Söndagspredikan om snällt och elakt

I min blogg undviker jag oftast åsikter utan håller mig ganska neutral och skriver mest om mode, skönhet, vänner och familj. Typ så i alla fall och det är ett medvetet val för jag vill att min blogg ska vara ett ställe att må bra på och jag vill inte heller bli för privat och sårbar. Men eftersom jag HAR många åsikter skriver jag ibland av mig, och för en del brinner det då till i huvudet och man ger sig på mig med personangrepp. Om mitt förhållande, om min vikt och sånt man tänker att det kanske kan skada lite extra. En del avslutar med kram dessutom. Eller ”ta det här på rätt sätt”, eller de som säger att de skriver ”av omtanke”. My ass att man gör!!

Är man en elak jävel så lyser det igenom även om man låtsas skriva något för att man bryr sig om någon. Bryr man sig om så är man inte ett as. Det är ganska enkelt att komma ihåg.

Jag plockar bort kommentarer jag inte gillar, men det händer inte så ofta som väl är. En del tycker sig ha rätt att kommentera i folks bloggar, Instagram, Youtube osv. Men si, det är ingen demokratisk rättighet utan det är helt och hållet upp till ägaren att avgöra vad man accepterar eller inte. Jag väljer att inte acceptera dumhuvuden. Varför skulle jag?

Jag förstår att de som får ett hav av kommentarer inte orkar moderera, men för er som orkar – plocka bort sånt som gör att ni inte mår bra. Och det gäller även er som inte har bloggar eller andra sociala kanaler. Har man något eller någon som sänker en eller slukar energi – försök att ta bort detta eller denne ur ditt liv.

Omge dig med människor som får dig att må bra. Undvik sidor på nätet som provocerar dig så mycket att du bara känner att du måste spy ur dig en elak kommentar. Gör saker som känns bra i själen.

Nu är jag inte präst, men det här var min söndagspredikan. Ta hand om er nu och var snälla mot er själva och mot andra.
❤️❤️ Kram till er som förtjänar det ❤️❤️

13 reaktioner på ”Söndagspredikan om snällt och elakt”

 1. Men…vad har hänt med henne? Det låter ju helt galet om hon refererar till sig själv som tjock för det är hon ju INTE. Jag blir väldigt fundersam minst sagt här, det här måste jag undersöka mer.

 2. Jag hörde Amelia i fördomspodden, hon pratade om sig själv som tjock och hade en allmänt högfärdig ton, hon sa även märkliga saker om Paolo R. Jag tycker hon har gjort mycket bra genom åren men hon tappade mig helt efter den timmen.

 3. Det låter ju helt galet. Jag har träffat henne och pratat med henne en gång och då verkade hon vara både rolig, bra och vettig. Nu vetefan vad som hänt. Det kommer jag att kolla närmare på. Tack för tipset. Kram

 4. Jeanette,
  Jag håller med! Jag satte nästan i halsen när jag läste artikeln! Jag kunde faktiskt inte vara tyst, så jag mailade amelia (tidningen) och berättade vad jag tyckte.

 5. Du som är så bra på att skriva, kan du inte snälla få ihop något om denna fruktansvärda kvinnan Amelia Adamo ? Läste just denna artikel och satte téet i halsen när hon sade.

  Vad skulle du säga om din son kom hem med en flickvän som vägde 120 kilo?
  – Jag skulle inte låtsas som om det var bra. Jag tror inte att folk som väger 120 kilo är harmoniska. Att vara ”rund och glad” – det tror jag inte ett ögonblick på. Faktum är att mina barn vet vad som gäller. Blir ni så feta att ni måste vara med i Biggest loser, då får ni inget arv!

  Vad är det för hemsk skribent som ställer en sådan fråga? Och vad är det för hemsk kvinna som svarar så?
  https://www.amelia.se/reportage/intervju/amelia-adamo-jag-bokar-in-sex-i-kalendern/

 6. Hej Liisa. Det var inte dig jag syftade på med det elaka där, även om våra åsikter skiljer sig åt.

  Jag kan ta en diskussion så länge den är på bra nivå. Men en kvinna som skrev igår och hade sina åsikter om demonstrationen kom även med personangrepp.

  Jag kan reagera hårt och det finns anledningar till det men valt att inte ta upp det här i bloggen, jag får se hur jag gör där.

  Oavsett skilda åsikter hoppas jag att du får en fin dag 😊

 7. Bra skrivet, såklart det är din blogg och du skriver vad du vill.
  Vi har haft olika åsikter, men du reagerade lite för hårt på vad jag skrev. Jag blev provocerad av dig och du av mig.

  Åsikter om din pojkvän har jag: jag blir glad att se er tillsamans, alla människor förtjänar lycka.
  Alla är vi olika individer, och alla prioriterar olika, beroende på livs-situation. Men ingen ska behöva bli kallad korkad tycker jag.

 8. Hej Louise
  Det var mycket bra skrivet. Man kan och ska inte tolerera att andra häver ur sig elakheter utan att tänka först.
  Jag gillar din blogg supermycket och har följt dig i några år nu. Det är en bra blandning med mode, smink samt annat smått och gott. Är så glad för din skull att du funnit kärleken och det syns på dina bilder också, det strålar om dig även de dagar du inte mår bra.
  Allt gott till dig och de dina 💗

 9. Jättebra skrivet om illasinnade människor. Ofta är det personer med stort kontrollbehov, som inte tål att det finns människor som inte gör precis som de tycker man ska, eller ser ut så som de tycker man ska. Nä de går bort!
  Fö känner jag igen det där med smärta i benen och även fötter/knän. Kompressionsstrumpor är ju toppen då!
  Ha en fin sommar!

 10. Hej! Själv blir det mest musik och komposition i min blogg numera men det är kanske så att om du brinner för någonting så vill du gärna att andra ska få ta del av lyckan i det. Jag tycker att dina inlägg om hur ni fixar och donar är väldigt inspirerande – och oj, vad jag blev sugen på bullar av det förra inlägget! 🙂 Kul att du mår bra, jag tror att alla gör så gott de kan i speciella tider. Kram Anna

 11. Jag tycker din blogg är alldeles strålande 🤗
  Jag har följt din blogg under flera års tid och är jätteglad över att du tar din tid och energi till att tipsa oss om mode och skönhet samt att vi får ta del av din vardag, tankar och funderingar, högt som lågt! Jag ser alltid fram emot dina inlägg. De som har behov av att slänga ur sig tråkiga och nedlåtande kommentarer kanske kan spara den energin till sin egen blogg, om de nu har någon!
  Ha en fin söndag, kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *