Sammanfattning av mitt 2019

Mina mest gillade bilder på Instagram under 2019.

Nu är det inte mycket tid kvar av 2019 och många av oss sammanfattar vad som hänt under året. Så även jag. För det har varit ett år som pendlat oerhört mycket för mig. Istället för att sammanfatta med en lång text tänkte jag göra det i listform. Eller frågeform snarare. En lista hämtad från Underbara Clara, fast lite modifierad a la mig själv. Men här kommer alltså en del av mitt år för den som är nyfiken:

Gjorde du något under 2019 som du aldrig gjort förut?
Jag blev officiellt Malmöbo, en stad jag inte varit så mycket i tidigare.

Blev någon av dina vänner föräldrar i år?
Ja en av mina närmaste vänner, Rebecca, fick en dotter. Och även flera andra jag känner fick bebisar.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?
3 september. Då fyllde mormor 100 år och firade med stor fest.

Vilka länder besökte du?
Tja, det blev Danmark bara. Jag har överhuvudtaget rest väldigt lite de senaste 20 åren. Om inget annat så kan ingen anklaga mig för att bidra till klimatförstöring via flyg hit och dit. Jag hoppas dock på lite längre resor under 2020.

Bästa köpet?
Det var nog mina gympaskor. Jag går typ alltid i dem. Lite trist, men har man svinont i knäna är det ett måste tyvärr.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Flera saker, men det jag först kommer att tänka på är alla era fina kommentarer i bloggen, och mail jag fått. Och otroligt fina komplimanger och ord från Thomas.

Saknade du något under 2019 som du vill ha 2020?
Absolut! Pengar till exempel. Fy fan vad jag vill få en rejäl inkomst under det kommande året.

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med vänner. Och sovit kanske, det har blivit väldigt lite av den varan i år. Samt att ha kommit igång med sjukgymnastik för att minska artrossmärtan.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kritiserat mig själv, jämfört mig med andra.

Favoritserier från året som gått?
Jag tittar inte speciellt mycket på tv. Jag sträcktittar definitivt inte på serier på Netflix och liknande – det är jag inte intresserad av. Att glo på tv en hel dag som vissa kan får det att krypa i mig, usch! Det blir tablå-tv ibland.

Vad var din största framgång jobbmässigt?
Det var att jag blev erbjuden ett jobb som Content specialist på NordicFeel/Eleven. Det var dock i Stockholm och till slut valde jag att tacka nej då jag inte ville/orkade flytta en gång till vilket dessutom inneburit att det tagit slut med Thomas.

Största framgång på det privata planet 2019?
Jag vågar släppa in någon på riktigt. Jag går i regelbunden terapi och gör framsteg som att få mer självkänsla. Att överhuvudtaget se till att få hjälp med måendet känns som en seger i sig, för det är skitjobbigt. Och det är jag som gör jobbet. Så även om det svajar, är huvudsaken att det går framåt.

Största misstaget?
Att inte ha kommit igång med träning.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag får nog säga ledsnare. Detta trots att jag träffat kärleken. Men det har varit ett jäkligt tufft år känslomässigt där jag i våras gick in i en depression, men jobbar hårt på den saken.

Vad spenderade du mest pengar på?
Det var nog kläder det 😛

Något du önskade dig och fick?
Kärlek såklart! ❤️ Jag har önskat mig kärlek varje gång jag sett ett stjärnfall. Varje gång jag sett att klockan varit 22:22 eller 11:11. Eller ok, ibland saker som att mina nära och kära får vara, eller bli, friska. Kanske en spelvinst någon gång. Men mest kärlek. Och nu har jag Thomas.

Något du önskade dig och inte fick?
Tja, den där stora pengavinsten har jag inte sett mycket av. Och sånt där som att slippa smärta varje dag – det har inte heller infriats.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Den firade jag hos mamma och pappa, med mormor. Och på kvällen bjöd Stina mig på bio (Last Christmas). Thomas var iväg och jobbade om någon funderat över den saken 😉

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, dels det med att slippa konstant smärta i främst knäna. Det begränsar mig mycket i vardagen och gör mig ledsen. Så om jag sluppit det… Och mindre bråk. Fler vänner att umgås med hade varit härligt.

Vad fick dig att må bra?
Alla fina stunder med Thomas ❤️

Vem saknade du?
Min bror. Och en del vänner i Stockholm.

Mest stolt över?
Att jag står på mig. Att jag har civilkurage.

Högsta önskan just nu?
Hmm, kanske att Thomas ska fria? (känn ingen press nu, haha). Att få ett jobb jag verkligen trivs med. Att kunna jobba heltid med blogg och sociala medier vore ju underbart.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker ta tag i saker direkt, inget mañana (eller inte lika mycket iaf). Jag tänker sluta jämföra mig med andra, vara snällare mot mig själv, inte vara lika kritisk.

Något mer som kommer att ske under 2020?
Jag ska bli sambo. Jag ska träna. Blogga oftare. Jag kommer åka till Stockholm flera gånger. Och en massa annat som jag inte riktigt vet än. Men 2020 SKA bli ett jäkla bra år. Så är det bara.

❤️❤️❤️ Stor kram till er och tack för att ni följer mig ❤️❤️❤️

5 reaktioner på ”Sammanfattning av mitt 2019”

 1. Ann-Charlotte Larsson

  Hej. Vill för det första bara säga att jag tycker att du är jättefin som du är. Men jag vill ändå ge dig ett tips angående viktnedgång eftersom du pratar mkt om att du har ont i knäna och det är svårt att träna.
  Jag har också haft ont på diverse ställen och dåligt med tid för att komma igång med promenader ens.
  Men jag har provat att gå en 6-veckors kurs via nätet genom Ulrika Davidsson. Den är på 800 kcal om dagen och det verkar helt sjukt lite men det är det faktiskt inte om man äter rätt saker. Lite jobbigt första dagarna men sen har det gått bra. Jag gick ner 8 kg på 6 veckor utan minsta lilla träning. Sen har jag fortsatt med det tänket och hittills gått ner 13 kg. Fortfarande ingen träning.
  Men såklart fuskat en hel del nu över jul. Men snart nya tag igen.
  Hon har flera kurser och de fungerar verkligen. Det enda är väl att man måste gilla en del matlagning och man måste absolut planera noggrant så att man alltid har allt hemma och laga i förväg när man vet att man inte har tid.
  Men rekommenderar att gå inpå hennes sida och kika iaf.
  Ett tips bara såhär inför nyår ☺️
  Gott Nytt År 🥰

 2. Det låter som att du har haft en fint årm trots att det även har varit tufft! Det är tufft att flytta och lämna ett ställe som man har bott i och skapat sitt vuxna liv i. Du är inte ensam, jag har också gjort den resan! Saknaden efter livet i den andra staden finns kvar, men jag är trots allt nöjd med att jag flyttade ”hem” och det livet (lite ensammare) som jag har skapat här. Hoppas att du kommer att trivas ännu bättre i Malmö under 2020 och det låter ju spännande med att du kommer att bli sambo! Jag håller tummarna för ett fint kommande år! Hoppas du får ett trevligt avslut på detta året. Ha ett gott nytt år! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *