Glad Lucia och ledsen tand

Hej på er. Är allt bra med er denna luciadag? Jag och Thomas har varit i Södra Sandby och kollat in hans barns luciatåg. Först ut var Malin som går i fyran och ett par timmar senare lussade niorna och Oscar på en annan skola. Det var längesen jag såg barn-lussetåg så det var kul att ha varit där. Och jag är glad att jag faktiskt kunde vara med för jag har så in åt helvetes ont i en tand. Ni som har mig på Instagram har kanske sett det där. Det vill säga att den mindre tanden bredvid framtänderna är infekterad. Pulpit. Det vill säga att pulpan är inflammerad och jag antar att det går ner i rötterna också.

Den här tanden skulle ha rotfyllts för längesen men det kostar ju skitmycket, plus att jag nästan alltid fått gå först till vanlig tandläkare som sedan inte klarat det då de inte hittar kanalerna i mina tänder, så jag får vidare till specialister som är ÄNNU dyrare. Så jag har väntat. Och tydligen har jag väntat för länge för nu har det blivit skit med tanden så den gör SÅ ont. Det började i fredags så hela helgen gick jag på smärtstillande och i måndags fick jag en akuttid. Hon hade bara en halvtimme över där hon öppnade upp och spolade bort var. Jag trodde smärtan skulle släppa efter det, men den blev ÄNNU värre. Jag körde hem och grät hela vägen för det gjorde så ont. Och det har fortsatt. Jag har väl ätit en million Ipren och Alvedon nu, samt ett par morfintabletter. De har funkat hjälpligt tills i natt då de inte fungerade alls så jag satt upp och var vaken hela natten, tills efter sju nånting då jag gled neråt och sov några timmar.

Jag när jag kommit hem från tandläkaren med bedövad mun i måndags. Lär bli lika vacker igen imorgon…

Men det gick ändå att fixa till mig så vi kunde ge oss iväg för att kolla vår stjärngosse och tärna idag vilket var skönt. Och tandsköterskan lyckades stuva om några andra patienter så att jag får komma dit igen imorgon. Jag vet inte om de ska rotfylla eller bara spola igen, men något som lättar på smärtan hoppas jag att de ska få till.

Så nu tänkte jag köra en bloppis igen. En rotfyllar-bloppis kan man väl säga. Det blir några juliga klänningar för den som inte skaffat det än. Några jackor, blusar och tröjor. Jag ska kolla vad jag har helt enkelt. En kostym också(svart med roströda kritstrecksränder) som är helt ny men åt helsike för liten. Jag beställde den och det står 52 men jag fick inte ens den på mig så den är snarare 42 skulle jag tro. Snygg och allt men nä, antingen åker den tillbaks eller så köper någon i bloppisen den.

Eftersom det är tandläkare imorgon och sen möte om jag inte har för ont och sen lite annat, så får jag se om jag hinner fixa klart den tills imorgon men tanken är väl annars vid kl 19 imorgon. Annars kör jag på fredag. Håll utkik 🙂

Nu har jag tagit några nya tabletter så jag tror att jag ska gå upp och lägga mig nu och göra ett tappert försök att sova.
Stor Lucia-kram på er alla! ❤️

2 reaktioner på ”Glad Lucia och ledsen tand”

  1. Stackare! Har också haft problem med mina tänder. Men jag har lärt mig att aldrig skjuta upp det. Det blir bara dyrare, värre och smärtan är inte att leka med. Gå direkt! Det finns högkostnadsskydd och man kan betala på avbetalning. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *