Mina ögonbryn två år efter microbladingen

En sak som verkligen definierar ett ansikte är ögonbrynen. Tänk bara på hur det är just med ögonbrynen man ändrar ett ansiktsuttryck. Speciellt tydligt på emojis där man gör ett v av brynen vid ilska, höjda vid förvåning, ett höjt vid sarkasm osv. På åttiotalet var ögonbrynen tjocka, sen kom 90- och början av 2000-talet då vi tvärtom plockade brynen till smala streck. Tyvärr växte de inte tillbaka igen så många dras med de där supersmala brynen som känns både omoderna och osmickrande nu. Sen finns det ju de som faktiskt VILL ha supersmala ögonbryn. Smaken är ju som baken.

Själv har jag fyllt i mina sönderplockade (och blonda) bryn i många år för jag vill ha lite mer karaktär till ansiktet. Dock inte sånadär jättebryn som också varit modernt de senare åren. Nej mer lagom liksom. Och inte sådär supersminkade heller där man har jättedefinierade, superskarpa linjer. Inte min grej. Jag vill att det ska se naturligt ut.

Så för att även ha bryn som syns när jag inte sminkat mig gick jag och fick en 3D tatuering för snart två år sedan. Microblading görs stå för strå och blandas med de egna befintliga ögonbrynen för att naturligt resultat. Det känns såklart, men det gör inte så himla ont eftersom de inte skär ner lika djupt som en vanlig tatuering. Microblading håller 1-5 år beroende på hudtyp. Jag har som sagt var haft mina i snart två år nu och de håller bra än. Jag har fått en fråga om hur det står till med brynen så här kommer några närbilder 🙂

Mitt högra ögonbryn (sett från mitt håll) blev bäst i form (här hade jag precis färgat ögonfransarna dessutom).

Det vänstra skulle egentligen behöva lite fler strån då det ser ut att fattas en del. Men så flyttade jag ju från Stockholm och så har det inte blivit av. Nu är jag rädd att det kommer att se konstigt ut om jag får nya strån där bland de gamla. Jag tror jag ska ta och prata med Sanaz på www.vividbrows.se som gjorde dem på mig. Kanske en touch up kan vara bra?

Osminkad framför Melodifestivalen i lördags. Brynen syns som sagt 🙂

Men jag fyller fortfarande i mina ögonbryn när jag sminkar mig. Men nu går det väldigt snabbt, för formen är ju redan där. Jag bara fyller i lite strån. Ett tips när det kommer till ögonbrynspennor är såna här smala med skruvfunktion. Man slipper vässa pennan och stråna blir fina.

Slim & thin från Depend är en favorit. Ska man göra som proffsen så är det två olika pennor som gäller. En ljusare för att fylla i brynen, och en mörkare för att definiera strå för strå.

Nyx pennor är också bra. Och prisvärda, precis som Depend.

Jag kör som sagt var inte på den där väldigt knivskarpa looken utan mer soft. Sen kanske jag drar på lite extra om det är partaj 🙂

Det var lite om mina bryn. Om du själv funderar över microblading så säger jag – kör på. Jag har inte ångrat mig en enda gång. Det enda är att jag skulle vilja ha några extra strån, men det går ju att ordna. Och se till att gå till någon där ni sett bilder på tidigare kunder! Jag själv gick till Sanaz på Vivid brows efter flera av mina kollegor på Aftonbladet hade varit hos henne. Så gör er research innan 🙂
Kram!

5 reaktioner på ”Mina ögonbryn två år efter microbladingen”

  1. Jag tatuerade mina ögonbryn fördrygt 2 år sedan,dom blev väldigt mörka o breda,mina hår kommer jättedåligt tillbaka på vissa ställen,men det värsta är att där tatueringen varit är det rött nu ser hemskt ut,svårt att sminka bort,Varför blev det rött där dom tatuerade?

  2. Ja visst är det skönt att ha bryn även när man är osminkad 🙂 Jag hade inte heller så mycket att säga till om vad det gällde mina bryn för hon gjorde dem genom att mäta ut gyllene snittet och även färgen bestämde hon utifrån mina färger tror jag. Men det blev ju bra 🙂

  3. Hej Camilla. Vad kul om mitt inlägg kan komma till hjälp för dig. Jag har som sagt var inte ångrat mig en sekund, och inte heller kollegorna som gjorde det ungefär samtidigt 🙂 I början är brynen ganska kraftiga men det lägger sig snabbt så du vet. Det kommer säkert din behandlare att upplysa dig om dessutom. Nu är en bra tid att göra det dessutom för sen längre fram ska man låta bli sol och bad i två veckor har jag för mig att det var. Så det känns lite dumt att göra det på sommaren 🙂 Tack för komplimangen <3

  4. Tack snälla Louise för det här inlägget! Jag har funderat av och an i flera år, men ska nog slå till nu. Du är supertjusig!

  5. Jag har haft mina bryn i snart 5 år. Och de är ok än? Tycker det är konstigt att de håller så länge. Ganska bra men jag tycker jag fick fel färg? Ville ha lite bruna, men hon som gjorde, ville absolut att jag skulle ha gråa? Tänker inte på dem alls längre!
    Skönt att slippa måla. Hade knappt inga innan alls.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *