En uppdatering om mående och görande

Hej mina fina. Hur mår ni? Har ni haft en fin helg? Bra start på veckan? Här är det ganska bra igen efter en jobbig förra vecka. Jag skrev ju om tandvärk och att jag varit hos tandläkaren i måndags. Hon kunde dock inte fixa det då och om något så blev det ännu värre.

I tisdags var det tandvärken från helvetet plus huvudvärk från samma ställe. Jag mådde så otroligt dåligt. Samma sak i onsdags. I torsdags hade jag ny tid till tandläkaren men det var mer en undersökning bara och hon kunde inte fixa min värk då heller.

Dock hade jag en remiss till en specialist då anatomin i mina tänder är konstig så vid varje större grej får jag gå till specialister. Eftersom jag hade så vansinnigt ont ringde jag dem och kollade om de hade tid snart eftersom jag hade så ont att citodon inte hjälpte. Egentligen hade de inte tid, men efter ett par timmar ringde de tillbaka och sa att de kunde ta in mig akut.

Så det blev alltså två tandläkarbesök samma dag. Och fy faen vad ont det gjorde! Det var så inflammerat att bedövningen inte tog trots att han stack den rakt ner i det ondaste av det onda. Flera sprutor. Så han fick fylla igen det igen så jag ska tillbaka i juni. Men eftersom han öppnade upp har smärtan avtagit tack och lov.

Så det är anledningen till att jag varit tyst här. Jag har haft så himla ont och blev galet trött av både smärta och alla smärtstillande tabletter jag tog.

Och i lördags var det dags att fixa dammen i trädgården vilket tog från lunch till halv nio på kvällen.

Men vi kan ju börja med en bild från igår, söndags. Då tog vi det lugnt och vilade kroppen efter lördagens slit i trädgården. Det blev sol och glass.
Det är ju så underbart vackert i naturen nu. Och även i trädgården där det grönskar så det knakar nu. Dock har det ramlat ner så mycket gamla löv och annat skit i dammen att den behövde tömmas.
Så vi satte igång. Vi hade som tur var en pump för att tömma den för hand hade tagit ett par dagar. Men en del tog jag upp.
Vi fiskade upp alla blommor som behövde rengöras från alla tråd och svävalger som hopat sig i dammen. Så upp med dem och rensa. Och så klippte jag bort alla rötter som växt ur näckroskorgarna.
Vi grävde upp så mycket slam, gegga, gamla löv och annat dött som luktade riktigt äckligt. Vi slängde det på gräsmattan där det fick torka så vi kunde räfsa ihop det sen.
Man ser ser inte det här men vi plockade även bort en stor del av alla stenar vid kanterna och rensade dem från alger och gegga för att sen bygga upp det igen. Det är ganska många stenar så ni kan ju gissa hur ont det gjorde i mina artrosknän och nu även hälsporre-fot. Men vi gjorde det! Vi tömde, klippte, skrubbade och fixade. Sen placerade jag ut korgarna med växter igen innan vi fyllde på med vatten.
Jag vet att det var kallt i många delar av landet i lördags men här var det så varmt att jag till största delen av dammfixeriet hade jeans, gummistövlar och bikinibh. Här pausade jag dock med en glass (ja två glassdagar minsann) i tshirt.
Självklart fiskade vi upp dammens invånare också som fick bo i en plastback under tiden vi fixade. Grodan ville verkligen verkligen inte vara där och försökte hoppa upp. Salamandrarna ville säkert inte heller vara där, men de är lite coolare. Dock lär de ha blivit väldigt glada när vi släppte ner dem i vattnet igen. Och ja, jag höll både salamandrar och grodan i händerna. Sallisarna är jag förtjust i men grodan var jag inte lika kaxig med när jag skulle hålla. Så det gick undan från backen ner i dammen igen. Det var inte så att jag pussade den. Jag har ju redan min prins för den delen 😀 (tur det för jag var inte alls sugen på grodpussande).
Rengjort och påfyllt i dammen. Det grå vattnet beror på näckrosleran som flyter upp till ytan. Det brukar ta några dagar för vattnet att bli klart igen.

Ja det var min förra vecka det. Idag har jag bland annat börjat fixa med garderoben och flytta upp vinterkläderna i lådor och sommarkläderna ska ner. Plus att jag tagit ut några (inte så jättemånga) plagg att lägga till i bloppisen. De kommer upp imorgon så kika in då.

Nu är det dags att tvätta bort sminket och sova. Så godnatt mina vänner. Jag lovar att uppdatera oftare den här veckan (såvida jag inte får knallont igen, men jag ska hämta ut antibiotika så det ska nog inte behövas) så det inte blir så tunnsått med inlägg.
Kram från mig ❤️

4 reaktioner på ”En uppdatering om mående och görande”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *