Tips på billigaste mascaran jag hittat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordicfeel och Lyko

Hej! Jag lovade ju att berätta om en ny, eller snarare tre nya, mascaror jag testat. Det blev dock lite mycket fix med bloppisen som tar mer tid än man kanske kan tro, så jag hann helt enkelt inte med det i fredags. Men nu! Den jag tänkte skriva om först är en från märket Essence, nämligen Lash Princess False Lash Effect Waterproof. En svinbillig mascara för 39 kronor. Jepp, under femtiolappen alltså (under 40 också för den delen) för en mascara.

Faktum är att jag inte hade koll på Essence överhuvudtaget och såg det för att jag googlade droppar som ska torka nagellack snabbt. Jag såg då att Essence har såna för 25 kronor så jag tänkte att det testar jag. Funkar det inte så får jag köpa mig de dyrare från Butter London sen resonerade jag. Så jag beställde dem och jag tycker att de funkar fint. Länk här.

Men nu var det ju mascara jag snackade om. Och när jag var inne och tittade runt på de där nageldropparna såg jag att Essence hade en massa olika produkter till ett väldigt billigt pris, så jag slängde med en vattenfast mascara i beställningen när jag ändå var i farten. I efterhand kunde jag ju ha beställt och testat foundation och en annan mascara också när jag ändå skickade efter saker och det blev fraktfritt över 249 kr (jag skulle ha lite annat också ändå). Men foundation får bli en annan gång, och fler mascaror. För jag tyckte om den här jag beställde.

Just nu är mina ögonfransar ganska korta och som alltid raka. De är inte i en växtfas om vi säger så. Men å andra sidan är det ju nu man vill ha den där false lash effekten extra mycket. Jag böjer alltid mina fransar med en ögonfransböjare kan jag tillägga.

Den här beställde jag alltså. False lash effect mascara. Waterproof. Länk här.

Jag tycker att mascaratuberna är söta med det där på själva locket. Alla mascarorna är såna fast med olika färger beroende på vilken effekt man är ute efter.

Så här blev det (fasen vilken närbild det blev, ni kan ju räkna fransarna på mig här, hehe). Jag tycker att den är enkel att måla med. Jag kör zickzack-metoden från rötterna och sveper sedan uppåt ett gäng gånger. Ögonfransarna bli märkbart fylligare och även längre. Den ger mycket färg.

Minus är att den är ganska smulig, men det är iofs smått och mest bara om jag är och rör ögonfransarna. Det ska man ju förvisso inte göra. Sen gör den som de flesta vattenfasta mascaror gör på mig – det vill säga den kladdar av sig lite däruppe på ögonlocket under ögonbrynet. Detta händer efter några timmar så man får helt enkelt ta en titt i spegeln ibland. Det är ju klart negativt. Men jag är van vid det då jag gillar vattenfasta mascaror i alla fall. Dels för att jag badar, svettas och har mig på sommaren. Och på vintern regnar och snöar det, plus att mina ögon rinner son fontäner när det blåser. Så vattenfast är en väldigt bra grej på mig. Plus att vattenfasta mascaror håller böjen på fransarna bättre än icke vattenfasta.

Jag läste att en del tycker att den är svår att få bort. Det kanske den är om man inte är van vid vattenfast eller har produkter som inte är så effektiva. Mina wipes från Andrea Eye q’s tar bort det mesta och lite till. Länk här Eller så har Lidl också en bra ögonsminkborttagare för en billig peng. Den tar rubbet! Och lyko har den Andrea som jag egentligen föredrar (den bruna). Länk här. Och om ni vill ha den så kan ni även beställa mascaran från Essence från dem. Den kostar ett par kronor mer men forfarande snorbillig.

Vill man har tjockare fransar så tar man ett par lager till. Jag gillar dock klumpfritt i mesta möjliga mån.

Så här ser borsten ut. Bra grepp och den kommer åt fransarna enkelt tycker jag.

Jag tycker att den här är bra och kan absolut tänka mig att köpa igen. Ett väldigt bra budgettips för den som inte vill lägga så mycket på smink eller som tycker det är kul att testa runt utan att lägga en förmögenhet 🙂 Essence finns på flera ställen, som till exempel Nordicfeel. Länk här. Och på Lyko. Länk här. Jag vill testa fler saker från dem nu känner jag. Har ni provat något?

3 reaktioner på ”Tips på billigaste mascaran jag hittat”

  1. Ja den är absolut värd att testa, speciellt till det priset 🙂 Finns ju olika sorter också. Längs med fransrötterna både uppe och nere har jag tunt med kajalpenna som jag suddar ut. Ibland kör jag med ögonskugga under och över, men oftast en brun eller svart kajal som jag suddar med en liten pensel. Och så ögonskugga på övre locket 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *