Behåar som hänger i golvhöjd

Förresten, ett tillägg till förra inlägget där jag skrev bland annat om kläder i större storlekar. Det blev så långt att jag inte ville ta upp ännu mer för då kanske ni hade tröttnat. Men jag vill ändå skriva om det här.

Jag var på Lindex igår och letade bh. Lindex som för typ 10 år sen eller nåt faktiskt lyssnade på sina större kunder och bjöd in mig och ett gäng andra tjocka tjejer att komma och prata om vad vi tyckte om sortiment osv. Det hela mynnade ut i att de tog bort sin plus-avdelning och utökade sortimentet så att de vanliga kläderna även skulle gå upp i större storlekar. Skitbra tyckte jag. Men sen har det hänt något. Man har ganska få av de snyggaste plaggen i större storlekar, och byxorna som man förr kunde hitta i butikerna upp till i alla fall storlek 52, går ju bara till 46. Tjockisar är hänvisade till nätet.

Detta gör mig ledsen för Lindex är en kedja jag handlat mycket på förut. De har ofta snygga kläder till vettiga priser. Designen har förvisso svajat en del under åren och ibland har jag haft svårt att hitta något även om jag nu hade varit smal. Men ofta har de snygga kläder som jag gillar. Men det är grejen att skyffla undan större kvinnor till nätbutiken som gör mig irriterad. Vi vill också prova i butik! Kunna köpa direkt. Kunna prova hur ett plagg sitter. Vara ute på en shoppingrunda och köpa annat än skor och accessoarer.

Och så till det här med underkläderna då. Lindex största storlek i bh är vad jag kunnat se 95 F. Nu drar jag inte större än det så jag kan ha deras behåar. Några av dem i alla fall. Dock har de hängt alla sina stora storlekar nere i golvhöjd. Jag fick på riktigt stå som en fällkniv och försöka hitta en bh där nere vid golvet. Nu är det ju ofta så att vi som drar de största kuporna och omkretsarna är tjockare än de som har 75 A i bh storlek. Vi har ofta mage och uppenbart stora bröst (det är ju därför vi vill ha en stor bh). Kanske har man då dessutom lite svårare att stå med överkroppen i 180 graders vinkel, eller sätta sig på huk för att bläddra bland behåarna längst ner, längst in.

Varför inte vända på steken? De med små bröst och liten omkrets borde ju ha enklare att leka fällkniv, så ner med de små behåarna och upp med de stora. Så otroligt kontroversiellt att man bara dånar vid tanken, jag vet. Men det vore trevligt. Så också att alla kläder en kedja faktiskt har och tillverkar borde få finnas i butikerna. Mindblowing även det.

5 reaktioner på ”Behåar som hänger i golvhöjd”

  1. Jag har 85F och har hitta jättebra BH:ar på H&M, på nätet förstås. Men till ett väldigt bra pris. Säljs i två-pack.
    Ha en fin dag! /Åsa, Örebro

  2. Jag igen, glömde en sak. Handlar ni större i affärer ens? Jag bor mitt i stan men handlar bara på nätet. Jag blir bara irriterad i butiker och känns lite som att gå in i en godisbutik samtidigt som man har sockerförbud.

  3. På Lindex tycker jag de stora storlekarna blivit mindre. Jag köpte exakt samma kofta vid 2 olika år. Det skiljer jättemycket i storleken.

  4. Hej!
    Jag håller med dig i allt som du skriver om lindex. Samma på cubus,vill man ha 3xl får man beställa på nätet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *