En härlig pingsthelg med sambo och barn

Hej vänner. Jag hoppas att ni haft en härlig pingsthelg. För min del har den varit härlig. Vi hämtade barnen i torsdags och Malin är kvar än men åker till mamman imorgon (måndag). Vädret har ju varit helt underbart så vi grillade i torsdags, eller snarare så grillade Oscar och så satt vi i uterummet och åt. Det är den årstiden nu, den då jag kan njuta av att sitta där ute och vi äter gärna där. Det blir dock varmt som en bastu på dagarna om det är soligt, så det blir bara på kvällarna. Men då är det desto härligare eftersom vi slipper myggen ute. För såna finns det gott om när vi själva har damm och flera grannar också har det. Myggen älskar det.

I fredags morse hängde jag med för att lämna barnen i skolan (det tar ca 45 min dit) för vi skulle åka och köpa lite prylar till poolen. Det är alltså en såndär över jord pool och ingen stor ”riktig” liksom. Men tillbehör så som värmare kan ju vara bra ändå och jag hittade en som sålde billigt via Marketplace.

Och när vi ändå var ute i ärenden så passade jag på att sticka inom Rusta och köpa på mig en massa shampoon, balsam, duschtvål, bodylotion och deo från Jane Hellen. Och jäklar vad de doftar underbart.Det är samma härliga doft som tidigare. Malin som är 11 år har ju ingen koll på Jane Hellen men jag berättade och så fick hon välja om hon ville ha ett grönt eller rosa set. Hon sniffade och valde det rosa och är jättenöjd med hur håret blivit av det. Jag vet inte direkt om mitt hår blir tjusigt, men gott luktar det. Och samma doft på kroppen och i armhålorna nu också. 29.90 kr/st på Rusta. Jag köpte onödigt många med tanke på att de kommer att ha kvar de här produkterna i butik framöver. Men men, nu har jag hemma iaf. Jag tror att även Oscar(snart 16 åringen) passade på att testa när jag hade lämnat kvar mina gröna på badkarskanten 🙂

Bilden speglar inte ljuvligheten nu, men den är där. Fågelkvittret, doften av syren, grönskan…jag älskar verkligen maj månad. Det är dessutom lagom varmt nu.

Vi grillade som sagt i torsdags. Ingen fancy matbild men det var gott och vi var alla nöjda och mätta 🙂

På pingstafton kom svärföräldrarna för lunch( som vi åt i uterummet, såklart) och sen tog vi och packade fikakorgen med bullar och kaffe och for till stranden i med dem. Jag och Malin tog årets första havsdopp vilket var gött. Men kallt. Det blev ca 1 1/2 timme där innan vi drog hem och svärisarna till Ystad. Jag tog dock inga bilder då jag ju inte får lägga ut på barnen(även om de själva vill) och de andra vill inte. Men det var en härlig dag 🙂

Idag skulle båda barnen egentligen åkt hem men Malin ville stanna lite extra och det fick hon för sin mamma, så hon och jag tog en tur till Emporia tidigare ikväll. Jag skulle lämna tillbaka brallor på Lindex och köpte lite nagellack och annat. Och givetvis satte vi oss traditionsenligt på en bänk med en dricka och något att tugga på. Traditionen är en liten påse doritos från Normal men de verkar ha slutat med det så vi valde annat. Men det är alltid lika mysigt med vår lilla paus på en bänk 🙂 Sen hem för ”korvsoppa” som Thomas och barnen kallar det. Eller korvgryta som jag kallar det. Soppa tycker de för att jag gör extra mycket vätska eftersom de älskar den. En enkel rätt, men såväl Thomas som barnen är galna i den och äter tills de storknar. Oscar bad om att få lite imorgon när Thomas lämnar av Malin innan skolan eftersom han inte var kvar här ikväll, haha.

Jag fotade även några plagg när jag var på Emporia men de visar jag i nästa inlägg. Nu sovdags. Kram på er. Over and out.

1 reaktion på ”En härlig pingsthelg med sambo och barn”

  1. Jag älskar också maj. I år mer än någonsin. Bara njuter av all grönska och sol.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *