God fortsättning på julen kära ni

Hej på er kära läsare och god fortsättning på julen. Jag hoppas att ni haft en fin julhelg och att ni mår bra. Jag själv mår fint idag efter att ha sovit länge och jäser runt i myskläder. En lugn och skön dag. Snart ska jag dock ut i köket och göra några nachotallrikar till oss. Barnen är kvar här till imorgon eftermiddag innan det är dags att dra till mamman igen. Men vi har haft dem här över julen i år.

Thomas åkte och hämtade barnen på julaftons förmiddag och sen var tanken att åka till Ystad och fira med svärmor, svärfar, svägerskan och hennes två döttrar. Men så blev det inte. För tvillingarna var hängiga och när de testade för covid var det positivt. Så det blev en hastig omställning av alla planer. Som tur var hade vi fixat en del julmat redan (3 kilo hemrullade köttbullar låg på vänt redan) men en del mer behövdes så det var att åka iväg till ica och köpa lite sill och annat vi också ville ha. Jag gör aldrig julgodis så vi köpte sånt också (tur att det finns färdig knäck och ischoklad) för att det skulle bli så bra som möjligt för oss alla fyra.

Trots den snabba omställningen blev det ändå en fin julafton. Och barnen led inte direkt nöd på julklappar… De kommer dessutom att fira med kusinerna på mammans sida nu efter själva julen så det blir många tillfällen för umgänge med andra ändå.

Vi hade en fin liten tomtenisse som delade ut julklappar. Förra året hade hon finländsk dialekt, det här året var det stockholmska som gällde. Hon gick all in och bröt inte karaktären ens när storebrorsan försökte få henne ur balans, haha.

Klapparna slogs in till klockan fem natten(morgonen) innan.

Självklart var det julkläder på trots att det bara var vi fyra.

Fjärde advent, julmat och en fin kväll.

Det här är från kvällen innan då jag och Thomas hade dopp i grytan. Jag hade dock gömt köpa grönkål, men det får bli nästa jul. Det hör till att doppa i grytan kvällen inan julafton för min del. Det har vi gjort hemma hos mamma och pappa sen jag var liten och det vill jag fortsätta med.

Jag har också fått en del klappar så jag måste varit snäll i år 😉 Bland annat fick jag den här. Jag älskar gosedjur trots att jag är 51 och och allt. Jag har insett att jag inte kommer att växa ifrån det så jag omfamnar den sidan av mig och Thomas och barnen tycker nog att det är ganska roligt 😛

Igår (juldagen) åkte vi upp till mamma och pappa i Osby för att fira jul med dem. Det var en mysig, rolig dag med god mat och mycket skratt. När vi kom var det köttgryta, sen kakor och kaffe, sen julklappar, julmat och sen julklappsleken innan vi drog hemåt. Efter en omväg för att hämta Oscars dator var vi hemma vid ett i natt. Men ingen var så trött då så vi kollade lite film och slappade. Vid två däckade Malin medan vi andra höll ut till tre. Sen kom barnens farmor, farfar, faster och kusiner förbi kl 9 i morse för att hämta och lämna julklappar innan de åkte hem till Norge. Vi var ganska trötta då alla fyra så vi öppnade i pyjamas och gick sen och lade oss igen.

Jag har inte tagit så många bilder i jul för jag har tänkt att nope, jag lever i nuet och skiter i att dokumentera allt. Men några bilder blev det som ni ser 🙂
Nu ska jag ut i köket och fixa nachos. Ha en fin kväll vänner. Kram!

2 reaktioner på ”God fortsättning på julen kära ni”

  1. Ja vi har inte firat jul än, får se om vi orkar ta tag i det. Vi har legat sjuka i covid jag och maken. Tyvärr trist för våra söner som planerat vara hos oss och nu fick sitta ensamma var och en för sig då det inte var meningsfullt för ena sonen att bila till andra sonen med tanke på det dåliga vädret med. Inget firande, ingen mat och ingen ork men det kommer nya tider. Blev en billig jul ändå. Hoppas nyår blir bättre även jag ska jobba så bra om jag är frisk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *