Blödande bröst och hårborttagning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och Kicks

Om förra inlägget handlade om hår man vill ha, så kommer nu vi till det jag inte vill ha. Och det är kroppshåret. Eller, de där fjunen på armarna struntar jag i, men ben och bikinilinje får väldigt gärna vara hårfria. Och tårna. Och fingrarna. För ja, ibland sitter det några fjun där och de vill jag inte ha. Oftast syns de inte men om man badar i Osbysjön med sitt bruna, humusrika vatten, ja då syns ibland vartenda litet hårstrå på kroppen. Hua!

Så kroppshår tar jag bort. Jag gillar helt enkelt inte det och känner mig fräschare och luktar godare i mitt tycke om jag rakar både under armarna och bikiniområde. Ibland allt, ibland en del där i intimområdet. För jo, jag tycker definitivt att jag känner skillnad på lukt om jag har hår mellan ben och under armarna. Det luktar starkare med hår. Sen får var och en göra precis som den vill. Vill man ha hår så har man det. Vill man inte så tar man bort.

För det mesta sker hårborrtagningen med rakhyvel. Något som kan vara småfarligt om man som jag har otur (jag är INTE klumpig, jag har otur så det så!). Som i förrgår då jag hade lite otur när jag rakat klart och bara skulle skölja bort schampot som rann ner i ögonen.

Jag stod där med hyveln i ena handen och sköljde med andra. Av någon anledning måste jag ha svingat till med hyvelhanden för jag högg mig rakt i bröstvårtan! Det var nytt. Jag har skurit mig på vrister och så tidigare, men bröstvårtan var en ny upplevelse. Jag kan säga att det blöder väldigt mycket där. Det fick bli att hoppa ur duschen, torka mig hjälpligt med en hand, samtidigt som jag höll mitt blödande bröst med andra, för att ta mig ner till köket och sätta plåster på bröstvårtan. Jag som dessutom hatar plåster! Fatta vad osexigt med plåster på böstvårtan dessutom. Men jag fick stopp på blodet. Otur – inte klumpighet. Glöm inte det 😛

I många många år hade jag den här hyveln – Mach 3 för män. Så himla bra. Stilren och snygg dessutom. Länk Mach 3.

Men sedan några år tillbaka har jag nu denna hyvel från Estrid. Man köper ett set och så prenumerarar man på nya blad om man vill. Jag har tagit att det kommer hem nya blad några gånger om året. Finns också att köpa på H&M har jag för mig. Annars på deras hemsida estrid.com. Jag har en rosa och en lila och nu tog jag även det där fodralet att stoppa ner hyveln i om man ska resa. Jag tycker att hyveln är tung och skön att hålla i, samt rakar väldigt bra.


När jag rakar kroppshår så använder jag lite olika saker för att få glid och skydda huden under. Helst ska man ju ha raklödder av något slag. Som den här som jag ofta använder. Länk Satin care rakgel. (det händer också att jag har duschtvå eller balsam när jag rakar, funkar också såklart).

Det trista när man rakar sig, speciellt i bikiniområdet är ju alla röda prickar. De är både fula och kan i värsta fall bli både stora och inflammerade. Jag använder denna kräm efteråt och jag tycker faktiskt att den hjälper. Speciellt de gånger jag kommer ihåg den 😉 Men på riktigt så tycker jag faktiskt att den gör att det blir färre prickar. Länk Rfsu anti-röda-prick kräm.

Sen handlar det också om att raka rätt och att ha vassa rakblad. Med en slö gammal hyvel kan du räkna med att få rakprickar hur mycket rakgel och förebyggande kräm du än använder. Så ha en vass hyvel. Och akta ankelknölar och bröstvårtor…

Kram på er!❤️

1 reaktion på ”Blödande bröst och hårborttagning”

  1. För ett par veckor sedan lovade jag barnen att baka bullar. I min ugn utan fungerande undervärme. Lång historia kort så var jag tvungen att sätta mig för att amma mitt i allt evighetslånga gräddande. Glömde såklart bort bullarna så ryckte ut plåten för att rädda vad som räddas kunde. Såklart drog jag plåtjä-eln rätt på ena bröstvårtan. Att amma från en brännskadad bröstvårta är inget jag rekommenderar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *