Ångest, städning och krig

Hej mina fina. Hur är allt med er denna soliga lördag? Här är det lite sådär. Solen skiner men jag är inne och städar vilket ju är skittråkigt. Men det är också en jobbig känsla i kroppen, ångest tror jag bestämt. Och jag vet inte riktigt varför, vilket gör det ännu jobbigare. Jag vill mest gråta men istället städar jag, sen ska jag sortera bland kläder och skor som ska antingen ska skickas till Sellpy, sånt som ska försöka säljas i bloggen och sånt jag inte orkar hålla på med och som jag skänker. Och så ska jag göra tusen andra saker.

Men helst hade jag egentligen bara velat ta tåget upp till mamma och pappa (Thomas är i Los Angeles och hemma först imorgon- söndag), gå i solen ett tag och sådär. Det får bli en annan dag helt enkelt för det måste städas och fixas hemma först. Så har jag det idag. Jag tänkte dock ta och göra lite ansiktsmask och försöka njuta sen när det är klart här. Och om det fortfarande är soligt och ljust ute så tar jag mig en liten promenad eller cykeltur ner till havet.

Eftersom jag mår som jag gör så grubblar jag en del också. En av sakerna jag tänkt på är att influencers fått skit för att de visat kläder i sociala medier när det är krig i Ukraina. Det gör mig irriterad som fan. För ja det är åt helvete att det är krig, självklart tycker jag det. Och Putin är ett jävla rövhål till människa, det tycker jag också. Det finns väl inte många här som inte tycker så? Oavsett om man lägger Ukrainska flaggan på sina sociala medier eller inte så känner väl de flesta likadant. Jag också.

Trots att det pågår krig så lunkar livet på här hemma i Sverige. Trots att vi bryr oss. Men vi går ändå till jobbet, hittar på saker med vänner och familj. Och det är helt okej. Och just det där med att man går till jobbet, ja det är ju det influencers också gör. Jobbar alltså. Att lägga upp content i bloggar, på Youtube, Instagram, Tiktok och vad det nu är för sidor, ja det är ju ett jobb även om många inte tycker det. Att det inte räknas.

Men många har ju faktiskt kontrakt att uppfylla. Samarbeten och annat innebär ju en överenskommelse och i den brukar ingå att man ska lägga upp poster i sina kanaler. Och för att behålla sina följare behöver man ju ha innehåll även om det inte är samarbeten och reklam. Jag läste i någons blogg nyligen där hon frågade sina läsare om hon ska ta en paus nu när det är krig? För att folk blir upprörda över att man då lägger upp bild på sin mat, eller tar en drink med vänner eller som jag skrev – visar kläder eller smink.

Varför i hela friden ska man behöva lägga ner sitt jobb? För att folk blir kränkta? Det blir de hela tiden i alla fall. Kriget försvinner inte för att vi lägger upp flaggor eller om vi tar en drink och postar en bild på det. Om man nu känner att man vill göra något finns det organisationer att skänka pengar till. Det hjälper.

Här är en bild jag kopierat från Instagram. Man får inte sno bilder men i det här fallet så känner jag att syftet är viktigare.

Med det sagt så kommer jag att fortsätta ungefär som vanligt här i bloggen och tipsa om kläder, hudvård, makeup och skriva om ditt och datt.
Kram på er vänner, nu ska jag städa vidare här ❤️

6 reaktioner på ”Ångest, städning och krig”

 1. Jag tycker nog att det är ganska sunt att ifrågasätta de influencers som inte berört något om kriget i Ukraina, vet dock inte om det är så (följer inga själv då det känns ytligt och meningslöst följa andra människors liv som jag inte känner och förmodligen mest är intresserade av att få mig att köpa saker jag inte behöver). Det är ju också rätt att fundera en sväng kring de som använder kriget som någon förevändning att framhäva sin egen godhet, och postar massa inlägg om hur mycket pengar de skänkt osv.

  Med det sagt så fortsätter ju livet som vidare och för egen del väljer jag ännu mer bort ytliga bloggar/inlägg/medier i tider som dessa för det irriterar mig bara, känns fjuttigt på något vis. Men alla är vi ju olika och det får vi respektera.

 2. Anna, nämn en influencer som försökt kränga grejer _med hjälp av_ kriget.

  Några har lagt upp taktlösa inlägg, absolut. Någon har i samma inlägg som reklam också nämnt att kriget är vidrigt. Klantigt, men antagligen bara ett sätt att försöka visa att man inte är helt clueless och ändå uppmärksammar hur hemskt det är. Vi ska också komma ihåg att influencers är ensamma om sitt varumärke och i sitt jobb, de har inte en hel stab av marknadsmänniskor som talar om hur de ska göra. Det har däremot både FIFA och Sephora, som båda klantade sig grovt.
  De influencers som har blivit kritiserade har också blivit försvarade, vilket visar hur oerhört svårt det är att göra rätt. Framför allt när man ställs inför en situation man aldrig varit i tidigare. Om jag hade varit kändis hade jag inte lagt upp något öht, men det är ju bara så jag resonerar och det är väldigt lätt för mig eftersom jag inte ens har instagram och inte har avtal att följa som säger att inlägg måste publiceras.

  Men, reklam _med hjälp_ av kriget? Nej, det är inte det de flesta fått kritik för eftersom det inte är det de har gjort.

  Några har klantat till det, men det är också allt och den massiva kritik och mängden hatiska kommentarer de fått står inte i proportion till det.

 3. Fast å andra sidan finns de de influencers som gjort reklam med olika företag med hjälp av kriget i Ukraina. Det är väl främst de personerna som folk reagerar på.

 4. Hej Louise
  Håller helt med dig. Ingen gillar det som händer i Ukraina, alla vi andra går till jobbet oavsett vilket det är, butiksbiträde, tjänsteman, barnskötare, influencer m.fl. så alla ni som är influencers fortsätt att arbeta som vanligt precis som alla andra gör.
  Kanske företag och butiker ska sluta göra reklam i media också då…men där är det nog ingen som tycker det.

 5. Jag gör som du, livet måste rulla på men håller mig uppdaterad via nyheterna och har idag skänkt en slant till några organisationer. Sålde för några tusen på Tradera som jag skänkte. Känns fint att kunna bidra och visar min sympati genom flagga på Facebook.

  Ha en fin lördag och hoppas du kommer ut en sväng sån vårkänsla idag.

  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *