Hårfix, önskelista och Osbybesök

Hej mina fina. Jag hoppas allt är fint med er ute i stugorna? Här I Bunkeflo är det helt okej. Vi har varit iväg en sväng och gjort ärenden på Lindex, Willys, Ekohallen och Biltema efter frukost och Melodikrysset 🙂 Nu ska vi snart sätta igång med andra måsten och SEN ska denna här ta sig ett bad, lägga ansiktsmask, göra hårinpackning och njuta en stund tänkte jag. Idag är ju elen dessutom nästan gratis så då jäklar ska jag passa på 😉

Att jag inte skrivit mycket den senaste veckan är för att jag varit i Osby hos mamma. Hon skulle opereras för grå starr i tisdags så jag åkte upp i måndags kväll för att kunna köra hem från sjukhuset i Kristianstad och sen hjälpa till med annat som kunde behövas.

Under tiden mamma förbereddes och opererades gick jag ut i ”caffären” på sjukhuset. Dels för att fika och dels för att köpa en halsduk jag hade sett sist vi var där (mamma var ju där för två veckor sen ungeför för att kolla upp så att cancern höll sig borta). Jag hade tur och högg den sista och hon som verkar hålla i butiken såg att jag stod där med halsduken och kom fram och visade att det finns vantar i samma färg. Så de köpte jag också, jag lovar att visa sen men jag har ingen bild än.

Det är ju bara en liten butik men faktum är att de har mycket fint. Både kläder och inredningssaker. Jag såg bland annat två kaniner (eller om det är harar) jag vill ha. Nu lär väl ingen jag känner åka in till sjukhuset i Kristianstad för att köpa 50årspresent där, haha.

Den här bysten är väl en halvmeter hög nånting och jag blev så himla förtjust i den. 499 kostar den och det är ett företag som heter Victoria’s Design House från Skanör som saluför dem till olika återförsäljare. Så det lär ju vara fler än sjukhuset som har dessa om någon mer än jag blir kaninsugen 😀

Sen har vi den här serveringsharen. Den är kanske 35-40 cm hög. Hon i affären tog ner den åt mig för jag kunde inte kolla priser då de stod högt upp i skyn på en hylla. Den här kostar 398 kronor. Jag, Thomas och Malin har dessutom just kollat på Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet med Johnny Depp så kaninen är extra aktuell.

När jag gick där i affären så kom mamma och knackade mig i ryggen och var klar. Jag som trodde att jag skulle behöva hämta henne och leda henne ut. Oh no. Och jag såg ju förvisso hur de andra som opererades typ på löpande band kom ut och inte verkade medtagna. Det är coolt hur enkelt det faktiskt är numera, att slippa sövas och en massa sånt. Nu är det en kvarts operation och viss förberedelse. Men allt som allt kanske 45 min.

Jag trodde att mamma kanske skulle ha ont och vara trött efter operationen, men icke! Efter att jag tvingat henne vila en stund när vi kom hem så tyckte hon att vi skulle åka iväg till pappa i Hässleholm så det gjorde vi. Jag tycker att han gör framsteg för varje gång jag är där. Han pratar mer och mer och nu känns det även okej för honom att ta emot besök, något han absolut inte velat tidigare.

Nu får han dessutom äta vanlig mat. Sen är den tyvärr skitäcklig på Hässelholms sjukhus. En dag fick de till exempel ärtsoppa på flat tallrik. Mer av en ärtgröt alltså. Både pappa och flera av medpatienterna vi pratat med tycker att det smakar skit med maten där. Det är så jäkla illa! Ligger man på sjukhus länge så har man ju inte sådär mycket att göra, är kanske deppig och så vidare, så maten är ju ofta något man ser fram emot. Men inte där. Min kusin som jobbar där säger även hon att den är riktigt dålig och att den körs från Ängelholm. Nu vet jag inte om milen den körs är avgörande för att det inte smakar gott, eller om det bara är dåliga kockar i Ängelholm. I vilket fall som helst är det riktigt jävla illa. Det gör mig både arg och illa berörd att patienterna inte får bättre mat.

Och på tal om mat så svängde vi inom Willys för att handla på hemvägen och såg då ett sushiställe som vi gled in på för att slippa laga mat. Det ser himla fint ut på Linnéa och Basilika med både uppläggning och inredning. Tyvärr var det en ganska smaklös sushi får jag säga så det är inget jag kommer att gå till igen. Då föredrar jag till exempel Sushi Yama som finns lite överallt.

När jag ändå var i Osby för att hjälpa mamma och även för att hälsa på pappa så passade jag på att boka klipptid på Zaxxen för dagen efter mammas operation (i onsdags). Den här gången var det My som fixade frillan på mig.

Trött som ett as och utan smink. Så fick det blir helt enkelt. Tanken var ju att bli fin sen.
Så här blev det. Dock ser det gulare ut på bilden än i verkligheten.
Jag hade väl egentligen velat bli ännu ljusare, men My varnade och sa att då riskerar jag att bli skallig för håret är ganska sprött. Så jag litar på henne och har det i den färgen hon rekommenderar. Hellre lite mörkare och med hår, än ljus en dag och sen bli halvskallig 😛 Plus att den här färgen ser fin ut i verkligheten. Lite dyr liksom och absolut ingen hemma ica-blondering.

När vi var iväg på operationsdagen så började det skramla och skrapa som fasen i bilen så vi tänkte att det var något med bromsen höger bak så mamma ringde bilverkstad i Osby så direkt efter klippningen körde jag dit med mamma för att lämna in den för operation och få på vinterdäck. När vi var där såg jag en sak jag kan tänka mig att få i födelsedagspresent, hehe.

Jag tycker att jag vore värd den här faktiskt 😀 (och ja jag skämtar för den som på något sätt lyckas missa det :p )

Så det har varit ganska fullt upp den här veckan. Med Osby, sen hem, möte och tusen andra saker. Livet ni vet. Så därför har jag inte riktigt hunnit med vad jag hade tänkt. Som igår när det var singelsday 11/11 med en del rabatter. Jag shoppade en sak men vet inte om jag ska behålla och om den hinner komma innan jag tänkt ha det. Så vi får se.

Nu ska jag ta och fixa till en kopp kaffe och sen ska jag sätta med mig Thomas för att hjälpa honom med en jobbsak.
Ha en jättefin lördag vänner ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *