Fix och trix i hem och trädgård i helgen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Hej mina fina. Jag hoppas att ni haft och har en fin helg. För min del har den inneburit en del fix och trix. I fredags drog vi iväg för att hyra släp på morgonen och körde vidare upp till mamma och pappa i Osby för att hämta några möbler som stått i ett förråd där sen jag hastigt och lustigt flyttade upp till Stockholm för att börja plugga för ganska exakt 16 år sen. Herrejävlar vad tiden går!

Sedan den flytten har det blivit ganska många till. Dels inom Stockholm, men sen också när jag flyttade ner till Skåne igen och flyttar inom Malmö. Jag hatar att flytta men fördelen med alla flyttar är ju att man rensar ut rejält. Faktum är att jag sålt av nästan alla mina möbler. Men några har jag kvar, bland annat ett vitrinskåp och ett skrivbord jag hade där i förrådet i Osby.

På den tiden när jag köpte vitrinskåpet var det inne med syrabets. Allt skulle vara syrabetsat så det hade vi. Nu har pappa dock målat skåpet vitt. Skrivbordet är ett gammalt som mamma och pappa tycker att jag ska kasta, men icke! Det tog jag hos mormor för längesen och det vill jag ha kvar.

Både skåp och skrivbord står i rummet som är tänkt att bli matrum men än så länge är det bara…tja…det ser ut som fasen där inne med flyttlådor som står kvar och sådär eftersom här inte finns plats för mina saker. Men nu med skrivbord och skåp kan jag få in en del prylar där så äntligen kan lådor tömmas.

I övrigt kan det vara lite knepigt att flytta ihop för man har ju sina saker och det gäller att kompromissa. Här i vardagsrummet där jag sitter nu vill jag göra förändringar. Ny färg på väggarna, ny matta, nytt soffbord, ev nya soffor och definitivt nya tavlor. Det jag gjort är att sätta upp nya gardiner, lampor och soffkuddar och lite småsaker – det andra är Thomas saker. Men en sak i taget. Det andra kommer.

Så här ser det ut i vardagsrummet just nu. Tavlorna måste väck och det snart. Samma sak med mattan. Men det kommer som sagt.

Så här ser det ut från soffan. Dock brukar vi ha blomkrukorna i fönstret och inte på golvet men det här var för några veckor sen när det var så varmt att vi hade öppet överallt och efter några krukfall i golvet tog jag det säkra före det osäkra och ställde dem på golvet.

Förut var här bruna mockakuddar, men nu har jag skaffat nya, krulliga i offwhite. Just som jag skulle ta bilden så lyste solen på kudden som ett tecken, haha.

Malin älskar de nya kuddarna som är jättemjuka och som tur är så luddar de inte av sig överallt som jag var lite rädd för.

De här finns både i grått och offwhite, dock är de vita slut just nu men ska komma in igen i mitten av september. De grå finns dock nu. Länk kuddfodral. Jag köpte även innerkuddarna från samma ställe. Länk innerkuddar.

Nu ska jag strax fortsätta fixa här, det blir bland annat en tur till tippen för att slänga lite saker. Jag tycker det är så himla skönt att åka dit och bara göra sig av med gammalt skit som bara tar plats och inte används. Ha en fin söndag nu.
Kram på er! ❤️

1 reaktion på ”Fix och trix i hem och trädgård i helgen”

  1. Visst är det härligt att köra till tippen och kasta prylar och annat man inte använt på år! Står själv inför en flytt och jag sorterar och kastar hela tiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *