Jag hade inte haft en chans i Naked Attraction

Igår började den svenska versionen av ”Naked Attraction” på femman. För er som inte sett programmet så är det en person som ska välja en person av 5 (6 i engelska versionen) som står i olika montrar. De potentiella dejterna är nakna och man får se skärmen åka upp och avslöja kropparna i tre steg. Först får man se ben och kön, sen bröst och mage och till slut ansiktet. Men för varje steg ska ”väljaren” sortera bort en som den inte vill dejta och som åker ut. Detta tills det är en kvar och de två går då på dejt. Den som står som ”väljare” är påklädd tills det är två kvar och då är det dags för hen också att droppa kläderna och visa sig naken. På dejten är de dock påklädda.

Jag har sett ganska många program vid det här laget fast i den engelska versionen som går på kanal 11. Första gången tänkte jag – vad fan ääär det här??? En massa penisar och vaginor i extrem närbild där dessa könsorgan dessutom avhandlas i detalj av programledaren och huvudpersonen. Herreguuuud! Det var det dummaste! Lite så resonerade jag. Men sen kollade jag ändå på ett helt avsnitt och tyckte det var kul.

För grejen är att det är vanliga kroppar. Det är absolut inte ”perfekta” människor med där utan det är en salig blandning av folk. De allra flesta kvinnor i den brittiska versionen är helrakade och det gott om röda rakprickar överallt på både män och kvinnor. Lite missat hår här och var. Och var och varannan har piercingar i bröst och könsorgan.

I den brittiska versionen heter programledaren Anna Richardson och jag gillar verkligen henne. Hon är oblyg och verkar vara helt bekväm i sin roll. Hon är rolig och verkar varm och förhållandet mellan henne och deltagarna är härligt. Nu när jag sett många avsnitt är jag varken chockad eller något utan sitter mest och hoppas på att det ska klicka under dejten och tycker det är synd att det för det mesta inte gör det. Uk versionen har ett snabbt tempo och man river av två olika ”väljare” under ett avsnitt. Oftast är det en man som ska välja mellan sex kvinnor, eller en kvinna som väljer mellan sex män. Men också homosexuella, trans, bi, pansexuella och kanske någon mer jag glömt. Men det är tempo och humor.

Så till den svenska versionen där Sofia Wistam är programledare. Den är så mycket segare. För den som ser programmet för första gången är man kanske upptagen med att vara småchockad över alla penisar och slidor och tänker inte så mycket på tempot. Men när man kommit över det så är programmet ganska segt då man satsat på bara en deltagare som dessutom ska räkna upp vilka hen vill behålla i turordning. I Uk går man bara rakt på vilken man inte vill behålla. Sofia Wistam har tyvärr inte heller alls samma karisma som Anna Richardson. Sofia känns inte lika bekväm i sin roll helt enkelt. Det kanske blir bättre. Men tempot behöver ökas och mer humor.

Och så till kritiken. För visst är det ytligt att dejta utifrån kroppar, men å andra sidan är det så det ofta ser ut i verkligheten också. Fast man har kläder på sig då. Men bedömd det blir man allt. Jag kan säga att jag inte hade haft en chans att bli vald som dejt i Naked Attraction. För visst är det både smala, tjocka, långa, korta, små bröst, stora bröst, folk med amputerade kroppsdelar, plastikopererade, unga och gamla. Ja kort sagt alla slags kroppar och människor. MEN tjocka är de som i stort sett alltid väljs bort först. Ofta redan när man bara ser låren, könet och nederdelen av magen. En del går vidare till att visa överkroppen också, men väldigt få har gått vidare till att visa hela sig inklusive ansiktet. De blir bortvalda innan dess.

Detta ger mig en klump i magen. Visst ska folk få välja den som attraherar dem mest och här går man på utseende. Men det ger mig en klump i magen som sagt att tjocka alltid blir bortvalda först. Precis som så många gånger i verkligheten. Jag har gått på tillräckligt många dejter under mina cirka 25 år som singel för att veta att en tjock kropp ofta gör att man blir bortvald. Killar har sett mig på bild och tyckt att jag har ett sött ansikte (trots att jag såklart inte bara visat ansiktsbild utan helbild) men sen är det tack och hej när man ses. Inte i alla fall, men i många. Som han jag träffade på min födelsedag och jag hann bara ta av ena vanten innan han sa att ”det här kommer inte funka”(jag var alltså för tjock för hans smak) så jag fick dra på vanten igen och åka hem. Nu har jag tack och lov träffat en man som älskar min kropp precis som den är, men jag har varit på andra sidan länge.

Så min syn på programmet är att jag tycker att det är intressant att se hur folk väljer, att man normaliserar vanliga kroppar och ser hur andra faktiskt ser ut. Sånt man funderade en hel del över när man var yngre. Är mina blygdläppar normala? Blir andra sådär babysläta när de rakar muffen? Är det bara min rumpa som är bred men ganska platt? Här ser man alles och inser att jo mitt underrede är helt normalt. Det är inte konstigt med olika storlek på brösten och så vidare. Och så tycker jag att den brittiska versionen är rolig och jag skrattar åt skojiga deltagare. Den svenska versionen kanske hämtar sig, men det var en svag inledning med segt tempo.
Men det skaver som sagt att tjockisar som jag inte går hem, utan blir bortvalda av både män och kvinnor.

Kram på er! ❤️

6 reaktioner på ”Jag hade inte haft en chans i Naked Attraction”

 1. Jag har sett ett par halva avsnitt av den engelska och det första svenska. Håller med om att det engelska tempot är mycket bättre. Man orkar inte se närbilder på kroppsdelar i oändlighet medans dom försöker prata naturligt om just dessa.

  Tanken med det hela kan knappast vara att det ska leda till nåt seriöst. Hur ska man kunna hitta nån med endast kroppen som grund liksom 🤷🏼‍♀️
  Man vill dra tittare med nakenhet och det går nog i början, men i längden 💤 .

  Angående tjocka så är det uppenbart som du säger och det är verkligen synd. Programmet hade ju fyllt ett syfte om så inte var fallet.

 2. Jag har inte sett programmet men tycker att verkar vara ett konstigt sätt att dejta på!

  Jag har läst din blogg länge och varit ”med” på dejter och flyttar. Så glad för din skull att du har träffat Tomas som verkar vara en jättefin man. All kärlek till er!

 3. Jag har dejtat både män med rejäl mage och de som varit väldigt smala så där har du fel. Jag säger också att alla får givetvis ha sin smak. Det missade du kanske?

 4. Jag såg några enstaka avsnitt av den engelska, inte den svenska men tänker också att detta dejtingsätt troligen inte leder till något? de avsnitt jag såg så klickade de inte vid dejten och är det inte så att de som står i burarna inte har valt den som ska välja? Känns ensidigt att bli vald men inte själv ha valt sin dejt så inte konstigt om det inte leder till mer. Väldigt ointressant program för min del.
  Sen kan jag tycka att k*k är ett väldig fult ord 🙂

 5. Håller med!! Har också sett den brittiska versionen och höll på att somna av segheten i den svenska. Zzzzzzz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *