Frieri och lyckopiller med musik

Osminkad, ofixat hår (dock tvättat och allt) och pyjamas på. Ett glas vin, härliga gamla låtar från Melodifestivalen och den hära mår fint ikväll.

Godkväll mina fina. Hur har ni det? Jag sitter ensam hemma eftersom Thomas är iväg och jobbar, men jag har ändå suttit och studsat i soffan under Melodifestivalen Andra chansen. Inte så mycket för bidragen (Jo, Mendez och Drängarna gjorde mig glad) utan för mellanakten…erna. Att se och höra alla gamla låtar man kan utantill.

Det är inte ofta jag säger att det var bättre för, men nu säger jag det – låtarna var så himla mycket bättre förr. Låtar man minns 20, 30, 40..år efteråt. Vem kommer minnas de som framförs i årets Mello? Inte jag i alla fall. Ska jag ha en favorit i år är det Anna Bergendahl eller Mendez.

Men så är jag 47 år också och gillar musik jag blir glad av. Det är kanske lite töntigt enligt en del, speciellt såna som tycker att de ”kan” musik och har bättre smak än andra. Bah! Hahaha. Musik och vad man gillar är ju upp till var och en. Min egen musiksmak är väldigt spretig och jag lyssnar på allt från klassiskt, pop, gamla schalgers, Sinatra o co, visor osv. En del kompisar har kallat min musiksmak schizofren. Och so be it! Musik berör, gör mig glad, ledsen och allt däremellan. Oftast vill jag dock höra musik som gör mig glad. Det kan jag bli även av lugna låtar. Som kärleksballader.

Just kärleksballader har Thomas spelat många för mig. Han letar upp en låt som passar på två sekunder. Det gör mig både glad och rörd. Och lite extra kär. Idag är det ju 29 februari och skottdag. Den dagen då kvinnor enligt traditionen får fria. Tja, för min del får kvinnor fria precis när de vill, men jag kommer inte att göra det. Inte idag när jag ”får” för Thomas är ändå inte hemma, men inte andra dagar heller. För jag är fånigt gammaldags där och vill bli friad till. Det kanske händer, kanske inte. Vem vet? Men frieriet kommer inte att komma från mig, haha.

Ska det bli ringar, vit klänning och grejor med denna där så får allt han fria (nu vet jag dock att han inte är så mycket för såntdär, så vi får väl se).

Nu ska den här schlagerfantasten fixa lite i köket, hänga tvätt och så. Glamouren! 😉 Så kommer hjärtat mitt hem vid ett eller tvåtiden i natt. Det får bli en film fram till dess tror jag bestämt.
Ha en fin kväll (snart natt) vänner. Kram!

2 reaktioner på ”Frieri och lyckopiller med musik”

  1. Ja det var en fantastisk kväll och att få höra dessa låtar! Och vilka artister! Lycka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *