Använd aldrig bilder på kändisar i dina sociala medier!

I alla fall inte om du inte tagit bilden själv. För det kan stå dig dyrt att lägga upp en bild på prinsessan Viktoria där du skriver att hon har en så fin klänning på sig. 2 800 kronor närmare bestämt. För EN bild. Detta gäller ju även andra kändisar, såväl svenska som utländska.

Jag och de flesta med mig VET ju att man inte får sno bilder och använda, men man tänker att äh, det är ingen som hittar den ändå. Fel fel fel! Om man är så dum som jag varit och använt bilder hämtade från nätet som jag inte betalt för bara för att jag ville skriva om klänningarna på till exempel Nobelfesten, ja då kan det kosta. Som ni kanske märkt så har jag inte skrivit om detta eller andra galor på flera år, även om jag tycker det är så kul med vackra klänningar. För man får helt enkelt inte göra det hur oskyldigt det än kan verka att lägga upp en bild på nån prinsessa på Instagram eller i sin blogg.

Jag råkade nämligen ut för det. TT som står för många bilder på svenska kändisar samarbetar med en sajt som dammsuger internet på bilder folk lägger upp utan att ha köpt den från TT. Och för två år sen hittade de min sida. En bild från just Nobelfesten. Och vips fick jag ett mail om att jag ska böta 2 800 kronor (en bild hade kostat 500 kr annars). Jag trodde det var på skämt på nåt sätt, typ sånadär brev om att man vunnit en miljon för att en avlägsen släkting dött och man ärvt hela medivitten liksom.

Men så var det inte för nu har de återkommit och jag ska betala. Det är så jävla sura pengar. Mycket och surt. Jag känner mig skitledsen över det här. Dels för att jag var så dum att jag lade upp en bild, och dels för att det är mycket pengar.

Så ta ALDRIG bilder, speciellt inte från svenska bildbyrårer för att ha i era sociala medier. Ska ni ha en bild på Chris O’Neil (ja det var han på min dyra fucking bild) så ta den själv. Eller rita den.

Prinsessa på Nobelfest. Helt ostulen, eller ”lånad” bild som man också kan utrycka det. Totalt eget konstverk, tro det eller ej 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *