En lördag med vänskap och ljuständning för nära och kära

Förra helgen var det Halloween och den här helgen är det Alla helgons dag. Något en del verkar blanda ihop, men det är alltså INTE samma. Den ena helgen är bus, godis, pumpor och grejs och den andra är mer eftertanke, stillhet och att minnas de som gått före oss.

Igår så var jag och hämtade min vän Jessica vid tåget runt 10 snåret. Vi drog till Ica för att köpa med oss frallor, lussekatter, melon och annat gott att tugga på. Sen hem, hopp i mysbrallor och så gjorde vi frukost. Och sen pratade vi. Länge. För vi har inte setts på år. När jag bodde i Stockholm sågs vi oftare, men nu när båda huserar i Skåne så blir det inte alls ofta. Men nu äntligen sågs vi!

Det var riktigt skitväder här igår med regn och blåst vilket passade oss bra för då kunde vi sitta inne och kura med tända ljus och prata utan dåligt samvete. Är det fint är det ju mer att man måste gå ut liksom. Men vi tog oss ut en runda också. Jag tog med henne till utsikten vid Luftkastellet. Vi hoppade ur bilen ett par minuter för bilder men sen satte jag mig tacksamt i bilen igen, för fy fasen som det blåste.
Sen körde vi och letade upp Limhamns kyrka där jag aldrig varit. Men nu ville vi tända ljus. Så det gjorde vi.
Vi drack kaffe, åt en kaka eller två, samt lyssnade på kören som övade inför högmässan.
Vi tyckte båda två att kyrkan var fin och stämningsfull, jag tror vi satt kvar där i nästan en timme. Sen gick vi innan mässan startade.
Den där ljusringen kunde de dock ha bytt ut mot något som passade bättre in i stilen. Den gillar jag inte.
Men annars var det en fin stund där vi tände ljus för våra nära och kära och sen bara satt och kände ro.

Jag hoppas att ni har en fin allhelgona helg. Kram ❤️

1 reaktion på ”En lördag med vänskap och ljuständning för nära och kära”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *