️
  Kram!

 6. Dina åsikter är sunda och ditt sätt är modigt så det är bara att sträcka på sig Louise. Din blogg hjälper och stärker säkert många kvinnor så fortsätt att vara dig själv och så hoppas vi att andra vågar de också.

 7. Härlig sommarbild på en jättehärlig tjej. Jag vill tacka dig för att du finns och uppmuntrar oss tjockisar att klä oss som alla andra tjejer. Måste berätta att min bästa sommarklänning i år är en från adidas som du visade för ett tag sedan. Jag har levt i mina svarta strapklänningar hela juli och tänker fortsätta hela augusti och jag Älskar dem. Jag är jättestor men njuter att ha en sommarklänning jag faktiskt känner mig snygg i till stranden och i trädgården.

 8. Tack Louise för ditt inlägg! Jag är tjock och jag har bikini. Alla har vi nog områden vi gillar mindre på våra kroppar, jag har väldigt stor mage sk äppelform. Inte så värst stora lår eller rumpa. Jag kör klänningar året runt, i alla dess former. På somrarna kör jag Sloggis trosor Basic med long leg, då slipper jag lårskav (finns svarta, beige, vit) beställer de online. På vintrarna blir det strumpbyxor till. Jag tittar regelbundet in på din blogg för klänningtips, även om vi har olika kroppar, har följt dig i flera år. Önskar fler visade verkligheten som du! Sluta aldrig med klänningtipsen:)

 9. Jag är inte heller överens med min kropp och precis som du är det mycket magen jag tänker på då. För nix, den är långt ifrån platt utan hänger. Så jag fattar. Men kom ihåg att du säkert är jättefin i det du tycker om att ha på dig. Testa klänning om du inte brukar ha det, det värsta som kan hända är att du byter om 😊 Jag tror dock inte att du kommer göra det. Jag tar också åt mig av taskiga kommentarer, så nu väljer jag att ta bort såna. Kram!

 10. Du har så rätt!
  Jag skäms mer än någonsin för min kropp och kan titta avundsjukt på andra stora tjejer som har tighta kläder eller härliga klänningar. Man kan ju vara tjock på så många olika sätt och jag är lite avis på dig och andra som har en platt mage. Fetthatet i kommentarsfält verkar gått helt över styr nuförtiden, och tyvärr kan jag inte längre värja mig
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *