Packa smart för resan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och Cellbes

Hej vänner. Har ni en bra fredag? Här är det lugna gatan minst sagt. Jag skjutsade Thomas till tåget i förmiddags (för vidare färd till San Fransisco)och sen dess har jag mest bara tvättat, plockat lite, letat jobb och sådär. Jag har varit och hämtat och lämnat paket och handlat också. Och nu har jag satt mig i soffan med ett glas vin och datorn i knäet.

Jag tänkte lite på det här med att packa för resa. Att packa smart närmare bestämt. Och då menar jag inte direkt det med att stoppa strumpor och skorna för att få mer plats i väskan utan mer sånt som kan vara bra att ha med sig. Förutom solkräm såklart så är en tunn morgonrock så himla bra. Och sen tänker jag att packa smart också innebär att packa i handbagaget för jag har hört vänner på Facebook på sistone som blivit av med sina väskor och fått dem först när det är dags att åka hem. Eller först när man väl har kommit hem.

Om ens bagage kommer bort och man är smal så är det inga större problem att hitta en ny bikini och nån klänning på de flesta turistmål. Kläder att ha tills ens eget bagage eventuellt hittar fram. Men om man som jag är tjock är det inte lika enkelt. Det är svårt nog att hitta kläder på hemmaplan, att då hitta bikini, trosor, bh, klänning osv i min storlek i till exempel Spanien är förmodligen ingen höjdare. Så att packa det nödvändigaste i handbagaget är nog lite extra bra om man är av modell större skulle jag tro. Jag tänker i alla fall göra det nästa gång jag drar iväg någonstans där min väska ska checkas in.

Saker som är bra att ha i handbagaget kanske inte just morgonrocken då, men väl bikini och trosor. Sen en klänning också hade jag rekommenderat( om man nu använder klänning, eller annars tunna brallor och en tshirt))

En morgonrock att ha på morgonen, när man duschat och kanske tar en drink på balkongen eller sådär är guld värd. Och skönt att ha en tunn en hemma också för den delen. Jag använder den här hela tiden numera.Den här är både lätt, snygg och skön. Sen gillar jag också att den har ett rejält långt band i midjan att knyta med. Själv tog jag storlek 54/56 för hellre lite för stor än att den råkar glipa lite. Och det blev superbra för jag är jätteförtjust i denna. Så slå till nu när den är på rea. Länk prickig morgonrock.

Vill man ha något mer romantiskt och blommigt är de här gula med rosor ett alternativ. Länk gul morgonrock.

Småflaskor att fylla sina favoriter med är alltid en bra grej. Länk resekit.

Den här micellärgelén har jag och jag tycker den är väldigt skön och tvättar rent. Den är dessutom väldigt skonsam mot en känslig hud. Den här rengöringsgelén behövs inte tvättas av med vatten utan det räcker att torka med pads. Dock brukar jag ändå gilla att blaska lite med vatten efteråt. En sån här är bra att ha med sig på resa, speciellt om det är ett land där det kan vara lite kinkigt med vatten. Vill man inte ha med hela pumpflaskan är det bara att hälla över i en sån liten flaska som i setet på bilden lite högre upp. Länk Micellärgele från La Roche posay.

Och den här då, ögonkrämen jag skrivit om tidigare. Den som även funkar som rengöring och därmed spar lite plats i väskan om man så vill. Länk Atoderm intensive eye.

En bagagevåg är en bra investering så slipper man vara nervös över att väskan ska väga för mycket. Tar liten plats dessutom. Länk bagagevåg.

Den här bikinin har jag själv. Jag har både den mer stadiga varianten med rejäla axelband och den här som lyfter mer. Och axelbanden är absolut breda nog på den här också även om de ser ganska smala ut på bilden. Jag själv föredrar absolut den här för den gör mer för bysten. Knytet där i mitten kan man ta bort och varför inte ha det i håret så är man extra matchy-match. 😀 Länk bikinibh.

Det finns några olika modeller på bikinitrosorna och jag har valt dessa. Länk bikintrosa.

En klänning i handbagaget är en bra grej. En man kan ha både på dagen och kvällen om det skulle vara så att ens bagage kommer bort. Den här har jag just fått hem och tyget är jättefint. En trikåklänning blir dessutom inte så skrynklig och den är så mjuk, så mjuk. Det här kommer att bli en favorit i sommar, var så säkra. Jag är inne på att beställa en till. På rea nu dessutom. Länk blommig klänning.

Det var några små tips. Flipflops, tandborste och sånt kan man alltid köpa på plats. Men lite smink, ansiktskräm i en liten burk, badkläder, klänning och extratrosor kan vara bra.
Kram på er! ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *