Juleljus och ett litet recept

Hej mina fina. Eftersom det är strul med länkbyggande och plaggen jag tänkt tipsa om tagit slut under dagen så skiter jag helt enkelt i det och skriver om något annat. Som mat. Det är något jag sällan tar upp här i bloggen, det vill säga jag skriver inte ut recept och sådant. Själv följer jag sällan recept utan freestylar oftast. Ibland kollar jag med mamma om det är någon rätt hon brukar göra så jag får det någorlunda rätt och inte kör på alltför mycket i mitt eget spår. Men oftast blir det lite hittepå med väldigt ospecifika mått.

I lördags vevade jag ihop en gryta med fläskfilé till oss.
Jag har pyntat Georg Jensen ljusstakarna lite nu när vi går mot jul. Ska det vara så ska det 😀
Jag stekte champinjoner och lör. Tog bort det. Stekte bacon och tog bort det. Sen stekte jag fläskfilén. Sen var det dags att hälla i creme fraiche, matlagningsgrädde och mjölk. Vitlök, salt, peppar, paprikapulver, lite sweet chilisås och säkert några kryddor till. Sedan vände jag ner lök, svamp och bacon. Och tillsatte även ett gäng småtomater. Klart!
Jag är så nöjd med adventssljustaken sen jag fick ner några nävar mossa i den. Förut var det bara det där röda som låg på botten och såg lite tradigt ut. Men mossan lyfte det hela både bokstaviligt och estetiskt 🙂 Nu vet jag bara inte vart jag ska ha den här för på bordet står Georg Jensen med sina rosetter. På soffbordet är den ivägen för tv’n tycker Thomas. Både han och barnen kastar bort lykor och annat jag tycker ska pryda bordet. Vi är inte överens där. Fast fattar ju iofs om sikten skyms, men ändå liksom 😛
Det här tänkte jag också tipsa om. Duk och servetter från Cellbes. Men icke sa Nicke – de var redan slut när jag skulle gå in och länka och ha mig. Den finns dock i beige och grönt. Också snyggt. Men den här röda har jag alltså tänkt ha på bordet i jul. Jag har skaffat tolv servetter för den dagen man får vara så många runt bordet. Det blir vi icke i jul. Vi blir förmodligen sex personer då.

Nu är det sovdags för denna här. Sov gott, godmorgon eller vad det nu blir när ni läser 🙂
Kraaam! /Louise

1 reaktion på ”Juleljus och ett litet recept”

  1. Fina tips på både både mat och pynt.
    Ja det är för tråkigt att vi inte kan ha en normal julafton som vi alltid haft.
    Det är bara att göra det bästa av saken.
    God Jul önskar jag er 🤶🏻

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *