Nationaldag och föräldrabesök

Hej mina fina. Och glad nationaldag till er!
Här i Bunkeflostrand regnar det och är allmänt igenmulet, men det gör inte så mycket. Okej, jag hade gärna suttit i trädgården och solat idag, men å andra sidan får jag inomhus-saker gjorda. Som att packa bloppisen. För det har jag inte riktigt hunnit med än.

I fredags var jag hos tandläkaren och hu vad jobbigt det var. Jag var så himla rädd på grund av förra upplevelsen där då bedövningen inte tog och det gjorde jätteont, och sen var jag ju hos tandläkare igen (en annan) på onsdagen, dvs två dagar innan. Och där gjorde bedövningen nåt så in åt helsike ont, och den tog inte heller ordentligt så som jag skrev så låg jag där med tårarna rinnande när hon lagade min tand. Så jag hade sån ångest och var så rädd att jag faktiskt grät lite…igen. Och detta innan det hela ens hade börjat. Men jag tänkte att det är lika bra att vara ärlig med hur rädd jag var trots att jag inte brukar vara sån.

Och så himla fina de var! Både tandläkar-Erik, tandsköterskan och tandsköterskeeleven var så himla rara, lugna och förstående. Till och med när jag behövde gå ifrån, inte bara en utan TVÅ gånger för att kissa mitt under rotfyllningen så var de fina. Det är så sjukt att pinka innan, efter och så två gånger under behandligen, men är man spänd och nervös så blir det väl kanske så. Detta trots att jag varken drack eller åt på morgonen av rädsla för toa-besök.

Så jag låg där med gummiduk över munnen, fastspänd med metallgrejer i käften, och så en bitkloss för att avlasta käkarna, filar mellan tänderna och så tandläkarens händer och andra instrument i munnen – och gurglade ”kissa” och fick liksom visa med händerna neråt underlivet för att de skulle fatta. Och de fattade. De fattade allt jag gurglade om så jag frågade sen om de går nån kurs i gaga-gogo-gurgel-språk på högskolan så de ska förstå sina patienter. Sen gick jag iväg ut på toa med duk och metallskrot i munnen. En gubbe som stod där vi toaletterna tittade mycket konstigt på mig. Oh well, det bjuder jag på. En grön gummiduk i munnen är fashion, bara så ni vet 😉

Men allt gick bra och två timmar senare var rotfyllningen klar och jag kunde ta bussen hem. Dock var jag så himla slut av all spänning i kroppen att jag bara slocknade i flera timmar och hela dagen var groggy där jag inte kom ihåg så mycket. Tänk vad tänder kan ställa till mycket skit.

Innan kruk- och veradandapiff. Jag får ta en bild av piffet när det blir fint väder igen.

I lördags njöt vi av solen i trädgården, plus att jag stack iväg till en handelsträdgård som ligger ett stenkast bort för att köpa lite växter till utekrukorna på framsidan, för nu ska det bli fint! Jag planterade och hände upp ampel och sen slängde jag mig i solstolen en stund till, innan det var dags att gå in och städa loss för sen igår, söndag så kom mamma och pappa på besök.

Vi åkte in till stan och åt samt shoppade lite. Jag körde en liten sightseeingrunda i Limhamn och visade bland annat ett litet attefallshus på gården hos en kvinna där jag bodde ett tag innan jag flyttade in till Thomas. Och sen hit där vi satt i trädgården och pratade, drack kaffe och paj, samt sippade på ett glas kallt bubbel i solen. Det var så himla mysigt att ha dem här. Så mysigt att jag glömde ta bilder. Överhuvudtaget har jag inte tagit en bild i helgen när det varit så fint väder och idag lockar det inte så mycket att fota i regnet så ni får några gamla bilder här i inlägget så det inte bara blir en lång harang med text 🙂

Okej, dags att styra upp bloppisen lite nu. Kram på er! ❤️

2 reaktioner på ”Nationaldag och föräldrabesök”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *