Vi körde trädgårdsarbete i Valborg och helgen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Hej vänner. Jag hoppas att ni haft en trevlig Valborg och fin helg. Här firades den inte på något sätt alls, Valborgsmässoafton alltså. Nu när man ändå inte ska umgås, kolla brasor osv så jobbade vi i trädgården istället. Det får bli firande nästa år istället. Förhoppningsvis är väl allt mer normalt då.

Men det blev alltså trädgården och det som stod på tur var att tömma och rensa dammen. Eftersom det står en pil där så faller det ner miljoner löv under hösten och vintern och så ligger de och ruttnar. Jag hade inte heller fixat näckrosorna och sånt (är ju ny på det här med både trädgård och damm) så det var en del att göra. Dock inte som förra året då dammen var helt igenvuxen efter att under många år blivit negligerad och det stod dessutom ett staket runt. Det rök alltså förra sommaren. Så det var lite mindre att göra i år.

Tanken var att se ut typ såhär i nya trädgårdsbrallor och topp. Länk byxor här. (ganska små i storleken och långa i benen på mig som är liten och drar stor storlek).

Det jag håller i är en pump som vi har i dammen. Ni ser hur pedagogiskt jag visar hur den ska stå va?

Nu blev verkligheten såhär istället. De fixade lockarna och sminket var ett minne blott och trädgårdsbrallorna var för långa så jag tog ett par gamla jeans istället. Och på med min Jula-jacka (mer om den sen) för det var kallt. Och så trädgårdsvantarna från Biltema som faktiskt passar mina små händer. Allt brukar vara för stort så det fladdrar om fingertopparna. Här hade vi börjat tömma dammen som ni kanske ser.

Ett av mina dammuppdrag var att fiska upp alla salamandrar och lägga dem i en stor plastlåda under tiden vi rengjorde. Jag håvade och håvade och tror jag fick ihop 25 stycken. De är svinsvåra att räkna för de sitter ju knappast still…Men typ 25. Kanske 24.

Thomas tog foto…ja vad säger man? 😛

Jag tog av trädgårdshandskarna och ersatte dem med ett par fingerfladdrande diskhandskar för det blir så blött, kladdigt och kallt att det kändes skönt att slippa ha lera exakt överallt.

Dammen tömd och vi hade här rensat bort skit mellan stenarna vid vattenfallet också så allt var raserat. Så där byggde stenläggare Flinck upp allt igen. Hej Tetris. Fast i år var det inte lika mycket jobb som förra året då jag byggde upp ALLA stenar i dammen i stort sett. Här var även alla växter uppe och jag rensade dem från alger, mossa, ruttna löv från förra året och klippte rötter.

Det ska synas när man jobbat och det gjorde det…Snacka om att det var skönt med ett bad efteråt. Vi höll på med dammen från ca kl 10 (pumpen åkte i redan vid 8) till 19-20 nånting. Men nu är den färdig.

Klart. Snart kommer näckrosorna att ta upp ca 1/3 av vattenytan.

Lite grumligt men det håller på att lägga sig nu. Jag tror att det är näckrosleran jag lagt i näckroskorgarna som gör att det grumsar till sig, men det tar nog till imorgon också så är det klart igen. Jag tror inte att man ser någon salamander på bilden (har inte skärskådat) men det är kul att stå och kolla för de är riktigt livliga och verkar gilla att vi fixat till det och undersöker alla växter osv.

I övrigt har Thomas jobbat på med gräsklippning, högtryckssprutan och sånt så nu är det bara själva piffet kvar med krukor, blommor och så. Och jo, en del annat också återstår där jag vill förändra. Men det kommer sen. Om ni gillar så visar jag gärna mer.

Ha en fin måndag alla. Kram

10 reaktioner på ”Vi körde trädgårdsarbete i Valborg och helgen”

  1. Kolla in Englessons för prisvärda arbetsbyxor upp till stl 52. Superbra!!

  2. Härligt med trädgårdsjobb som tackar så fint för sig sen och kan njutas hela sommaren.

  3. Det är framförallt benen(mest knäna) som vill typ ta livet av mig. Det gör iofs ont under tiden också. Det andra med träningsvärk och så är ok 🙂

  4. Tack 🙂 Gummistövlarna är från Hunter. Hade ett par billiga från Rusta men jag får kramp i fötterna av dem så mina Hunters fick åka ut i trädgården 😄

  5. härligt med lite grovarbete i trädgården då man efteråt kan njuta av hur fint det blev. Goa bilder på er.

  6. Härligt att jobba ute och göra fint! Är nyfiken på jackan och hoodien ser så sköna ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *